Forum Machete,Modelism,Hobby: eroare - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

eroare unde duc englezismele

#1 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12672
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 23 May 2008 - 08:14 AM

Citeaza

Total-Models
Doresti o cariera in modeling? inscrierile sunt gratis
Nu dati navala, nu are nici o legatura cu ...modelismul! :drinks: :yahoo: :-) :-)

#2 Useril este offline   OlafTheViking 

• Olaf cel degraba de sange varsatoriu
  • Grup: Banned
  • Postari: 2460
  • Inregistrat: 02-December 04
  • Interests:figurine, diorame

Postat 23 May 2008 - 09:01 AM

Z, esti in eroare. Model se numeste si Bf-ul si gagica. Si anuntul este foarte corect. Doresti cariera in modeling, nu in modelism. Eventual i se poate reprosa un "L" lipsa, desi nici asa nu sunt convins, probabil ca deja exista si in dictionar "modeling".

#3 Useril este offline   virusu 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 479
  • Inregistrat: 05-January 07
  • Interests:avioaneeeee

Postat 23 May 2008 - 10:31 AM

toate ca toate, dar eu, cand aud canopie in loc de cupola imi vine sa ma arunc pe geam! :drinks:

#4 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 23 May 2008 - 11:55 AM

A fost o mica gluma, m-a distrat pur si simplu treaba!
Dar... daca tot am fost incitat la dictionar, hai sa vedem ce glasuie:

Citeaza

MODELÍNG s. n. modelaj. (< engl. modelling)
Sursa: MDN
. Cu alte cuvinte doresc cariera in modelaj!

Citeaza

MODELÁJ, modelaje, s.n. Modelare. – Din fr. modelage.
Sursa: DEX '98
MODELÁJ s.n. Modelare. ♦ Reproducere plastică a unor obiecte. ♦ (Tehn.) Confecţionarea de modele pentru turnătorie. [< fr. modelage].
Sursa: DN

MODELÁRE, modelări, s.f. 1. Acţiunea de a modela şi rezultatul ei; modelaj. 2. (Mat.) Reprezentare a unei relaţii prin simbolism matematic. – V. modela.
Sursa: DEX '98

MODELÁRE s.f. Acţiunea de a modela şi rezultatul ei; modelaj. ♦ Metodă utilizată în ştiinţă şi tehnică constând în reproducerea schematică a unui obiect sau sistem sub forma unui sistem similar sau analog în scopul studierii proprietăţilor şi transformărilor sistemului original. [< modela].
Sursa: DN

MODELÁRE s. f. 1. acţiunea de a modela. 2. metodă în ştiinţă şi tehnică constând în reproducerea schematică a unui obiect sau sistem sub forma unui sistem similar sau analog. ♢ (mat.) reprezentare a unei relaţii prin simbolism matematic. ♢ construire de modele. 3. reproducere în relief a formelor în sculptură; modelaj. (< modela)

MODELÁ, modelez, vb. I. Tranz. A executa ceva după un anumit model (1); a da o anumită formă unui material plastic sau adus în stare plastică; a da materialului forma dorită; a fasona. ♦ A studia un obiect sau un fenomen inaccesibil cercetării directe, cu ajutorul unui model (1). ♦ (Fig.) A modifica după voie, a influenţa. – Din fr. modeler, it. modellare.
Sursa: DEX

A MODEL//Á ~éz 1. tranz. 1) (substanţe, materiale) A prelucra prin frământare pentru a aduce la forma dorită. 2) (obiecte) A face să capete (prin prelucrare) o anumită formă; a fasona. Eroziunea ~ează relieful. 3) fig. (caracterul, firea, individualitatea) A supune unei influenţe directe. 4) (obiecte sau fenomene inaccesibile cercetării directe) A studia cu ajutorul unui model. 2. intranz. A realiza modelul unor obiecte, folosind ca materie substanţe maleabile. /<fr. modeler, it. modellare
Sursa: NODEX

MODELÁ vb. tr. 1. a executa dintr-un material plastic modelul unei lucrări de sculptură. 2. a confecţiona modele pentru turnătorie. 3. (fig.) a da expresia dorită. (< fr. modeler, it. modellare)

si da,

Citeaza

MODÉL ~e n.
7) Prezentator de obiecte noi de îmbrăcăminte; manechin. /<fr. modele, it. modelio
Sursa: NODEX |
Acu' de ce nu vrem sa-i zicem manechin, habar nu am! :yahoo:

Citeaza

cand aud canopie
Da, e asemanator cu decalsuri :drinks:

Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 23 May 2008 - 12:03 PM

#5 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 23 May 2008 - 12:36 PM

Vezi postareaZ-mare, la 23 May 2008, 12:55, a spus:

A fost o mica gluma, m-a distrat pur si simplu treaba!
Dar... daca tot am fost incitat la dictionar, hai sa vedem ce glasuie:
. Cu alte cuvinte doresc cariera in modelaj!

si da,
Acu' de ce nu vrem sa-i zicem manechin, habar nu am! :wub:
Da, e asemanator cu decalsuri :-)

Pai ce nu-i corect? :-) Sa modelezi,sa dai forma dorita(de tine sau de"sponsor"),o sculptura,o cireasa,o maslina,ceva?!!
-si daca folosesti silicon,nu se cheama "Modelling"?? :drinks: -noroc ca-i din engleza,ca daca provenea din romana,nu stiu cum s-ar fi despartit in silabe,mai ales ca avem o dubla consoana:pe "L". :yahoo:

Aceasta postare a fost editata de Longinus: 23 May 2008 - 12:37 PM

#6 Useril este offline   radub 

• Membru senior
  • Postari: 2061
  • Inregistrat: 13-August 05

Postat 23 May 2008 - 01:05 PM

Vezi postareaZ-mare, la 23 May 2008, 10:55, a spus:

:
Da, e asemanator cu decalsuri :drinks:

Pai ce, abtzibild (de la germanul Abziehbild) e mai corect? :-)
Acum ce sa zic, si romana e plina de omonime. Bunica tesea la razboi (dar au invins inamicii). Am bagat cheia in broasca (dar a oracait). Mergeam pe banda a treia (dar cealalta banda avea gangsteri mai duri). Am facut o pana (dar cum dracu, ca nu sunt pasare?).
Daca vrei sa il incurci pe un asa-zis "vorbitor de engleza", intreaba-i care e diferenta intre physician si physicist, council si counsel, si asa mai departe. Sa vezi atunci incurcatura. :yahoo:
Radu

#7 Useril este offline   alaur 

• Membru senior
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 07-February 07

Postat 23 May 2008 - 02:33 PM

Vezi postareaLonginus, la 23 May 2008, 13:36, a spus:

Pai ce nu-i corect? :-) Sa modelezi,sa dai forma dorita(de tine sau de"sponsor"),o sculptura,o cireasa,o maslina,ceva?!!
-si daca folosesti silicon,nu se cheama "Modelling"?? :drinks:

Ba asa se cheama. Si pentru un modelling de calitate tre' neaparat un glosy.
Deci se poate folosi metoda "hartman-ace" ( pentru conformitate ):

Vezi postareahartman-ace, la 22 May 2008, 23:14, a spus:

...................Am dat pe spinarea la o mogaldeata dea' lui Alexie si la un moment dat am observat ca avea o pinza de paianjan foarte fina intre picioare.Eu concentrat cu vopsitul nu am vazut ca toata camera se umpluse cu asa ceva ,pluteu in aer ca fuioarele de fum de tigare................................

Vezi postareaLonginus, la 23 May 2008, 13:36, a spus:

............. -noroc ca-i din engleza,ca daca provenea din romana,nu stiu cum s-ar fi despartit in silabe,mai ales ca avem o dubla consoana:pe "L". :yahoo:

Imagine atasata: monthly_05_2008/post-433-1211545359.gifImagine atasata: monthly_05_2008/post-433-1211545359.gif Imagine atasata: monthly_05_2008/post-433-1211545426.gif Imagine atasata: monthly_05_2008/post-433-1211545453.gif Imagine atasata: monthly_05_2008/post-433-1211545487.gif Imagine atasata: monthly_05_2008/post-433-1211545359.gifImagine atasata: monthly_05_2008/post-433-1211545359.gif

Obsedatilor !! :lol:

:-) :wub: Imagine atasata: monthly_05_2008/post-433-1211545410.gif

Aceasta postare a fost editata de alaur: 23 May 2008 - 02:36 PM

#8 Useril este offline   FlyBoy 

• Membru senior
  • Postari: 1937
  • Inregistrat: 24-February 06

Postat 23 May 2008 - 02:34 PM

@radub: Zau, dar intre hare si hair ??? Sau de-a dreptul misteaux e aia cu tough si though !!!

@alaur: BA! Deja esti patologic!!! :drinks:

Aceasta postare a fost editata de FlyBoy: 23 May 2008 - 02:35 PM

#9 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 24 May 2008 - 05:08 PM

Citeaza

si daca folosesti silicon,nu se cheama "Modelling"??
Corect!!!!!! De aia se si zice modeling (ma rog, cu unul sau doi de "l"!)

Citeaza

Acum ce sa zic, si romana e plina de omonime
Radub, ai si tu dreptate, numai ca, vezi tu, Calinescu le-a numit barbarisme!

Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 24 May 2008 - 05:10 PM

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi