Hurricane Mk.1 pentru concursul:cel mai bun dintre cei mai buni
Postat 14 June 2008 - 07:28 AM
Citeaza
Inclusiv coafa elicei care era mai ascutita.
Iar daca te uiti in pozele postate mai sus o sa vezi catargul antenei tip teava (rotunda in sectiune) si cu firul antenei care iese prin capatul tevii( versiunea timpurie deHurricane)
Cea pe care o da kit-ul este aplatizata si cu prindere fir antena mai jos.
Deasemenea colimatorul era tip grila si oglinda retrovizoare rotunda.
Postat 14 June 2008 - 08:48 AM
Postat 14 June 2008 - 10:06 AM
Aseara am povestit 2 ore la telefon de chestia cu intradosul argintiu,si mai mult decat atat, de coafa elicei,care in unele poze apare scurta si rotunjita la varf,la altele lunga,dar mai ascutita,iar in unele poze apare o coafa "intermediara" ca lungime,dar mai ascutita.
Acuma intreb eu:
1. Aveti voi cunostinte ,sa fi primit de pe la germani ceva piese,elemente,etc,luate din capturi si pasate noua ? Fiindca,varianta lunga a coafei elicii,a aparut (din cate stiu eu) de la Mk IIa si b.
2. Vad din pozele puse aici de 1-0-9 ca apare si sub nas argintiu,asta inseamna ca si ceea a postat FlyBoy e tot incorect ?
3. De ce alb-negru,in perioada in care le-am primit noi aparatele,nu se trecuse inapoi la Sky-negru pe intradosul aripilor ?
Sa fie vorba de varianta 2,din vederile de intrados puse de 1-0-9 ?
Aceasta postare a fost editata de AdiP: 14 June 2008 - 10:20 AM
Postat 14 June 2008 - 10:27 AM
In poza a treia este galben (peste argintiu) ---m-am grabit eu sa scriu. In poza a doua se vede clar ca e argintiu sub motor. Tot acolo se vede forma coafei.
Varianta 2 nu e posibila, pentru ca in poza 3 se vede clar negru la baza aripii.
Postat 14 June 2008 - 10:41 AM
Dupa pozele discutate aseara cu el,ajunsesem la concluzia ca ar fi 4 modele de coafe elice.Vad ca nu m-am inselat.
Si binenteles,trebuie luat jos "gulerul" din fata elicei !
Postat 14 June 2008 - 11:41 PM
Cu nr.2, eu cred ca nu avea toata capota galbena, ci doar inelul din spatele elicei. Daca te uiti atent, ai sa vezi ca are o culoare mai deschisa pe intradosul capotei...poate argintiu, poate galben...
Postat 15 June 2008 - 02:07 AM
AdiP, la 14 Jun 2008, 10:06, a spus:
Stiu ca am citit undeva ca am primit de la aliatii nostrii ( de atunci ) germani niste hurricane si bristoluri blenhime capturate de ei de la yugoslavi. Poate de acolo aparitia unor elemente mai noi cum este coafa eliciei sau variante ale antenei.
Topicul ma va ajuta mult si pe mine cand am sa-mi fac curaj sa zbor
Felicitari lui Vlad pt zburator tine-o tot asa
Postat 16 June 2008 - 09:14 AM
blue wolf, la 15 Jun 2008, 01:07, a spus:
Topicul ma va ajuta mult si pe mine cand am sa-mi fac curaj sa zbor
Felicitari lui Vlad pt zburator tine-o tot asa
Coafa elicei (De havilland) si tipul antenei ( teava) nu sunt elemente adaugate. Asa au venit toate cele 12 Hurricane. (toate pozele cunoscute au confirmat acest lucru).
Cele 3 Hurricane capturate de la yugoslavi aveau in schimb aripa impanzita si parbrizul diferit (si binentelees camuflajul) in rest aceeasi coafa a elicei si antena ca la Hurricanele romanesti.
Postat 16 June 2008 - 09:16 AM