Pagina 1 din 1
Nelamurire in instructiuni
Postat 04 May 2008 - 08:08 PM
In Kitul de MiG 21 B de la Parcmodels , instructiunile nu sunt foarte clare, adica:
Mi se dau culorile destul de aiurea, adica se specifica numai numele culorii, dar producatorul si numarul corespunzator nu.
Cum nu am experienta numai cu emailuri de la revell, nu am putut identifica culorile, care sunt:
-Flat Black( folosit la cauciuc, asta mi-am dat eu seama ce e, o sa-l inlocuiesc cu revell 9)
-European Green
-Matt Aircraft Blue ( culoarea aia de pe intrados)
-Exhaust Metalizer ( folosit la motorul MiG-ului)
-Green Grass
-Matt Chocolate
-Military Brown
Ii rog pe cei care cunosc culorile, chiar si numai una sa nu ezite sa ma ajute.
Mi se dau culorile destul de aiurea, adica se specifica numai numele culorii, dar producatorul si numarul corespunzator nu.
Cum nu am experienta numai cu emailuri de la revell, nu am putut identifica culorile, care sunt:
-Flat Black( folosit la cauciuc, asta mi-am dat eu seama ce e, o sa-l inlocuiesc cu revell 9)
-European Green
-Matt Aircraft Blue ( culoarea aia de pe intrados)
-Exhaust Metalizer ( folosit la motorul MiG-ului)
-Green Grass
-Matt Chocolate
-Military Brown
Ii rog pe cei care cunosc culorile, chiar si numai una sa nu ezite sa ma ajute.
Postat 04 May 2008 - 09:52 PM
Man, ia specificatiile alea de culori ca sugestii, nu ca litera de lege, pentru ca NIMENI nu stie cu ce nuante exacte (FS , RAL etc) sint vopsite Lancerele noastre. Exista chiar diferente de la avion la avion. Mai bine vezi pozele de pe la walkaroundurile de pe sait si net, cauta Lancerul pe care vrei sa-l faci si foloseste-ti ochii si bunul simt sa alegi cea mai potrivita culoare.
Eu pentru A-ul meu voi folosi doua nuante de la Agama (N38p si 24M), una de la Revell (62), o Tamiya (XF-5), iar pentru intrados tot nu m-am hotarit.
Eu pentru A-ul meu voi folosi doua nuante de la Agama (N38p si 24M), una de la Revell (62), o Tamiya (XF-5), iar pentru intrados tot nu m-am hotarit.
Postat 05 May 2008 - 10:02 AM
Apai, cum n-an gasit culori MM, am gasit ceva echivalente, care vin:
-Military Brown : 85 Revell
-Matt Chocolate : 383 Revell
-European Green : 48 Revell
-Flat Black : 9 Revell
Apoi m-am mai gandit si m-am uitat prin ce am si am ales:
Revell 82 partea galben/crem
Revell 66 pt partea gri
Revell 48 pt verde deschis
Revell 68 pt verde inchis
Revell 9 pt cauciucuri
Deci, mai ramane Exhaust metalizer( asi aprecia f mult daca mi-ar arata cineva culoarea asta, sa o vad si eu) si albastru-deschis de pe intrados( din nou va rog sa ma ajutati cu culoarea asta, daca iau la ghici s-ar putea sa iau pra inchis sau prea deschis)
-Military Brown : 85 Revell
-Matt Chocolate : 383 Revell
-European Green : 48 Revell
-Flat Black : 9 Revell
Revell 66 pt partea gri
Revell 48 pt verde deschis
Revell 68 pt verde inchis
Revell 9 pt cauciucuri
Deci, mai ramane Exhaust metalizer( asi aprecia f mult daca mi-ar arata cineva culoarea asta, sa o vad si eu) si albastru-deschis de pe intrados( din nou va rog sa ma ajutati cu culoarea asta, daca iau la ghici s-ar putea sa iau pra inchis sau prea deschis)
Postat 05 May 2008 - 02:43 PM
Messerschmitt, la 5 May 2008, 11:02, a spus:
Apai, cum n-an gasit culori MM, am gasit ceva echivalente, care vin:
.........
.............
Deci, mai ramane Exhaust metalizer .......
.........
.............
Deci, mai ramane Exhaust metalizer .......
Deci acesta (si multe altele) e farmecul discret al machetismului .....
Esti pe drumul cel bun !!
Postat 05 May 2008 - 08:16 PM
Blue-Max, la 5 May 2008, 14:43, a spus:
Deci acesta (si multe altele) e farmecul discret al machetismului .....
Blue-Max, eu doar m-am gandit de doua ori la ce-a zis 1-0-9 si la faptul ca sunt zgarcit cand e vorba de plata
Am uitat de culoarea maro, cred ca voi folosi Revell 87, la comanda mai adaug Revell 89 ca imi trebuie la o diorama, intradosul( tot reteta lui 1-0-9 de la Lancere) Revell 50 cu nitel alb, iar exhaust-u il dibuiesc eu din steel cu drybrush cu rust si inca ceva inchis . E bine?
Postat 06 May 2008 - 08:10 AM
Nu stiu, mi s-a parut bun, acuma parca m-am razgandit si am trecut pe Revell 81 , mi se pare mai bun.
Culoarea specificata de producator la diorama e 89. Nu se potriveste pana-s eu gaina, mai bine merge 88 ( trebuie culoare de nisip, 89 e ceva gri). Oricum, nu fac comanda numa` dupa 16. Deh, tezele astea....
Culoarea specificata de producator la diorama e 89. Nu se potriveste pana-s eu gaina, mai bine merge 88 ( trebuie culoare de nisip, 89 e ceva gri). Oricum, nu fac comanda numa` dupa 16. Deh, tezele astea....
Arata acest topic
Pagina 1 din 1