Forum Machete,Modelism,Hobby: 75mm PaK 40 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

75mm PaK 40 Tun antitanc in adpost de lupta

#1 Useril este offline   gmariusica 

• Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 15
  • Inregistrat: 06-May 08

Postat 12 May 2008 - 08:49 PM

Continuarea este de pe topicul cu acelasi tip de model cu al lui Cata.

Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata

#2 Useril este offline   gmariusica 

• Membru deplin

Postat 12 May 2008 - 09:47 PM

Nu stiu daca pot sigila zapada pe diorama in asa fel incat nici sa nu cada daca o intorc pe dos si sa si arate la fel de bine in acelasi timp...
Am sa ma gandesc la o solutie dar ... greu de crezut ca am sa gasesc ceva.

#3 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 12 May 2008 - 10:01 PM

Bravo,arata bine,imi place;de ce sa intorci diorama invers,ca n-am inteles?s-o intorci ca sa ce??
Las-o domle'asa ca sta bine.
Eu altceva te-as intreba:de ce nu vopsesti inchizatorul(mie mi se pare ca nu-i vopsit)si mai pune putina patina pe tun(de pilda pe rozeta de reglarea azimutului,putina vopsea sarita,putin otel mai la vedere...).
Imi place,mai ai?

#4 Useril este offline   gmariusica 

• Membru deplin

Postat 12 May 2008 - 10:23 PM

:whistle: da asa este inchizatorul nu este vopsit l-am bagat inauntru sa vad cum arata si l-am uitat acolo...A! si daca tot ai zis de inchizator sa te uiti un pic la roti la partea de cauciuc, sunt puse aiurea ...si asta am vazut numai dupa ce am facut pozele, plus altele...
Alte modele nu mai am dar o sa urmeze, problema este ca nu stiu ce fac cu spatiul...nu am unde sa le pun daca o sa fac mai multe. Ma gandeam la o diorama mai mare gen 1x0.5m cu actiunea pe frontul de rasarit dar...mai este pina acolo dar si aici problema spatiului.

#5 Useril este offline   Cata 

• Simplul 'eu'
  • Postari: 1066
  • Inregistrat: 03-April 06
  • Interests:In secial 1/72.

Postat 13 May 2008 - 09:15 AM

Salutare! Asa da poze.
Sigilarea ar trebui faceuta cu lac mat si aerograful.
Tunul tau se potriveste de minune unei povesti cu un Pak abandonat, deoarece arata ca unul abandonat.
1. Nu ai lipit piesa de sub unchizator si arata ca si cand a fost rupta,
2. Are o distanta nefireasca intre blindaj si partea cu rotile, este "prea pe spate",
3. Ai multa zapada e mecanismele tunului de ochire si pe chiulasa. Daca era sa fie asa, tunul nu mai era utilizabil. Real aveau o prelata care se monta peste, in timpii in care tunul nu era folosit.
4. Nu ai vopsit tabla de deasupra tevii.
5. Nu ai pus si tu pe langa niste tuburi trase.
6. Nu ai pus tablele de la gaura ochitorului.
7. Pe la constuctie, mai trebuie lucrat, ai niste urme de imbinare, vopseaua trebuie diluata....
Sincer, cred ca cel mai bine ar da cu un rusnac imbracat de iarna in pufoaica care sa pazeasca/inpecteze tunul abandonat.

Oricum felicitari pentru lucrare! Daca zici ca este primul, ce va urma va atrage si mai mult interes. :whistle:

#6 Useril este offline   tgr 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 1493
  • Inregistrat: 14-April 07

Postat 13 May 2008 - 09:19 AM

Citeaza

Bravo,arata bine,imi place;de ce sa intorci diorama invers,ca n-am inteles?s-o intorci ca sa ce??

Si daca te uiti de aproape si expiratia nasului iti ia zapada , ai si crivat acum...

Acum nu stiu daca mai merge sigilat.Mi-e ca daca dai cu un lac sare tot prin camera.Inainte trebuia aplicat cu un spray adeziv (in lipsa eu am folosit lac :pardon: ) si puneai usor peste, creta si tot asa pana la efectul dorit.

Oricum efectul a iesit bine.Imi place.Acum lipseste sa o bagi la frigider ca sa fie rece rece. :whistle:

Aceasta postare a fost editata de tgr: 13 May 2008 - 09:20 AM

#7 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior
  • Postari: 2390
  • Inregistrat: 29-February 08
  • Interests:Anything that fly, crawl or float in WW 2

Postat 13 May 2008 - 11:34 AM

Ai mai avea o solutie pentru sigilarea "zapezii",ca sa nu zboare prin camera cand dai cu aerograful.
Cauta prin lucrurile sotiei (prietentei) daca nu cumva are vre-un parfum cu ATOMIZOR,insa varianta cere se desfileteaza,cea ambutisata nu merge !
O desfaci,si dupa ce arunci Gucci-ul sau Coco Channel-ul din ea,pui in schimb apa,spirt,ma rog, -AMESTECAT CU ARACET proaspat,cam in procent de 10 parti apa 3-4 parti aracet !
Si te apuci si pulverizezi asa finut peste toata diorama ta !
Dai mai de la distanta,nu de aproape,ca o sa ai efectul de care vorbea Tgr.
In locul atomizorului ar mai merge si pistolul de pulverizat ,ptr curatat geamurile,dezavantajul astuia este ca are picurii mai mari. Deaia la alalalt ii zice atomizor.
Atentie ca se infunda rapid duza daca nu esti atent si dilutia nu e corecta.
Incearca eventual pe ceva mai ascuns,sa nu te trezesti ca o sa "dispara" creta cand o uzi !
Spor !
PS.Legat de subiectul dioramei:
In topicul lui Cata am zis acelasi lucru ca si el aici.Prea ninsa toata zona ca sa o faci "Vie" Lasa-o asa,eventual pune-o intr-o dio mai mare,si zici ca-i abandonata de 2 zile de la ultimul "alizeu" rusesc din Kazahstan ! :whistle:

Aceasta postare a fost editata de AdiP: 13 May 2008 - 11:46 AM

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi