Citeaza
Ce alte marci merita atentia? Stiu cateva dar un soi de clasament nu am gasit nicaieri
Nu cred ca ai sa gasesti un clasament pentru ca ...nu se poate face. Aceeasi firma are kit-uri mai bune sau mai proaste sau "imbuteliaza" kit-uri facute de o alta firma (ex Revell are kit-uri facute de Italeri).
Apoi sunt firme, cotate ca slabute, dar care fac kit-uri extrem derare, pe care nu o sa le gasesti la alte firme de renume (ex Lippisch P13 , la 1/72, nu-l face decit PM Model). Sunt firme, care desi au produse foarte bune, nu lucreaza, sau editiile sunt foarte limitate, la o anume scara sau un anume gen de machete.
Cit despre
afara-i vopsit gardu', inauntru-i leopardu', adicatelea prezentarea unei machete gata facute dupa un anume kit, este o treaba
cu dus si intors. Repede te poti trezi cu reprosuri de genul,
pai mai nene, mie de ce nu mi-a iesit ca aia pe care o arati tu!!!!. In loc de asta mai bine un kitreview facut pe bune, mai ales la produsele nou lansate. Cu toate ca si aici poate sa doara! Cum zicea si Eugen, nu stiu cine iti mai ia un kit, daca e insotit de informatii gen: gravare in pozitiv, gresita, nu este in scara, bavuri multe dar detalii putine, plastic de calitate proasta [vezi discutiile despre IAR-80 furat (scuze, dar eu asa il consider
) de un anume distribuitor]
Cred ca cele mai utile indicatii sunt tipul gravarii, numarul de piese, culorile de care ai nevoie, citeva fotografii cu ramele ce contin piesele, o fotografie a decalului, citeva cuvinte despre inmatriculari (unde e cazul).
Si inca ceva, daca nu esti distribuitor direct, nu te hazarda. Adaus comercial si taxe la adaus comercial si taxe, nu face bine! Eu cel putin, nu vad de ce sa dau, in tara, un pret aproape dublu pe un produs pe care il pot lua din afara. Doar ca sunt comod sau ...patriot??? Inteleg ca vrei sa cistigi ceva dar ..si eu vreau acelasi lucru!
Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 20 May 2008 - 08:32 AM