Forum Machete,Modelism,Hobby: diorama noua - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

diorama noua diorama

#1 Useril este offline   gabriel 

• Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 52
  • Inregistrat: 03-May 08

Postat 18 May 2008 - 08:28 AM

Bine v-am regasit.Lucrez la o noua diorama si m-am gandit sa pun niste poze.Calitatea imaginilor nu e prea buna ca am facut poze cu telefonul dar promit sa pun poze clare saptamana viitoare.deocamdata spune-ti ce aveti de spus(criticat)dar va spun ca nu e terminata.raul este de la noch si brazii la fel.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Image177.jpg
  • Imagine atasata: Image233.jpg

#2 Useril este offline   gabriel 

• Membru deplin

Postat 18 May 2008 - 08:31 AM

Vezi postareagabriel, la 18 May 2008, 08:28, a spus:

Bine v-am regasit.Lucrez la o noua diorama si m-am gandit sa pun niste poze.Calitatea imaginilor nu e prea buna ca am facut poze cu telefonul dar promit sa pun poze clare saptamana viitoare.deocamdata spune-ti ce aveti de spus(criticat)dar va spun ca nu e terminata.raul este de la noch si brazii la fel.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Image236.jpg
  • Imagine atasata: Image239.jpg

#3 Useril este offline   gabriel 

• Membru deplin

Postat 18 May 2008 - 08:35 AM

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Image237.jpg
  • Imagine atasata: Image238.jpg

#4 Useril este offline   gabriel 

• Membru deplin

Postat 18 May 2008 - 08:36 AM

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Image240.jpg
  • Imagine atasata: Image241.jpg

#5 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 19 May 2008 - 01:03 AM

Uite cum percep eu toata treaba:
Deschid prima poza si vad niste craci (ai unui gagiu) care se itesc dintr-un tufis. Dupa aia mai vad un bot de gaz revopsit de cateva ori sau vopsit cu vopsea fara diluant (deloc) si cu doua faruri de inox.
Dup-aia mai vad niste chestii rosii si niste chestii verzi si multa chestie albastra pe diagonala. Din loc in loc ceva chestii galbene. Niste brazi gen-tip perii de biberoane cu ceva grish pe la margini si 6 bucati butuci egali, congruenti si de culoarea maro - siena arsa - tub tempera.
A, sa nu uit pe drum, peste pod (care e la fel ca atunci cand era gresit) a fost tarat ceva, dar numai un pic si a lasat doua urme colorate.

Tie ti se pare ca e natural ? Sau ca te indrepti spre ceva natural ?
Ce se intampla in imaginea ta. Cum merge GAZ-ul fara sofer si de ce se bucura sa il tavaleasca pe gagiul care s-a sculat si se afla pe traiectorie. Ce face nenea de la butuci ? Ii ia sau ii pune si daca da, de ce ? Si ala cu tunu in miezul drumului ce planuieste. Sa-l ajute pe gagiul accidentat sa nu se mai chinuie sau sa-l surprinda pe sofer prin faptul ca nu se ascunde nicaieri.

O diorama trebuie sa reflecte o actiune care se poate petrece in realitate. Si sa o reflecte prin mijloace artificiale care imita natura.
Figurinele trebuie sa aiba miscare si sa arate ca si cum ar fi vii, iar intriga (actiunea) sa ne conduca privirea peste diorama si sa descoperim niste detalii subtile.
Incearca sa nu te mai grabesti. Autocenzureaza-te. Cauta sa acumulezi dupa fiecare experienta si sa-ti indrepti greselile de data trecuta.
Tu ai cateva vehicule si cativa soldati. Bun ! Cauta o imagine cu vehicule asemanatoare si cativa soldati si incearca sa o reproduci tridimensional. Uita-te pe geam si imita culorile copacilor, pamantului si ce mai ai nevoie cu culori. Nu se poate sa faci pamantul rosu si tunu' galben si sa speri ca o sa-i placa cuiva.

#6 Useril este offline   gabriel 

• Membru deplin

Postat 19 May 2008 - 09:28 AM

Vezi postareawurger, la 19 May 2008, 01:03, a spus:

Uite cum percep eu toata treaba:
Deschid prima poza si vad niste craci (ai unui gagiu) care se itesc dintr-un tufis. Dupa aia mai vad un bot de gaz revopsit de cateva ori sau vopsit cu vopsea fara diluant (deloc) si cu doua faruri de inox.
Dup-aia mai vad niste chestii rosii si niste chestii verzi si multa chestie albastra pe diagonala. Din loc in loc ceva chestii galbene. Niste brazi gen-tip perii de biberoane cu ceva grish pe la margini si 6 bucati butuci egali, congruenti si de culoarea maro - siena arsa - tub tempera.
A, sa nu uit pe drum, peste pod (care e la fel ca atunci cand era gresit) a fost tarat ceva, dar numai un pic si a lasat doua urme colorate.

Tie ti se pare ca e natural ? Sau ca te indrepti spre ceva natural ?
Ce se intampla in imaginea ta. Cum merge GAZ-ul fara sofer si de ce se bucura sa il tavaleasca pe gagiul care s-a sculat si se afla pe traiectorie. Ce face nenea de la butuci ? Ii ia sau ii pune si daca da, de ce ? Si ala cu tunu in miezul drumului ce planuieste. Sa-l ajute pe gagiul accidentat sa nu se mai chinuie sau sa-l surprinda pe sofer prin faptul ca nu se ascunde nicaieri.

O diorama trebuie sa reflecte o actiune care se poate petrece in realitate. Si sa o reflecte prin mijloace artificiale care imita natura.
Figurinele trebuie sa aiba miscare si sa arate ca si cum ar fi vii, iar intriga (actiunea) sa ne conduca privirea peste diorama si sa descoperim niste detalii subtile.
Incearca sa nu te mai grabesti. Autocenzureaza-te. Cauta sa acumulezi dupa fiecare experienta si sa-ti indrepti greselile de data trecuta.
Tu ai cateva vehicule si cativa soldati. Bun ! Cauta o imagine cu vehicule asemanatoare si cativa soldati si incearca sa o reproduci tridimensional. Uita-te pe geam si imita culorile copacilor, pamantului si ce mai ai nevoie cu culori. Nu se poate sa faci pamantul rosu si tunu' galben si sa speri ca o sa-i placa cuiva.

am spus mai sus ca nu e terminata ceea ce inseamna ca mai am de lucru.gagiul cu craci in sus a cazut ca era pus de forma si culorile sunt de repetitie.mai am de pus niste oameni si stiu faza cu actiunea.pun poze cu ea terminata pe vineri.

#7 Useril este offline   stefan 

• stefan
  • Postari: 1007
  • Inregistrat: 09-November 05

Postat 20 May 2008 - 10:34 AM

Gagiu din poza 2 bea apa dintr-o balta, printre barzi.
Culorile e naspa rau. Drumul si butucii rosii ?
Ai prapadit vopseaua.

Hai mai bine sa-ti vand niste avioane.

#8 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum
  • Grup: Administrare
  • Postari: 4017
  • Inregistrat: 15-April 04

Postat 20 May 2008 - 12:49 PM

Daca nu ai nimic util de spus, cea mai buna alegere ar fi sa nu spui nimic. Comentarii de genul celui de mai sus nu prea isi au locul aici.
Oamenii isi prezinta lucrarile pentru a primi comentarii ceva mai constructive care sa-i ajute, nu pentru a fi luati peste picior.

#9 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior
  • Postari: 2390
  • Inregistrat: 29-February 08
  • Interests:Anything that fly, crawl or float in WW 2

Postat 20 May 2008 - 12:56 PM

Vezi postareastefan, la 20 May 2008, 11:34, a spus:

Gagiu din poza 2 bea apa dintr-o balta, printre barzi.
Culorile e naspa rau. Drumul si butucii rosii ?
Ai prapadit vopseaua.
Hai mai bine sa-ti vand niste avioane.

Salut !
Arata-ne si noua ceva machete facute de tine acum 5 ani !
Sau e prea departe in timp ?Crezi ca toti ne-am apucat de hobby-ul asta direct invatati ?
Gagiu` asta poate si-a facut curaj,inainte de a posta imaginile,e cam nasol sa ii taiem asa direct craca de sub picioare.Parerea mea !

#10 Useril este offline   bogy 

• Membru senior
  • Postari: 1368
  • Inregistrat: 26-May 05

Postat 20 May 2008 - 01:03 PM

Gabriel, nu dezarma. Ignora comentariile de prost gust, tine cont de cele ce le-a spus Wurger mai sus si treci la treaba. Vezi ca pe site sunt cateva lucrari bune, te poti inspira. Cauta pe net, pe Google (dai si tu cautare pentru "dioramas"), intra pe www.missing-lynx.com/gallery - aici o sa vezi ceva lucrari (masini, blindate, figurine si cred ca si ceva diorame si te inspiri.

Bafta si tine-ne la curent cu evolutia lucrarii

#11 Useril este offline   stageexp 

• Membru senior
  • Postari: 1116
  • Inregistrat: 18-January 08
  • Interests:Fotografie, modelism, frumosul cotidian

Postat 20 May 2008 - 02:09 PM

Gabriel, eu sunt nou in ale modelismului si total nepriceput in ale constructiei de diorame. Parerea mea este insa urmatoarea: continua si incearca sa iti imbunatatesti cat de mult se poate munca pe parcurs.
Nimeni nu s-a nascut invatat, si nu este un slogan, dar de la teorie la practica e drum lung, asa ca dupa una, doua, zece incercari o sa obtii ceva din ce in ce mai bun.
Totul se obtine prin imbinarea dintre munca si talent, in proportii care difera de la individ la individ.
Dupa gustul meu, din ce am vazut pe net si in prezentarile altor membrii ai forumului, ceea ce se poate reprosa la inceput la lucrarea ta sunt culorile prea tari prezente in diorama ta. Pe parcurs insa, o sa obtii din ce in ce mai multa experienta, asa ca ceea ce faci o sa fie si pe gustul tau si pe al celor care privesc si comenteaza.
Este usor de vorbit si greu de facut :wub: .
Degeaba scrie intr-o carte de modelism cum se face, pana nu pui mana nu-ti dai seama ce greu e, la fel ca si in alte domenii.
Asa ca, fi increzator si continua, pentru ca astfel o sa obtii o crestere a nivelului calitatii fiecarui lucru pe care il faci.

#12 Useril este offline   gabriel 

• Membru deplin

Postat 21 May 2008 - 09:59 PM

fratilooooor am terminat diorama asta la care lucram.maine pun poze cu ea si nu mai ave-ti aceeasi parere.pe maine

#13 Useril este offline   BRUTUS 

• Membru senior
  • Postari: 199
  • Inregistrat: 26-November 06

Postat 22 May 2008 - 05:29 AM

Asteptam cu nerabdare pozele , pana atunci bafta la alte diorame .
Nimeni nu s-a nascut invatat asa ca trebuie sa ii intelegem pe cei care nu se pricep din prima , de asta ne aflam aici pe forum pt a intreba si a ne raspunde variantele cele mai bune si cele mai reale , asa ca trebuie sa avem rabdare cu cei noi , si eu am fost la inceput la fel cum este gabriel si usor incepi "sa furi" de la unul, de altul pana cand o sa devii cu adevarat meserias .
Cei care isi spun parerea asa in scarba ar trebui totusi sa fie mai cu perdea si sa nu jigneasca persoanele . Poate nu a fost cu intentie dar totusi .....

Aceasta postare a fost editata de BRUTUS: 22 May 2008 - 05:30 AM

#14 Useril este offline   gabriel 

• Membru deplin

Postat 22 May 2008 - 08:24 PM

si diorama terminata..................cred

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSC01667.JPG
  • Imagine atasata: DSC01668.JPG
  • Imagine atasata: DSC01669.JPG
  • Imagine atasata: DSC01671.JPG
  • Imagine atasata: DSC01673.JPG
  • Imagine atasata: DSC01675.JPG
  • Imagine atasata: DSC01677.JPG
  • Imagine atasata: DSC01679.JPG

#15 Useril este offline   tgr 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 1493
  • Inregistrat: 14-April 07

Postat 22 May 2008 - 09:21 PM

Zic si eu repede ceva:
Pe viitor nu mai folosi copaci deja fabricati pe banda rulanta, pentru ca prea arata perfecti cu toate ramurile ciudat de aranjate

#16 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 22 May 2008 - 10:13 PM

Componentele dioramei nu prea sunt toate la aceeasi scara,nu-i asa?
-copacii,clar sunt prea mici,insa pot fi considerati puieti.Incearca ceva "uzuri"eventual umbre-de exemplu la rosturile dintre pietrele podului;ca idee generala incearca sa estompezi putin nuantele,sa nu fie chiar atat"de vii"si inspira-te din realitate(eu zic ca nici cea mai pura apa,nu este atat de albastra)Mai incearca sa pastrezi "contactul"cu realitatea:daca toti indivizii din poza sunt nemti,n-ar trebui sa apara un Gaz 67-da'hai sa zicem ca-i capturat;insa masina tracteaza un tun fara recul,ceva de 82 sau 106 calibru(eu asa cred ca am vazut,poate n-am vazut bine)or nemtii n-aveau asa ceva in dotare si parca nici epoca nu se potriveste.Pe urma,ai un "cadru"ce poarta capela de culoare galbena??!! :drinks: .Evident,acestea sunt opiniile mele,pe care le poti lua de bune sau ignora,cum consideri.Succes.

Aceasta postare a fost editata de Longinus: 22 May 2008 - 10:46 PM

#17 Useril este offline   Panzer_Grenadire 

• Membru senior
  • Postari: 893
  • Inregistrat: 11-October 05

Postat 22 May 2008 - 10:22 PM

Imi place curajul tau si te felicit atat ptr. curaj scat si ptr. insistenta. Cand vedem aceste diorame, sunt sigur ca multi de pe aici, intre care si eu, isi aduc aminte de "operele' lor de inceput. Sunt sigur, si te sfatuiesc sa continui, ca intr-o zi vi ajunge f. bun, insa cu mai mult studiu asupra culorilor folosite. Incearca sa folosesti culori care sa fie realiste, sa semene cat de cat cu cele autentice.
Uite aici o diorama la scara 1/72 realizata de curand de un tip de pe alte meleaguri. Nu stiu daca este elocventa, dar totusi poate fi folosita ca sursa de inspiratie. O chestie simpla dar f. plauzibila.

Mult succes in continuare.... :drinks:

http://www.network54.com/Forum/47210/threa...4/Der+Untergang

Cristian Florescu

P.S. Nu stiu daca ai mai fost intebat, dar de curiozitate, ce varsta ai?

Aceasta postare a fost editata de Panzer_Grenadire: 22 May 2008 - 10:24 PM

#18 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 22 May 2008 - 10:26 PM

Vezi postareaPanzer_Grenadire, la 22 May 2008, 23:22, a spus:

Cristian Florescu

P.S. Nu stiu daca ai mai fost intebat, dar de curiozitate, ce varsta ai?

"23"-sta scris sub nickname!

#19 Useril este offline   Bazu 

• 'al mai pletos
  • Postari: 604
  • Inregistrat: 09-March 07

Postat 22 May 2008 - 10:33 PM

Uite un alt exemplu cu o diorama recenta, de data asta la 1/48 http://www.network54.com/Forum/433829/thre...ns+for+dioramas
Dupa cum vezi pamantul nu are variatii foarte mari la culoare. Figurinele au tot felul de umbre simulate cu uleiuri sau cu vopsea diluata.

@Cristi si mie mi-a placut diorama aia cu catedrala. Foarte faina.

#20 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior
  • Postari: 2390
  • Inregistrat: 29-February 08
  • Interests:Anything that fly, crawl or float in WW 2

Postat 22 May 2008 - 10:35 PM

Vezi postareaLonginus, la 22 May 2008, 23:13, a spus:

...Pe urma,ai un "cadru"ce poarta capela de culoare galbena??!! :yahoo: .

Sunt cele 3 "personaje date de Italeri la cutia P-IV H,etc,de culoarea capelei celui din pozele de mai sus.Asta rezulta ca.... :drinks:
@ Gabriel: Gandeste-te sa folosesti pe viitor culori pastelate,nuante apropiate de ce e in natura,cum zic si cei de mai sus.
Vegetatia e verde in realitate,insa la orice scara,ochiul o percepe altfel,respectiv,trebuie pacalit sa vada detaliul pe care il vrem noi.De aceea e indicat sa folosesti uleiuri,pentru evidentierea detaliilor,crete pastel pentru "imbinarea" lina dintre 2 sau mai multe tonuri de culoare,s.a.m.d.
Incearca pe viitor sa folosesti macar 2 nuante de culoare,la acelasi element al dioramelor,o sa vezi diferenta.Nici un pom,arbust,etc,nu are toate frunzele de aceasi culoare.
Spor in continuare !

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi