Colectia mea blindate si avioane
Postat 17 June 2008 - 06:21 PM
NU ! Nu e adevarat ! Legat de capac,ma refer !
Capacul ala are rolul de a nu te stropi cu vopsea cand faci miscari prea bruste cu aerograful !
Merg si acrilice in el,dar,din cate am inteles trebuie curatat imediat dupa folosire,eventul adaugat in vopseaua acrilica un "retarder" altfel se usuca prea repede intre duza si ac. Iar la 0,3 mm e cam nasol sa mai poti curata ceva.
Incearca mai intai sa "iti faci mana" cu tus,cerneala,etc,orice e solubil in apa,ai apoi incearca cu emailuri.
Vezi si de presiunea aerului ,cu cat e mai mare e mai nasol,atat pentru aerograf cat si pentru tine,ca modelist !
Ai grija la cat strangi duza la locul ei,nu insista (pana curge apa),caci se va rupe ori filetul ori crapa duza !
Altceva,poate iti mai explica si ceilalti !
Capacul ala are rolul de a nu te stropi cu vopsea cand faci miscari prea bruste cu aerograful !
Merg si acrilice in el,dar,din cate am inteles trebuie curatat imediat dupa folosire,eventul adaugat in vopseaua acrilica un "retarder" altfel se usuca prea repede intre duza si ac. Iar la 0,3 mm e cam nasol sa mai poti curata ceva.
Incearca mai intai sa "iti faci mana" cu tus,cerneala,etc,orice e solubil in apa,ai apoi incearca cu emailuri.
Vezi si de presiunea aerului ,cu cat e mai mare e mai nasol,atat pentru aerograf cat si pentru tine,ca modelist !
Ai grija la cat strangi duza la locul ei,nu insista (pana curge apa),caci se va rupe ori filetul ori crapa duza !
Altceva,poate iti mai explica si ceilalti !
Aceasta postare a fost editata de AdiP: 17 June 2008 - 06:22 PM
Postat 17 June 2008 - 06:50 PM
Claudiu, la 17 Jun 2008, 19:44, a spus:
la vopselele acrilice aerograful se curata foarte usor cu acetona,adevarat ca dupa fiecare nuanta de culoare trebuie spalat bine cu acetona,mai am un aerograf cu cupa jos,din pacate foarte slab,la stug-ul 4 ,galbenul la-m dat cu aerograful vechi
CE ?
Ce acrilice folosesti tu ? Tamiya cumva ?
Sunt cele din recipientele de sticla pe care le-am vazut in una din pozele tale ?
lamureste-ma te rog !
Postat 18 June 2008 - 07:51 AM
Claudiu, la 17 Jun 2008, 20:36, a spus:
Tamiya,Agama si model masters
Salut !
Tot nu sunt lamurit ! Asa-s eu,sorry
Repet intrebarea :
Sunt cele din recipientele de sticla pe care le-am vazut in una din pozele tale ? In speta Model master ?
Cu ce diluezi Agama ,pentru folosire cu aerograful ?
Merci !