Pgpaul, in conditiile in care doresti o asemenea discutie pe forum, in acest topic, intr-un fel iti asumi si posibilitatea de a degenera, sau de a creea o imagine nepotrivita.
Acum, ref. la intrebarea care o pui... Majoritatea lucreaza machete intr-un timp liber foarte limitat, si intins pe durata unor saptamani bune. Asa ca e foarte putin importanta discutia cu 3 zile versus 10. Daca faci comenzi prin posta/curier, si nu ai un sediu fizic, oricum alea 3 zile pot deveni 10 prin 'amabilitatea' transportatorului, ca sa nu mai vorbesc despre faptul ca daca nu ai un mecanism de a garanta un timp constant (mai pe romaneste STOC), acel timp de livrare cu care poate vrei sa te lauzi si sa fii peste concurenta e apa de ploaie.
Cum s-a zis si mai sus... Cel mai important aspect e DIVERSITATEA la niste preturi rezonabile. Si garantia STOCULUI. Eu precum cumparator detest ruleta magazinelor online de duzina, "comanda tu, ca daca ai ceva noroc poate facem rost de el, daca nu, ghinion". Fug ca dracul de tamaie cand vad asa ceva.
Prefer magazinele care stiu SIGUR ca au stocuri solide in spate, si o gama larga de marfa. Chit ca uneori poate se mai intampla sa comand ceva si sa nu fie in stoc, macar stiu ca vine restul de 90% din comanda...
Machetele NU sunt o marfa similara cu o camera foto. Asa ca mare garantie n-ai ce sa oferi, si nici nu se cere. E suficient sa dai o 'teapa' si la cati machetisti sunt, se duce buhul de nu te mai spala nici Dunarea. Sincer iti spun, am destul de mare incredere in magazinele online mai ales intr-o piata de nisa cum e modelismul. N-ai cum sa prezinti mai multa incredere decat restul, decat poate dupa foarte mult timp. Uite, acum, pe piata, am incredere sa cumpar de la toate magazinele online care le stiu. Tot foarte sincer iti spun ca nu voi comanda de la magazinul tau decat dupa ceva timp, ca sa imi dau seama cum e cu seriozitatea, si doar daca vei avea preturi mai bune decat concurenta.
Una peste alta, iti urez succes. Orice nou magazin care apare nu face decat sa ma bucure, pana la urma toti profitam intr-un fel sau altul si e un semn ca lucrurile evolueaza intr-o directie buna.
PS: Ref. la modul in care ai pus problema, pot sa-ti zic ca o abordare 'de forta' in a canaliza trafic in scopuri exclusiv comerciale (adica a combina un magazin virtual cu o zona de continut pentru a atrage trafic) e o metoda care personal o consider usor 'nepotrivita' si denota destul de multa nesiguranta pe piata pe care vrei sa activezi. E suficient sa remarcam faptul ca nici un magazin serios din afara nu mai practica de ani buni metoda