Churchill MK.III Linia Gustav-Monte Cassino Italia 1944
Postat 27 May 2008 - 07:45 PM
Am vrut sa arat astfel ca inteleg ce inseamna scara "Braille"-pentru ca a fost o vreme cand am cochetat si eu cu asa ceva.
Macheta este reprezentata cu inmatriculare britanica(evident)in primavara lui 1944 in Italia,Divizia 3 Blindata-in fata Liniei Gustav-tancul Churchill mkIII cu"serial number"T 68213 nickname "Apollo".
Aceasta linie de fortificatie-ultima dintr-un sir de trei-pe partea vestica se sprijinea pe cursul vailor Liri
si Gagliano,la sud de Roma si dupa strapungereea ei de catre aliati,a urmat celebra batalie de la Monte Cassino.
Asa cum am mai spus,subiectul istoric a fost doar un pretext,deci iata poze cu Churchill-ul 1/72-scara asta reprezentind o mai veche iubire,dar care nu a "mers":
Postat 27 May 2008 - 08:06 PM
P.S: teava e cam nasoala si la 72 producatorii am vazut ca nu prea se sinchisesc sa o scoata ca lumea (in general) si cuhestia e ca aia iti sare in ochi prima. Daca mai sunt in colectie vechituri la 72, io cu drag as vrea sa mai vad
Aceasta postare a fost editata de Bazu: 27 May 2008 - 08:21 PM
Postat 27 May 2008 - 08:07 PM
Postat 27 May 2008 - 08:18 PM
Bazu, la 27 May 2008, 21:06, a spus:
Ai dreptate cu tevile de tun la /72 dar adevarul este ca nu m-am straduit nici eu;acuma dupa ce am vazut fotografiile,am prelucrat teava(deja).
O sa mai pun poze cu 1/72-tancuri,dar nu cine stie ce,pentru ca nu am mai continuat(din fericire poate)cu scara asta.M-ar tenta sa achizitionez kituri de rasina 1/72(am vazut eu cateva "masinarii"extrasupernemaipomenite)dar pe raft,aproape ca nu le vad,deci raman la 1/35.
Postat 27 May 2008 - 08:53 PM
Asteptam caderea in pacat...
Aceasta postare a fost editata de Bazu: 27 May 2008 - 09:01 PM
Postat 27 May 2008 - 09:46 PM
Bazu, la 27 May 2008, 21:53, a spus:
Asteptam caderea in pacat...
Salut Bazule !
Raspund eu pentru Longinus :
Prima lui iubire fost si sunt sigur ca a ramas,aviatia celui de-al doilea razbel mondial, 1/72. Din pacate pentru el si din fericire pentru mine si machete,a trecut la AFV 1/72 (sper ca a fost doar o tranzitie),apoi la cele 1/35 [majoritare(aici subscriu si eu)],apoi la corabii lemn,Piko,etc.....,deci cam polivalent,zic eu. Insa nu cred ca va trece el inapoi la "Braille"dupa ce are pe sub pat Karl Morser si alti monstrii !!!
Ramane sa vedem daca isi va mai revenii ,in legatura cu aviatia ,ce zici Daniel ?
@ Longinus - Apropo,ai "spalat si creionat" Churchill-ul inainte de ai face poze,asa-i ? Te-am prins !
Aceasta postare a fost editata de AdiP: 27 May 2008 - 09:48 PM
Postat 27 May 2008 - 10:04 PM
Revenind la modelism eu zic ca oricare macheta este frumoasa.Oricare,reprezentind orice se preteaza la asa ceva.
...si da,am creionat si uleiat Churchill-ul,m-ai prins .
Aceasta postare a fost editata de Longinus: 27 May 2008 - 10:05 PM
Postat 28 May 2008 - 07:56 AM
Citeaza
Bun, sa trecem si la lucruri serioase. Nu as putea spune ca ma pricep la cite nituri tre' sa aiba, da' imi place cum ti-a iesit.
Postat 28 May 2008 - 10:42 AM
Pacat de gradul de detaliere "datorat" scarii.
O carcoteala: parca l-ai "creionat" un pic mai mult decat trebuie. Daca la o piesa de artilerie sunt multe zone unde suprafata este "frecata" mai des si apare metalul de sub vopsea, la un astfel de tanc, ma gandesc, n-ar fi chiar asa de multe zone "metalice"; chiar daca a sarit sau s-a "tocit" in multe locuri vopseaua, nu in toate se va mentine luciul metalic - rugina pandeste si lucreaza.
Cat despre OZN: nu cumva te-ai jucat prin "Paint" (sau similar) cu poza si ti-a scapat creionul p'acolo ? Mie asa-mi pare.
In final: Felicitari !!
Aceasta postare a fost editata de alaur: 28 May 2008 - 10:43 AM
Postat 28 May 2008 - 02:12 PM
alaur, la 28 May 2008, 11:42, a spus:
Pacat de gradul de detaliere "datorat" scarii.
O carcoteala: parca l-ai "creionat" un pic mai mult decat trebuie. Daca la o piesa de artilerie sunt multe zone unde suprafata este "frecata" mai des si apare metalul de sub vopsea, la un astfel de tanc, ma gandesc, n-ar fi chiar asa de multe zone "metalice"; chiar daca a sarit sau s-a "tocit" in multe locuri vopseaua, nu in toate se va mentine luciul metalic - rugina pandeste si lucreaza.
Cat despre OZN: nu cumva te-ai jucat prin "Paint" (sau similar) cu poza si ti-a scapat creionul p'acolo ? Mie asa-mi pare.
In final: Felicitari !!
Ba da,ai dreptate este"creionul"din "Paint" mi-am dat si eu seama intr-un final,da'nu m-am jucat,ca nu-s capabil de asa ceva ;si mai ai dreptate si despre creionari,insa tancul asta l-am lucrat in perioada(mai)naiva si am dat atunci "otel"cat cuprinde;inainte de postare am incercat sa mai dreg busuiocul,dar ce este prea mult,este prea mult(ce exprimare!!!!ce zici as putea sa ajung presedinte?sau,macar primar?? )
Postat 28 May 2008 - 03:16 PM
alaur, la 28 May 2008, 15:34, a spus:
pourquois pas??si unde mai pui ca am si banii necesari campaniei?
-am avut propuneri aci-n orasu'meu dar ce-ar fi iesit cu mine Primar???!!!
Aceasta postare a fost editata de Longinus: 28 May 2008 - 03:18 PM