Forum Machete,Modelism,Hobby: Jagdpanther - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Jagdpanther

#1 Useril este offline   Claudiu 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 999
  • Inregistrat: 20-February 07

Postat 08 May 2008 - 05:43 PM

Imagine atasata: SANY0003.JPG o versiune de comanda

#2 Useril este offline   kingtiger3002 

• Membru senior
  • Postari: 475
  • Inregistrat: 07-May 05
  • Interests:Blindate ww2

Postat 08 May 2008 - 06:04 PM

mai Jupine Claudiu ai si tu gija cind mai vopsesti cu pensula o maketa1/35 credema .........ai mai mare grija de ia ca merita .........poate o sa le apreciezi mai tirziu .......dar putina grija si migaleala merita sa stii

#3 Useril este offline   Claudiu 

• Membru senior

Postat 08 May 2008 - 06:08 PM

nu prea ma pricep la vopsit,recunosc,poate primesc si eu niste sfaturi

#4 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior
  • Postari: 2390
  • Inregistrat: 29-February 08
  • Interests:Anything that fly, crawl or float in WW 2

Postat 08 May 2008 - 10:35 PM

Vezi postareaClaudiu, la 8 May 2008, 19:08, a spus:

nu prea ma pricep la vopsit,recunosc,poate primesc si eu niste sfaturi

Asta nu-i o scuza cand ai atatea culori pe masa de lucru.
1.Tu esti multumit de cum au iesit machetele (ma refer la cele germane)dupa vopsirea cu aceleasi 3 culori ?
Daca raspunsul e DA,atunci -no comment ! iIn hobby-ul asta trebuie sa-ti placa tie ceea ce a iesit,nu altora,caci tu esti cel care te destinzi,lucrandu-le. Daca ai indoieli legat de cum arata la final nu-i bai :-se poate repara orice,usor,mai greu,uneori cu efort,dar SE POATE ! Depinde de cat timp vrei si esti dispus sa sacrifici pentru machete.Graba in modelism e "public enemy number 1"
Chiar daca producatorii kiturilor dau (de obicei) cam aceleasi culori pentru vopsirea blindatelor (vezi Italeri mai vechi),nu trebuie luate ca litera de lege. Te mai informezi,mai cauti imagini cu alte lucrari similare,etc;faci o comparatie si vezi ce iese.Niciodata sa nu mergi pe ideea-Mie nu o sa-mi iasa asa in veci.Daca judeci asa,inseamna ca deja ai depus armele.Rezultatul ? O macheta care va ajunge intr-un colt de vitrina,cat mai departe de ochii tai.Am dreptate ?
2.Indiferent de scara la care este macheta,daca ti-o imaginezi cam cum ar fi aratat vehicolul real,nu exista sa nu iasa ceva frumos.Atat pentru ochiul tau cat si pentru ai nostri,aia care ne uitam,carcotim,dam cu paru`,sau admiram,s.a.m.d.
De ce spun asta ? Mai mult dureaza planificarea in sine(ca timp),fata de vopsire,noroiere,mazgalire,spune-i cum vrei.Cred ca multi tipi de pe aici fac in felul asta,iar ,de cele mai multe ori rezultatul e pe masura.
Si inca ceva:
Poate multi din cei care citesc aici nu o sa imi dea dreptate,dar,eu merg pe ideea ca o macheta de "taratoare",cu cat e vopsita mai "in batjocura",cu atat va arata mai bine.De ce ?pentru ca,raportat la "zburatoare",unde vopsirea trebuie facuta cat mai ingrijit,aici e taman invers.Nimeni (mai ales militarii) nu menajeaza un blindat,mai ales in conditii de front.Lovea ceva ? Le parea bine tipilor ca au reusit sa scape cu viata,ce conta o aripa indoita,sau o vopsea sarita de la trecutul prin garduri ,case,pomi si alte cele ?
In fine,ma opresc aici,ca poate te-am plictisit destul ! <_<
Nu lua tot ce am scris eu ca litera de lege si mai ales nu o interpretezi ca pe o lectie !Sunt doar sfaturi,si de obicei.....
-Sfaturile sunt date pentru a nu fi urmate ! :bang:
Spor la machete in continuare ! :pardon:

#5 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12663
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 09 May 2008 - 08:33 AM

Citeaza

Sfaturile sunt date pentru a nu fi urmate !
Ba eu zic sa le urmezi, ca merita!

#6 Useril este offline   tgr 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 1493
  • Inregistrat: 14-April 07

Postat 09 May 2008 - 09:58 AM

Sfat urmat de mine si pe care-l dau mai departe.
Daca tot ai bani sa dai pe machete 1/35 mai bine renunti la urmatoarele cateva si iti iei un aerograf si un compresor(sau il faci ... ca mine).Nu de alta dar e pacat de tancurile astea 1/35.

Vopsirea unei machete dupa mine reprezinta 70% din aspectul ei.Deci eu zic ca merita efortul.
Si pe viitor sper sa iti planifici vopsirea in cat sa nu mai ramana atatea zone neacoperite nu? :whistle:

Aceasta postare a fost editata de tgr: 09 May 2008 - 09:59 AM

#7 Useril este offline   Claudiu 

• Membru senior

Postat 09 May 2008 - 07:05 PM

mi-am achizitionat un minicompresor cu aerograf Rowi dar nu prea ma pricep
sa lucrez,am numai vopsele acrilice

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou