diorama noua diorama
#21
Postat 22 May 2008 - 10:41 PM
1. nu incerca niciodata sa adaptezi un teren la niste vehicule pe care le ai, s-ar putea sa nu reusesti, si privitorii sa se intrebe in zadar ce vrei sa transmiti. o diorama trebuie sa fie ceva simplu si usor de inteles, nu o sursa de frustrari intelectuale, a carei idee s-o prinzi imediat ce ai citit titlul si te-ai uitat odata la ea (lucrarile lui alexie fac nota discordanta aici, dar, pe de alta parte, ideile lui au fost intotdeauna ingenioase )
2. pot sa ignor faptul ca nu ai vopsit uniformele si echipamentul ca la carte, dar cizmele erau totusi negre... jandarmul parca sta descult bietul de el
3. dupa parerea mea ai exagerat cu weathering-ul gaz-ului: parbrizul e opac, iar pe capota motorului parca au crescut muschi (by the way, macheta Tamiya chiar asa de jucarie este? privita din fata parca are o osie dintr-o bucata de metal ,fara mecanism de directie, fara nimic)
PS: ce tun este acela? pare mult prea mare pentru tunurile fara recul germane pe care le stiu eu...
All in all, este un bun inceput; sper ca prima mea diorama sa fie macar la fel de buna... Spor in continuare!
#22
Postat 22 May 2008 - 10:49 PM
Bazu, la 22 May 2008, 22:33, a spus:
Dupa cum vezi pamantul nu are variatii foarte mari la culoare. Figurinele au tot felul de umbre simulate cu uleiuri sau cu vopsea diluata.
@Cristi si mie mi-a placut diorama aia cu catedrala. Foarte faina.
Si mie mi-a placut aceea, dar credeam ca te referi la asta:
Godverdomme
#23
Postat 22 May 2008 - 11:06 PM
Danu, la 22 May 2008, 23:49, a spus:
Godverdomme
Alea-s lucruri sfinte !!!
Scena aia (ca diorama e un barbarism pentru o asa lucrare)are ,daca bine retin cam 45 cm inaltime si vre-o 35-40 lungime-latime.Am vazut ceva imagini pe un site conex, acu vre-o 2 ani,daca bine retin ! De-aia zic :-lucruri sfinte...
#24
Postat 22 May 2008 - 11:07 PM
Ei,Danule,aici dupa cum vezi,vorbim de lucruri sfinte(atat la propriu cat si la figurat).
Aceasta postare a fost editata de Longinus: 22 May 2008 - 11:08 PM
#25
Postat 22 May 2008 - 11:19 PM
#26
Postat 22 May 2008 - 11:37 PM
Longinus, la 22 May 2008, 23:07, a spus:
Ei,Danule,aici dupa cum vezi,vorbim de lucruri sfinte(atat la propriu cat si la figurat).
Da, intr-adevar, diorama este impresionanta, si ca executie, si ca mesaj transmis. Figurinele, chiar daca nu sunt cele mai bine pictate pe care le-am vazut, sunt foarte expresive. Aproape ca poti citi ura preotului fata de razboi si distrugerile pe care le-a adus acesta, care si-a gasit ca tinta nefericitul Panther. Poate de aici si numele lucrarii (scuzati-mi germana, dar nu cumva suna a blestem?)
@ AdiP Figurinele sunt cele din kitul de Ostwind de culoarea capelei 'cadrului' (care intotdeauna mi s-a parut ca ar fi o incercare de Albert Kesselring...), dar pionierul care zburda cu cutiile de explozivi spre pod este Dragon, si este cenusiu, dar are geanta vopsita galben. Ceea ce inseamna ca...
#27
Postat 23 May 2008 - 09:16 AM
Contrar, daca ar fi fost lovita din lateral, ceea ce ar fi cauzat probabil "saltul" turelei, nu ar fi trebuit sa existe urme ale loviturii???
Si ca nota generala, ce nu prea am vazut eu in dioramele astea sunt ramasitele umane, care sigur ar arata hidos, dar ar aduce realismul la el acasa...
Scuze de Off-topic dar daca tot discutam de diorame...
#28
Postat 23 May 2008 - 10:04 AM
FlyBoy, la 23 May 2008, 09:16, a spus:
Contrar, daca ar fi fost lovita din lateral, ceea ce ar fi cauzat probabil "saltul" turelei, nu ar fi trebuit sa existe urme ale loviturii???
Si ca nota generala, ce nu prea am vazut eu in dioramele astea sunt ramasitele umane, care sigur ar arata hidos, dar ar aduce realismul la el acasa...
Scuze de Off-topic dar daca tot discutam de diorame...
Panther-ul are o gaura pe partea stanga a sasiului in dreptul suportului din fata al cilindrului pentru curatarea tevii (roughly...)
Se poate observa intr-a saptea poza de sus. De asemenea se observa si zona arsa peste camuflaj, in jurul inelului turelei si pe partea lateral stanga pana la compartimentul motor, indicand caldura degajata de munitia aprinsa (daca nu ma insel, erau cateva obuze depozitate exact pe directia loviturii).
Iata o analiza interesanta a filmuletului cu Panther-ul de la Koln (cadru cu cadru) din care 2 sau 3 membri ai echipajului au scapat: Cologne Panther
Cat despre ramasitele umane sange si restul, eu unul sunt reticent. Intr-adevar, ar trebui incluse si ele, caci (asa cum spunea cineva pe un alt forum) daca am fi vrut sa reprezentam la scara doar echipament greu si oameni in uniforma, puteam sa-i alegem pe cei de la constructii . Dar sa adaugam cadavre sau sange poate duce la ceva grotesc (daca este facut bine) sau la scene ridicole gen 'Kill Bill'. Mi-aduc aminte de un panzer IV distrus la Kursk de catre sturmovik-uri fotografiat de catre sovietici. Una din pozele mai de detaliu arata trapa de inspectie a franelor din stanga, din care se iteau... niste membre dintre care nu am recunoscut decat piciorul stanga descult. Imaginea a fost incredibil de dura, chiar si pentru mine, si sunt sigur ca oricine ar fi contemplat o eventuala macheta ar fi simtit dezgust oricat de bine realizat ar fi fost tancul.
PS:Nu o sa o pun pe site, caci mai sunt si minori care se uita.
#29
Postat 23 May 2008 - 12:26 PM
-probabil despre realism putem discuta mult si bine-pro sau contra-aici intervine imaginatia fiecaruia,insa va rog sa tineti cont ca sunt secvente in viata care tin deja de "suprarealism".Nu vreau sa intru in detalii scabroase,insa moartea intr-un tanc nu are nimic glorios-in general moartea in lupta nu are nimic glorios,decat in carti si filme-viata insa bate filmul.
Dintre toate modurile in care poti sfarsi in lupta,exista doua care intr-adevar te inspaimanta:minele de teren si blindatele.
O asemenea reprezentare,chiar si 1/35 sau altfel,n-ar mai avea nimic in comun cu modelismul,ar transforma aceasta arta in ceva sinistru,care nu mai atrage pe nimeni,cel putin pe nimeni sanatos la cap.
Sincer,eu prefer unei asemenea diorame,pe cea facuta in acest topic,fie ea si mai naiva,sau ziceti-i cum vreti.
Danule@- da Godverdomme este un blestem-Blestemul lui Dumnezeu-iar cel ce a facut diorama a vrut sa faca impresie si crede-ma pe mine unul m-a impresionat din plin.
Despre explicatii tehnice privind cam cum ar putea "plesni"un tanc nu vreau sa vorbesc,cel putin nu aici,ca nu e locul,dar Flyboy sa sti ca flacarile(combustia)nu este un accesoriu obligatoriu al unui tanc lovit;de multe ori(la munitia folosita de a/t)ramasite umane nu mai prea raman,dar nu vreau sa dau detalii,repet,nu aici.
#30
Postat 23 May 2008 - 02:13 PM
Un tanc care arde, nu prea mai are vopsea pe unde a vazut flacara...si de obicei iese urat de tot
http://www.youtube.c...h?v=8ARjuTKdiIk
Bineinteles ca o sa ziceti ca asta era o lovitura cumulativa si alte detalii moderne. Ideea e ca daca ti-a atins munitia....esti friptura. Priviti numai cum ii joaca lu ala turela de la ardere...si gaze si presiune! La fel si in cazul Panterului, care nu a luat foc pana nu i-a fost lovita una dintre magaziile de munitii.
Va multumesc de detalii si scuzati OFF-ul.
#32
Postat 23 May 2008 - 05:43 PM
@ AdiP Figurinele sunt cele din kitul de Ostwind de culoarea capelei 'cadrului' (care intotdeauna mi s-a parut ca ar fi o incercare de Albert Kesselring...), dar pionierul care zburda cu cutiile de explozivi spre pod este Dragon, si este cenusiu, dar are geanta vopsita galben. Ceea ce inseamna ca...
[/quote]
Daca te referi la Ostwind facut de Italeri,atunci da,apar si la el (doar e acelasi sasiu si rame comune cu P-IV )am si primul kit si al 2-lea. Oricum e muuuult mai bine realizat "Kesselring",decat sunt cele 2 figurine date la Hetzer,de exemplu.
Legat de geanta,poate ne lamureste Gabriel,caci dintre cele 3 personaje date de Italeri,nici unul nu apare cu asa ceva in dotare,in schimb culoarea ei este cea de la ramele Italeri=capela lui nea Kesse-cum bine ai zis !
Apropo,poate ne lamureste de asta tot Gabriel: Gaz-ul ala,nu e cel de la Parc Models ?Ca Tamiya are alte pretentii !
Imaginea pe fond negru e culea de la P-IV,cea pe alb de la Ostwind.
@Gabriel- Pune ceva poze mai mari si mai clare,sa vedem mai in detaliu ce ai corectat la ea.
Si spune-ne si de tun ceva !
Oricum se vede totusi o imbunatatire.
Aceasta postare a fost editata de AdiP: 23 May 2008 - 05:46 PM
#34
Postat 28 December 2009 - 08:47 AM
Ce ma nedumereste pe mine este ca pe mine in"o noua tentativa nu ati vrut nici unul , in afara de alexia sa ma indrumati.
In continuare astept parerile voastre.
oricum va anunt ca eu lucrez in tempera, pomii si tufele sunt naturale, iarba - la fel, in rest ghips de constructii, spray de zapada pt brazii de craciun, si un fiu de 8 ani care ma forteaza sale termin in 3,4 ore pentru a se juca cu ele.
acum va exemplific cu primele ,si ultimele mele diorame:
TOT DE INCEPATOR , ASA CA - CARCOTITI CU INDULGENTA
Fisiere atasate
-
post_a46795_SDC11677.JPG.html (184.08K)
Numar de descarcari: 187 -
post_a46796_SDC11679.JPG.html (199.46K)
Numar de descarcari: 168 -
post_a46800_SDC11758.JPG.html (356.49K)
Numar de descarcari: 212 -
post_a46800_SDC11758.JPG.html (356.49K)
Numar de descarcari: 156 -
post_a46801_SDC11825.JPG.html (186.54K)
Numar de descarcari: 166 -
post_a46802_SDC11857.JPG.html (141.33K)
Numar de descarcari: 151 -
post_a46803_SDC11894.JPG.html (167.78K)
Numar de descarcari: 195 -
post_a46877_SDC12207.JPG.html (167.43K)
Numar de descarcari: 169