Forum Machete,Modelism,Hobby: Recidivist ...in pasoptisme!!! - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Recidivist ...in pasoptisme!!! sau cum ajunge zburatorul sa fie legat de tarina!

#1 Useril este offline   FlyBoy 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1937
  • Inregistrat: 24-February 06

Postat 08 May 2008 - 10:47 AM

Salutare oameni,

Dupa o perioada in care mai mult am dat cu gura decat cu pensula (din motive evidente care au tinut de Providenta, m-am ocupat de un "figurin" 1:1), am reusit sa imi gasesc 78 de ore (disipate brownian pe parcursul a 5 luni de zile) ca sa fac si sa finalizez o macheta - aia minima pe un an care sa imi permita sa mai comentez si eu ceva pe forum si sa ma arat la vrei intalneala.
Spuneam recidivist pentru ca se pare ca domeniul AFV exercita o influenta nefasta asupra mea. Cred ca am ajuns sa am un numar egal de machete (atat complete cat si ambalate) de AFV si Avioane. Periculos as zice avand in vedere ca, cel putin declarativ, eu sunt un fan al zburatoarelor. Hmmmmm.... :bang: Dar cum dracu sa nu te friga la deste o senila plina de mazga si o cutie blindata numa-n unghiuri :fool: ?

Revenind la batutul campului magnetic cu ... armasarii putere, ultima realizare este un autotun Su-122, Tamiya 1/48, dintr-o serie de vehicule foarte frumos realizate Aici aveti detalii despre rame si eventual pret. Detalii despre kit, nu ma pricep sa va dau ca nu sunt un adevarat "conoisseur" al acestei categorii, las pe cei mai avizati sa faca zicerea (Dragos...!!! :pardon: ) sau puteti citi AICI desi cred ca putea sa il construiasca/vopseasca/altereze mai frumos, dar asta e parerea mea.

Kitul nu pune nici o problema la asamblare. Expresia "turnare/injectare a la Tamiya" ar trebui brevetata. Ceea ce am facut eu in plus, desi nu am poze sa va arat :lol: , a fost sa inchid cu niste straifuri de stiren, partile laterale ale cutie blindate, care, din motive necunoscute au fost lasate deschise de catre fabricant. Asta a fost prima etapa care a inclus de asemenea si lipirea senilelor in bucla. Am purces ulterior la asamblarea in mare, dupa cateva luni (4), si a celorlalte subansamble. Am adaugat pe ici pe colo ceva licente artistice personale (schije, plesnituri, zgarieturi si gauri).

Pentru vopsire am ales o schema clasica (4-3-3-1, cu atac pe partea de sus intai) adica Dark Green, dupa indicatiile fabricantului, chestie care nu prea mi-a placut deoarece culoarea s-a inchis de-a dreptul aiurea dupa un strat de Future, semanand mai degraba a gard de CAP decat blindat. Am spalat cu izopropilic si vopsea si lac, a ramas un talmes balmes, pe care l-am acoperit de aceasta data cu Olive Drab, urmat de highlights cu Field Green si Nato Green (toate vopselele e Tamiya).
Am facut o spalare a detaliilor de pe galeti, capacul cutie blindate, capace motor si rezervoare cu solutia (homemade) Future + tus + izo, apoi o spalare de panouri (auzi, panouri la tanc :wacko: ) cu ulei negru. Senilele au fost vopsite cu Gun-metal de la Model Master (best in town) si apoi supuse unui tratament intensiv cu pigmenti de la Fondu' Plastic (courtesy of Wurger), uleiuri si alte zemuri. Finalmente, drybrush cu aluminiu de la Tamiya Weathering Master.

Revenind la masina, am mai facut ceva evidentieri ale detaliilor cu niste Vallejo (bestiale, Olafe sa iti dea Dumnezeu afacere buna!!!) Orange Rust si Drak Rust pe ici pe colo, am pus decaluri, am mai spalat odata, am mai dat cu prafuri si a iesit ceea ce puteti vedea si voi. Eu unul cred ca e frumoasa si mie imi place! Urmeaza pozele intr-o ordine oarecum crono (logica nu stiu daca o fi dar mai ramane de vazut).

Va rog frumos sa va dezlantuiti pentru ca e cazul si va multumesc daca ati avut rabdarea sa cititi totul pana aici! Felicitarile, masa si dansul la MMN pe 10 Mai.
Am zis!!! <_<

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSC_3673.jpg
  • Imagine atasata: DSC_3350.jpg
  • Imagine atasata: DSC_3335.jpg
  • Imagine atasata: DSC_3674.jpg

Aceasta postare a fost editata de FlyBoy: 08 May 2008 - 10:51 AM

#2 Useril este offline   FlyBoy 

• Membru senior

Postat 08 May 2008 - 10:50 AM

Mai departe...

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSC_3815.jpg
  • Imagine atasata: DSC_3817.jpg
  • Imagine atasata: DSC_3820.jpg
  • Imagine atasata: DSC_3821.jpg

#3 Useril este offline   FlyBoy 

• Membru senior

Postat 08 May 2008 - 10:53 AM

Si detaliu...plus vopsirea pre-detaliere

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSC_3824.jpg
  • Imagine atasata: DSC_3826.jpg
  • Imagine atasata: DSC_4253.jpg

#4 Useril este offline   FlyBoy 

• Membru senior

Postat 08 May 2008 - 10:57 AM

In sfarsit...

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSC_4261.jpg
  • Imagine atasata: DSC_4262.jpg
  • Imagine atasata: DSC_4263.jpg
  • Imagine atasata: DSC_4264.jpg

#5 Useril este offline   FlyBoy 

• Membru senior

Postat 08 May 2008 - 11:00 AM

Si in final ceva detalii...

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSC_4265.jpg
  • Imagine atasata: DSC_4266.jpg
  • Imagine atasata: DSC_4272.jpg
  • Imagine atasata: DSC_4274.jpg
  • Imagine atasata: DSC_4275.jpg

#6 Useril este offline   mersu 

• Christian von Turela
  • Postari: 1260
  • Inregistrat: 04-April 06
  • Interests:StuG fan!

Postat 08 May 2008 - 11:01 AM

Vorba lu' nea Iri: -Mishto!

#7 Useril este offline   bogy 

• Membru senior
  • Postari: 1367
  • Inregistrat: 26-May 05

Postat 08 May 2008 - 11:36 AM

Mos, ti-a iesit super. Poate ceva uzura l-ar face sa arate mai misto. Oricum imi place.

#8 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior
  • Postari: 2390
  • Inregistrat: 29-February 08
  • Interests:Anything that fly, crawl or float in WW 2

Postat 08 May 2008 - 11:45 AM

Cum zice si Bogy,ceva uzura,mizerie,nu i-ar strica.
Si poate sa faci ceva cu partea superioara a senilei,ca-i prea intinsa.Sau or fi schimbat ruznacii senilele de curand la masinarie ?Atunci ar fi trebuit sa arate mai curata.Parerea mea ! :pardon:

#9 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 08 May 2008 - 12:02 PM

Misto chestia cu schijele (adica veridica). Mergea ceva indoitura la fenderele alea de tabla si nu te zgarcii la pigmenti.
De noua, proaspat intretinuta, arata bine. Intr-adevar piesele si piesa.....Se vede ca sunt Tamyia. Astia saracii cred ca nici daca se chinuie nu pot sa scoata ceva nasol.
Acu intreb si eu ca nu stiu cum era : Patinele alea de rezerva erau vopsite odata cu tancu' ? Sau erau luate din vreo magazie de piese si prinse acolo (caz in care ar fi avut o alta culoare...macar putin).
Sag-ul senilelor la rotile alea mari si dese nu cred ca era asa vizibil dar parca as mai fi curbat putin portiunea aia de la pamant pana la roata din fata - asa ca sa-i dau greutate.
Nu te mai preocupa cu privire la din care ai mai multe si ce fel de fan esti. Atata timp cat freci plasticu' (rasina, tabla) de cate ori ai ocazia, se numeste ca esti pe drumul cel bun. :pardon:

#10 Useril este offline   marhaba 

• Membru senior
  • Grup: Banned
  • Postari: 1329
  • Inregistrat: 30-November 04

Postat 08 May 2008 - 01:29 PM

Cum spunea si Calin, senila statea destul de drept si intinsa avind in vedere conformatia trenului de rulare, asa ca nu prea ai ce-i face ( http://www.battlefie.../60/50/lang,en/ ). Daca n-ar fi fost asa sigur ar fi facut Tamiya partea superioara a senilei curbata pe linga rolele de retur, doar asa face la toate panzere-le. Treaba cu prafuirea e chestie de gust dupa cum s-a ras-discutat. Pe mine ma deranjeaza in schimb lumina aia galbena de bec la care ai facut fotografiile si care cred ca modifica culorile. Sau ma lasa pe mine vederea.

#11 Useril este offline   alaur 

• Membru senior
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 07-February 07

Postat 08 May 2008 - 01:38 PM

Foarte frumos, arata super, mishto........bla, bla,bla.....mai da-i cu prafuri, mai da-i cu ciocanu, mai fa-i ................lasa !.

Intrebarea este:

Asa-i zici tu? "Providenta"? :pardon:

Cat despre figurinu' 1:1 : sa-ti traiasca, sa creasca mare si sanatos si sa-ti aduca numai bucurii. <_< :wacko: :bang:

Aceasta postare a fost editata de alaur: 08 May 2008 - 01:40 PM

#12 Useril este offline   dani 

• Membru senior
  • Postari: 1653
  • Inregistrat: 09-May 05

Postat 08 May 2008 - 01:59 PM

Frumos...dar pt Kursk,poate ar avea nevoie de ceva mai mult praf.

#13 Useril este offline   FlyBoy 

• Membru senior

Postat 08 May 2008 - 02:24 PM

Si acum prima runda de negocieri pluri-laterale, eu la mai multi:

@mersu: credeam ca poti mai mult. Ma rog, aveam pretentii!!! :bang:

@bogy: asta e tare: "luptare non luptare, uzura necesarum est". Man, eu am considerat ca masina de fata, e destul de bine uzata (vezi rugina, vezi proiectile si zgarieturi) si mai e si vara, dar a stat in soare ceva vreme dupa ce a trecut printr-o ploicica - de aici senilele alea ruginite si restul putin mai curatat (probabil ca era la Berlin prin 45 primavara)

@wurger: M-ai prins :pardon: . patinele au fost ACUM vopsite odata cu tancu, am remediat problema din penSULA, dar la poza iesi prost si prafuirea a mai ascuns vopseaua. Vis-a vis de indoit fendere, am incercat eu o tiganie cu lumanarea (vezi colturile exterioare pe aripile din fata) dar nu mi-a iesit DELOC BINE. Altminteri putem astepta sa imi iau SETUL ASTA si sigur reuseam ceva mai acatarii. Eh, la urmatorul o sa ma antrenez mai bine.

@marhaba: Mda, am vazut eu ca lumina e cam de kakaolu, si sper sa repet cumva isprava de anul trecut din gradina cu pantere, adica sa il scot in lumina naturala si sa il pozez acolo. Nu am inca exercitiu cu pozele desi aparatul duce. Multumesc oricum de sugestie si de explicatiile cu senila! :wacko:

@alaur: e clar nu prea ai ce carcoti daca numa de aia te-ai legat! Era o licenta poetica stimabile! <_<

@dani: chestie de gust, crede-ma! nu te supara pe mine dar eu am gandit asa: Daca nu am fost acolo sa il vad, la Kursk, in 1943, sa ii fac poza, apai cred ca e bine si asa!!!

Va multumesc tuturor pentru idei si pareri. La urmatorul voi cauta sa asimilez! :lol:

#14 Useril este offline   mersu 

• Christian von Turela
  • Postari: 1260
  • Inregistrat: 04-April 06
  • Interests:StuG fan!

Postat 08 May 2008 - 04:21 PM

Citeaza

@mersu: credeam ca poti mai mult. Ma rog, aveam pretentii!!!

Uite, d’aia ma oftic eu pe mine! Mai bine ma uitam, vedeam,admiram,visam si …taceam!

Pe langa pozele cu “dihania” am cetit si compunerea lu’ nea’ Fyboy si, Doamne! -ce mult semana cu telenovela mea in ale modelitului! Si eu avionist “pe meserie” (mai mult “pe”!... ca “meserie” canci) dat in damblaua AFV-ismului de parca pana acum ceva timp nu ar fi existat rotitoareosenilatele astea care imi manca acum timpul (atat cat este!), banii (atatia cati sunt!) si nervii....mai ales nervii!
Mare sef (care esti!), la scara asta ciudatzica (dar practica) chiar arata frumos! Nu prea ma omor io dupa vehicule ruginite, jegarite si ultracapacite mai ales daca nu stau asezate intr-o diorama! Cand stii ca o sa-l tii undeva sus pe un raft in rand cu alte 'nshpe alte masinarii, chiar nu vad rostul unei super-uzuri! Dar asta depinde doar de gustul fiecaruia si nu trebuie sa vedem nimic rau in a nerespecta/respecta noua “Scoala Spaniola”!
Si acum ceva observatii (vezi, mai bine taceai si tu! :pardon: ):

- tevile de esapament nu erau mai lungi? Vad ca nu depasesc carenajele protectoare!
- ai uitat antena!
- de ce ai vopsit si patinele de rezerva in culoarea de baza?
- stiam ca ala de pe partea stanga , in spatele cutiei de scule, este un fierastrau! Al tau nu arata a asa ceva, e vopsit tot in culoarea de baza si parca nu are nici manere!
- senilele sunt prea rosiatice! (dar asta cred ca este din cauza luminii)
- gaurile din aparatorile fata mai bine nu le faceai! Sunt cam simetrice!

Dar chiar imi place autopropulsatu’ asta mic! Si nu o spun din obligatie “frateasca”!
Deci, concluzia mea dupa toata acesta bataie campeneasca este : -MISHTO! :bang:

#15 Useril este offline   FlyBoy 

• Membru senior

Postat 08 May 2008 - 05:43 PM

Ba, adevar graiesc voua, m-am mancat si uite-ma si scarpinat :pardon:

- Tevile de esapament nu sunt mai scurte. NU SUNT DELOC <_< o sa le pun eventual si pe alea.
- Antena asa apare adica scurta
Imagine postata
sau
Imagine postata
sau
Imagine postata
- Aia cu patinele am mai explicat-o
- Fierestreul nu e colorat, asa e, dar manere cica sunt scurte si tot necolorate
- Senilele sunt de pe Marte, galetii sunt de pe Venus :bang:
- Daca te uiti cu atentie ai sa vezi ca e diferenta de calibru si directie, iar la aripa stanga a trecut chiar pana la cutia blindata

Dar in mare, cam ai dreptate!

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi