Dupa o perioada in care mai mult am dat cu gura decat cu pensula (din motive evidente care au tinut de Providenta, m-am ocupat de un "figurin" 1:1), am reusit sa imi gasesc 78 de ore (disipate brownian pe parcursul a 5 luni de zile) ca sa fac si sa finalizez o macheta - aia minima pe un an care sa imi permita sa mai comentez si eu ceva pe forum si sa ma arat la vrei intalneala.
Spuneam recidivist pentru ca se pare ca domeniul AFV exercita o influenta nefasta asupra mea. Cred ca am ajuns sa am un numar egal de machete (atat complete cat si ambalate) de AFV si Avioane. Periculos as zice avand in vedere ca, cel putin declarativ, eu sunt un fan al zburatoarelor. Hmmmmm.... Dar cum dracu sa nu te friga la deste o senila plina de mazga si o cutie blindata numa-n unghiuri ?
Revenind la batutul campului magnetic cu ... armasarii putere, ultima realizare este un autotun Su-122, Tamiya 1/48, dintr-o serie de vehicule foarte frumos realizate Aici aveti detalii despre rame si eventual pret. Detalii despre kit, nu ma pricep sa va dau ca nu sunt un adevarat "conoisseur" al acestei categorii, las pe cei mai avizati sa faca zicerea (Dragos...!!! ) sau puteti citi AICI desi cred ca putea sa il construiasca/vopseasca/altereze mai frumos, dar asta e parerea mea.
Kitul nu pune nici o problema la asamblare. Expresia "turnare/injectare a la Tamiya" ar trebui brevetata. Ceea ce am facut eu in plus, desi nu am poze sa va arat , a fost sa inchid cu niste straifuri de stiren, partile laterale ale cutie blindate, care, din motive necunoscute au fost lasate deschise de catre fabricant. Asta a fost prima etapa care a inclus de asemenea si lipirea senilelor in bucla. Am purces ulterior la asamblarea in mare, dupa cateva luni (4), si a celorlalte subansamble. Am adaugat pe ici pe colo ceva licente artistice personale (schije, plesnituri, zgarieturi si gauri).
Pentru vopsire am ales o schema clasica (4-3-3-1, cu atac pe partea de sus intai) adica Dark Green, dupa indicatiile fabricantului, chestie care nu prea mi-a placut deoarece culoarea s-a inchis de-a dreptul aiurea dupa un strat de Future, semanand mai degraba a gard de CAP decat blindat. Am spalat cu izopropilic si vopsea si lac, a ramas un talmes balmes, pe care l-am acoperit de aceasta data cu Olive Drab, urmat de highlights cu Field Green si Nato Green (toate vopselele e Tamiya).
Am facut o spalare a detaliilor de pe galeti, capacul cutie blindate, capace motor si rezervoare cu solutia (homemade) Future + tus + izo, apoi o spalare de panouri (auzi, panouri la tanc ) cu ulei negru. Senilele au fost vopsite cu Gun-metal de la Model Master (best in town) si apoi supuse unui tratament intensiv cu pigmenti de la Fondu' Plastic (courtesy of Wurger), uleiuri si alte zemuri. Finalmente, drybrush cu aluminiu de la Tamiya Weathering Master.
Revenind la masina, am mai facut ceva evidentieri ale detaliilor cu niste Vallejo (bestiale, Olafe sa iti dea Dumnezeu afacere buna!!!) Orange Rust si Drak Rust pe ici pe colo, am pus decaluri, am mai spalat odata, am mai dat cu prafuri si a iesit ceea ce puteti vedea si voi. Eu unul cred ca e frumoasa si mie imi place! Urmeaza pozele intr-o ordine oarecum crono (logica nu stiu daca o fi dar mai ramane de vazut).
Va rog frumos sa va dezlantuiti pentru ca e cazul si va multumesc daca ati avut rabdarea sa cititi totul pana aici! Felicitarile, masa si dansul la MMN pe 10 Mai.
Am zis!!!
Aceasta postare a fost editata de FlyBoy: 08 May 2008 - 10:51 AM