Tiger I ausf.H-Revell1/72 ...sau Tigrul tunisian
Postat 05 May 2008 - 08:46 PM
Longinus, la 5 May 2008, 21:06, a spus:
Pai pentru ca reprezinta o masina de pe teatrul de operatiuni din ...Tunisia
Pentru 1/72 arata frumos !!!!
Nu zic nimic de masinarie ca iar sare lumea pe mine
Il las pe Dragos sa-ti raspunda ce si cum (daca o vrea,sper)!
Vad ca ai spor la lucru,nu gluma !!!
Postat 06 May 2008 - 10:37 AM
AdiP, la 5 May 2008, 21:46, a spus:
Nu zic nimic de masinarie ca iar sare lumea pe mine
Il las pe Dragos sa-ti raspunda ce si cum (daca o vrea,sper)!
http://www.cartula.ro/Articole/Blindate/Ti...l-timpuriu.html
Postat 06 May 2008 - 12:08 PM
Blue-Max, la 6 May 2008, 11:37, a spus:
CORECT !
Nu stiam de articol. Oricum ,frumos scris,frumos lucrat! Desi eu sunt adeptul "uriasilor"1/35
Nu intotdeauna corectitudinea modelului ne face sa ne "pierdem timpul" cu machetele,nu ?
Frumusetea hobby-ului asta consta in placerea de a vedea ceea ce a iesit la final.
La mai multe !
Postat 06 May 2008 - 03:02 PM
Postat 06 May 2008 - 03:29 PM
Danu, la 6 May 2008, 16:02, a spus:
Fara periscop.
Fata de mine, Dani a corectat totusi cupola comandantului, incorecta in cutie.
Dar i-a fost lene sa mai puna balamalele la trapa incarcatorului.
Iar senilele si rotile motoare sunt (incorect) de productie "tarzie", ca si la modelul meu.
Tigrii varsati in companiile 7 si 8 ai diviziei 10 blindate, sunt practic ramasitele batalionului greu 501. Toti Tigrii primiti "original" in dotare sunt de productie "initiala", din 1942, doar cativa "timpurii" din ianuarie-februarie 1943. Judeca singur ce caracteristici trebuie sa aiba...
Si... apropo, este destul de spinos sa faci la 1/48 in mod CORECT, un Tigru Tunisian din dotarea originala a Sw.Pz.Abt. 501.
Trebuie combinate DOUA kituri...
Imagini atasate
Postat 06 May 2008 - 03:49 PM
Tigrii africani erau "colorati"in RAL 8020,813-in mod anume-(asa stiu eu,poate nu stiu bine),iar nuanta folosita de Dani@ n-ar prea fi;sau poate de la poza???
Aceasta postare a fost editata de Longinus: 06 May 2008 - 03:51 PM
Postat 06 May 2008 - 06:27 PM
Longinus, la 6 May 2008, 16:49, a spus:
Tigrii africani erau "colorati"in RAL 8020,813-in mod anume-(asa stiu eu,poate nu stiu bine),iar nuanta folosita de Dani@ n-ar prea fi;sau poate de la poza???
Hmm, n-ai citit atent articolul lui DRAGOS. Ia uite ce zice acolo:
Singurul lucru cert este ca tancurile batalionului blindat greu 501 au ajuns la sfirsitul toamnei lui 1942 in Tunisia, direct din fabrica, vopsite in camuflajul tropical standard al momentului: " maroniu - desert RAL 8020 ".
Primavara lui 1943 se pare ca a fost neobisnuit de ploioasa si umeda pentru Tunisia, iar vegetatia a prosperat nesteptat pentru acea zona. In momentul cand corpul expeditionar german a fost reorganizat, resturile batalionului (independent) 501 au fost varsate in Panzer Division 10, formand companiile 7 si 8 din regimentul 7 blindat . In vederea contraofensivei impotriva aliatilor, prin trecatoarea Maknassy in martie 1943, legenda spune ca nuanta camuflajului desertic contrasta suparator cu verdele neobisnuit al peisajului de munte tunisian.
De aici opiniile devin extrem de diverse. Unii spun ca tancurile au fost revopsite cu nuanta germana standard " verde oliv RAL 7008" . Alti considera ca s-a folosit pentru verde resurse locale, aprovizionarea Tunisiei in acel moment fiind practic taiata. Se zice ca este posibil sa fi fost un verde italienesc sau " olive - green " american de captura ori simplu, ori amestecat cu RAL 8020. S-au sugerat si alte amestecuri... de multe ori vorbindu-se de o nuanta ba de verde - oliv, ba mai des, de verde - para...
Alti spun ca acestea sunt legende, Tigrii companiilor 7si 8 fiind vopsite standard in RAL 8020, posibil cu una, doua exceptii, ca initiative individuale.
Ma rog... daca cineva stie SIGUR mai mult de atat, as fi foarte fericit sa aflu. Cum am spus, sunt foarte tentat sa reiau proiectul!
Postat 06 May 2008 - 07:44 PM
DRAGOS, la 6 May 2008, 15:29, a spus:
Fata de mine, Dani a corectat totusi cupola comandantului, incorecta in cutie.
Dar i-a fost lene sa mai puna balamalele la trapa incarcatorului.
Iar senilele si rotile motoare sunt (incorect) de productie "tarzie", ca si la modelul meu.
Tigrii varsati in companiile 7 si 8 ai diviziei 10 blindate, sunt practic ramasitele batalionului greu 501. Toti Tigrii primiti "original" in dotare sunt de productie "initiala", din 1942, doar cativa "timpurii" din ianuarie-februarie 1943. Judeca singur ce caracteristici trebuie sa aiba...
Si... apropo, este destul de spinos sa faci la 1/48 in mod CORECT, un Tigru Tunisian din dotarea originala a Sw.Pz.Abt. 501.
Multumesc mult pentru lamuriri! Momentan campania africana nu ma atrage, asa ca tigrul AFV va fi ceva mai local (a se citi 'de la noi de pe continent'), probabil din sPzAbt 503 la Kursk, pentru ca am vazut ca tancurile din batalion nu prea aveau suportii pentru senile la turela. Am gasit poze cu un 123 destul de 'zgariat' de rusi incarcand munitie in the field si cu un 121 parca nou-nout avansand printr-un lan, dar, culmea ghinionului, in kit se da numarul 122...
Postat 06 May 2008 - 09:51 PM
Blue-Max, la 6 May 2008, 19:27, a spus:
Singurul lucru cert este ca tancurile batalionului blindat greu 501 au ajuns la sfirsitul toamnei lui 1942 in Tunisia, direct din fabrica, vopsite in camuflajul tropical standard al momentului: " maroniu - desert RAL 8020 ".
Primavara lui 1943 se pare ca a fost neobisnuit de ploioasa si umeda pentru Tunisia, iar vegetatia a prosperat nesteptat pentru acea zona. In momentul cand corpul expeditionar german a fost reorganizat, resturile batalionului (independent) 501 au fost varsate in Panzer Division 10, formand companiile 7 si 8 din regimentul 7 blindat . In vederea contraofensivei impotriva aliatilor, prin trecatoarea Maknassy in martie 1943, legenda spune ca nuanta camuflajului desertic contrasta suparator cu verdele neobisnuit al peisajului de munte tunisian.
De aici opiniile devin extrem de diverse. Unii spun ca tancurile au fost revopsite cu nuanta germana standard " verde oliv RAL 7008" . Alti considera ca s-a folosit pentru verde resurse locale, aprovizionarea Tunisiei in acel moment fiind practic taiata. Se zice ca este posibil sa fi fost un verde italienesc sau " olive - green " american de captura ori simplu, ori amestecat cu RAL 8020. S-au sugerat si alte amestecuri... de multe ori vorbindu-se de o nuanta ba de verde - oliv, ba mai des, de verde - para...
Alti spun ca acestea sunt legende, Tigrii companiilor 7si 8 fiind vopsite standard in RAL 8020, posibil cu una, doua exceptii, ca initiative individuale.
Ma rog... daca cineva stie SIGUR mai mult de atat, as fi foarte fericit sa aflu. Cum am spus, sunt foarte tentat sa reiau proiectul!
Ba l-am citit cu atentie,BlueMax@-asa stiam si eu,ca tocmai la asta m-am referit:nici RAL 8020(brown desert)si nici RAL 7008,nu prea sunt"british light olive" sau mai bine zis invers,da-i stricam omului topicul.
Aceasta postare a fost editata de Longinus: 06 May 2008 - 09:54 PM
Postat 06 May 2008 - 10:55 PM
Postat 07 May 2008 - 07:02 AM
Longinus, la 6 May 2008, 22:51, a spus:
Eu zic ca nu stricam deloc topicul, daca discutia-i constructiva ... . Pana una alta-i clar, ca treaba-i incurcata si greu de aflat cu precizie, cum au fost vopsite EXACT tancurile astea. Eu sunt de parere ca orice nuanta decenta e acceptata, chiar si acest "british light olive". Din pacate pozele lui dani sunt facute cu blitz-ul si de aproape, ceea ce deschide muult nuanta de vopsea in poze.
Postat 07 May 2008 - 05:01 PM
DRAGOS, la 6 May 2008, 16:29, a spus:
Dragos, te referi la ce? Putem combina cei doi Tigri dati de nipponi?
http://www.luckymode...m_no=TA%2032529
http://www.luckymode...m_no=TA%2032504
Multam...
Postat 08 May 2008 - 08:13 AM
Citeaza
Citeaza
Postat 08 May 2008 - 02:56 PM
dani, la 6 May 2008, 10:13, a spus:
Baaaaiii !!! eu acu'm-am prins-varicela e chestia aia cu bube pe fata,cap,limba,si cam peste tot?
...de n-ai voie sa iesi din casa si te manaca da' nu te poti scarpina??
Fratilor,voi ati auzit??? In timp ce mancarimea dai si dai,si tu n-ai voie sa "ripostezi"- fratele asta al nostru a facut un Tigru 1/72???
-si in timp ce stai in casa,cu ochii-n geam O LUNAAAA(ca mi se pare ca nici o bere nu poti sa bei) te mai"trece"sa pilesti cabluri,senile si dracu mai stie ce?
Bravo Dani,ce sa zic?
Aceasta postare a fost editata de Longinus: 08 May 2008 - 02:57 PM