Forum Machete,Modelism,Hobby: Churchill MK.III - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Churchill MK.III Linia Gustav-Monte Cassino Italia 1944

#1 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 27 May 2008 - 07:45 PM

Acesta este un pretext istoric,pentru ca sa va prezint un kit pe care l-am lucrat demult in scara 1/72,anume tancul Churchill mk.III facut de Italeri.
Am vrut sa arat astfel ca inteleg ce inseamna scara "Braille"-pentru ca a fost o vreme cand am cochetat si eu cu asa ceva.
Macheta este reprezentata cu inmatriculare britanica(evident)in primavara lui 1944 in Italia,Divizia 3 Blindata-in fata Liniei Gustav-tancul Churchill mkIII cu"serial number"T 68213 nickname "Apollo".
Aceasta linie de fortificatie-ultima dintr-un sir de trei-pe partea vestica se sprijinea pe cursul vailor Liri
si Gagliano,la sud de Roma si dupa strapungereea ei de catre aliati,a urmat celebra batalie de la Monte Cassino.
Asa cum am mai spus,subiectul istoric a fost doar un pretext,deci iata poze cu Churchill-ul 1/72-scara asta reprezentind o mai veche iubire,dar care nu a "mers":

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 052708195715.jpg
  • Imagine atasata: 052708195831.jpg
  • Imagine atasata: 052708200014.jpg
  • Imagine atasata: 052708200058.jpg
  • Imagine atasata: 052708200121.jpg
  • Imagine atasata: 052708200257.jpg
  • Imagine atasata: 052708200345.jpg

#2 Useril este offline   Bazu 

• 'al mai pletos
  • Postari: 604
  • Inregistrat: 09-March 07

Postat 27 May 2008 - 08:06 PM

E frumos ca e braille si e frumos si ce se vede. La mine nu a prins tancul asta, dar imi place lucratura. Felicitari!

P.S: teava e cam nasoala si la 72 producatorii am vazut ca nu prea se sinchisesc sa o scoata ca lumea (in general) si cuhestia e ca aia iti sare in ochi prima. Daca mai sunt in colectie vechituri la 72, io cu drag as vrea sa mai vad

Aceasta postare a fost editata de Bazu: 27 May 2008 - 08:21 PM

#3 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior

Postat 27 May 2008 - 08:07 PM

O mica mentiune:in prima fotografie postata de mine,apare un soi de scama sau nu stiu ce OZN-ul e ala(deasupra turelei);va asigur ca nu exista in realitate,nu reprezinta nimic si habar n-am cum a ajuns acolo si nici care ar fi explicatia :drinks: ;de fapt in urmatoarele foto e clar ca nu mai apare.

#4 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior

Postat 27 May 2008 - 08:18 PM

Vezi postareaBazu, la 27 May 2008, 21:06, a spus:

P.S: teava e cam nasoala si la 72 producatorii am vazut ca nu prea se sinchisesc sa o scoata ca lumea (in general) si culmea e ca aia iti sare in ochi prima.

Ai dreptate cu tevile de tun la /72 dar adevarul este ca nu m-am straduit nici eu;acuma dupa ce am vazut fotografiile,am prelucrat teava(deja).
O sa mai pun poze cu 1/72-tancuri,dar nu cine stie ce,pentru ca nu am mai continuat(din fericire poate)cu scara asta.M-ar tenta sa achizitionez kituri de rasina 1/72(am vazut eu cateva "masinarii"extrasupernemaipomenite)dar pe raft,aproape ca nu le vad,deci raman la 1/35.

#5 Useril este offline   Bazu 

• 'al mai pletos
  • Postari: 604
  • Inregistrat: 09-March 07

Postat 27 May 2008 - 08:53 PM

72-ul ofera in rasina niste chestii foarte bengoase intr-adevar. Cum prima iubire nu se uita usor, zic io ca 72-ul tot o sa revina pe masa de lucru, macar o data. Da, scara are limitele ei clare, iar uneori lipsa posibilitatilor de a detalia mai mult ma enerveaza, dar la 35 mi se pare ca se pierde placerea de miniatura, iar abordarea si numarul mare de piese poate strica distractia hobby-ului. Pasoptistii au norocul sa se fi nascut sub zodia(scara) norocoasa, scara cu "atat cat trebuie". Cum mie imi plac astea mici de tot, raman la ele. Iti dau sansa sa te bucuri de mai multe kituri.
Asteptam caderea in pacat...

Aceasta postare a fost editata de Bazu: 27 May 2008 - 09:01 PM

#6 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior
  • Postari: 2390
  • Inregistrat: 29-February 08
  • Interests:Anything that fly, crawl or float in WW 2

Postat 27 May 2008 - 09:46 PM

Vezi postareaBazu, la 27 May 2008, 21:53, a spus:

72-ul ofera in rasina niste chestii foarte bengoase intr-adevar. Cum prima iubire nu se uita usor, zic io ca 72-ul tot o sa revina pe masa de lucru, macar o data. Da, scara are limitele ei clare, iar uneori lipsa posibilitatilor de a detalia mai mult ma enerveaza, dar la 35 mi se pare ca se pierde placerea de miniatura, iar abordarea si numarul mare de piese poate strica distractia hobby-ului. Pasoptistii au norocul sa se fi nascut sub zodia(scara) norocoasa, scara cu "atat cat trebuie". Cum mie imi plac astea mici de tot, raman la ele. Iti dau sansa sa te bucuri de mai multe kituri.
Asteptam caderea in pacat...

Salut Bazule !
Raspund eu pentru Longinus :
Prima lui iubire fost si sunt sigur ca a ramas,aviatia celui de-al doilea razbel mondial, 1/72. Din pacate pentru el si din fericire pentru mine si machete,a trecut la AFV 1/72 (sper ca a fost doar o tranzitie),apoi la cele 1/35 [majoritare(aici subscriu si eu)],apoi la corabii lemn,Piko,etc.....,deci cam polivalent,zic eu. Insa nu cred ca va trece el inapoi la "Braille"dupa ce are pe sub pat Karl Morser si alti monstrii !!! :-)
Ramane sa vedem daca isi va mai revenii ,in legatura cu aviatia ,ce zici Daniel ? :yahoo:
@ Longinus - Apropo,ai "spalat si creionat" Churchill-ul inainte de ai face poze,asa-i ? Te-am prins ! :drinks:

Aceasta postare a fost editata de AdiP: 27 May 2008 - 09:48 PM

#7 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior

Postat 27 May 2008 - 10:04 PM

Aviatia a ramas,insa n-am facut o cariera din asta,si tu sti de ce (AdiP).Pe urma am avut(parca o mai am)mania armelor-de foc-si explozibililor,dar asta nu este pentru colectionat.In materie de modelit am incercat de toate,am ramas la AFV 1:35 si mai am un singur dor-sa reconditionez automobile de epoca,eventual sa colectionez>>>sper sa-mi fac hatarul asta "in the life time".Sa nu uit,ceasurile!!
Revenind la modelism eu zic ca oricare macheta este frumoasa.Oricare,reprezentind orice se preteaza la asa ceva.
...si da,am creionat si uleiat Churchill-ul,m-ai prins :drinks: .

Aceasta postare a fost editata de Longinus: 27 May 2008 - 10:05 PM

#8 Useril este offline   dani 

• Membru senior
  • Postari: 1653
  • Inregistrat: 09-May 05

Postat 28 May 2008 - 01:08 AM

Super-misto tanculetul,no comment...Dar daca tot ai inceput si cu 1/72,fii bun si posteaza-le pe toate.Daca cumva vrei sa te scapi de ele si sa vinzi din ele...ma ofer voluntar.

#9 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior

Postat 28 May 2008 - 07:47 AM

Toate nu inseamna multe,dar le voi posta,stiu ca sunt multi fani 1/72 aici cu noi,printre care esti si tu Dani@.Ca zici ca-i frumusel:multumesc;se putea si mai bine(Bazu avea dreptate cu teava aia de tun,in special gura tevii,insa am remediat-o).
:drinks:

#10 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12672
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 28 May 2008 - 07:56 AM

Citeaza

apare un soi de scama sau nu stiu ce OZN-ul e ala(deasupra turelei)
Ce OZN nene, e fantoma sadea! Da o fuga la OTV sau National, si te-ai facut om! :drinks:
Bun, sa trecem si la lucruri serioase. Nu as putea spune ca ma pricep la cite nituri tre' sa aiba, da' imi place cum ti-a iesit.

#11 Useril este offline   alaur 

• Membru senior
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 07-February 07

Postat 28 May 2008 - 10:42 AM

O "taratoare" super, iar tie ti-a iesit la fel.
Pacat de gradul de detaliere "datorat" scarii.
O carcoteala: parca l-ai "creionat" un pic mai mult decat trebuie. Daca la o piesa de artilerie sunt multe zone unde suprafata este "frecata" mai des si apare metalul de sub vopsea, la un astfel de tanc, ma gandesc, n-ar fi chiar asa de multe zone "metalice"; chiar daca a sarit sau s-a "tocit" in multe locuri vopseaua, nu in toate se va mentine luciul metalic - rugina pandeste si lucreaza.

Cat despre OZN: nu cumva te-ai jucat prin "Paint" (sau similar) cu poza si ti-a scapat creionul p'acolo ? Mie asa-mi pare.

In final: Felicitari !! :drinks: :yahoo:

Aceasta postare a fost editata de alaur: 28 May 2008 - 10:43 AM

#12 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior

Postat 28 May 2008 - 02:12 PM

Vezi postareaalaur, la 28 May 2008, 11:42, a spus:

O "taratoare" super, iar tie ti-a iesit la fel.
Pacat de gradul de detaliere "datorat" scarii.
O carcoteala: parca l-ai "creionat" un pic mai mult decat trebuie. Daca la o piesa de artilerie sunt multe zone unde suprafata este "frecata" mai des si apare metalul de sub vopsea, la un astfel de tanc, ma gandesc, n-ar fi chiar asa de multe zone "metalice"; chiar daca a sarit sau s-a "tocit" in multe locuri vopseaua, nu in toate se va mentine luciul metalic - rugina pandeste si lucreaza.

Cat despre OZN: nu cumva te-ai jucat prin "Paint" (sau similar) cu poza si ti-a scapat creionul p'acolo ? Mie asa-mi pare.

In final: Felicitari !! :drinks: :-)

Ba da,ai dreptate este"creionul"din "Paint" mi-am dat si eu seama intr-un final,da'nu m-am jucat,ca nu-s capabil de asa ceva :yahoo: ;si mai ai dreptate si despre creionari,insa tancul asta l-am lucrat in perioada(mai)naiva si am dat atunci "otel"cat cuprinde;inainte de postare am incercat sa mai dreg busuiocul,dar ce este prea mult,este prea mult(ce exprimare!!!!ce zici as putea sa ajung presedinte?sau,macar primar?? :-) )

#13 Useril este offline   alaur 

• Membru senior
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 07-February 07

Postat 28 May 2008 - 02:34 PM

Vezi postareaLonginus, la 28 May 2008, 15:12, a spus:

......................ce zici as putea sa ajung presedinte?sau,macar primar?? :drinks: )

Candidezi ? Imagine atasata: monthly_05_2008/post-433-1211978018.gif

#14 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior

Postat 28 May 2008 - 03:16 PM

Vezi postareaalaur, la 28 May 2008, 15:34, a spus:

Candidezi ? Atasament beerwez.gif

pourquois pas??si unde mai pui ca am si banii necesari campaniei?
:drinks:
-am avut propuneri aci-n orasu'meu dar ce-ar fi iesit cu mine Primar???!!! :yahoo:

Aceasta postare a fost editata de Longinus: 28 May 2008 - 03:18 PM

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi