Forum Machete,Modelism,Hobby: normandy - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

normandy nemtii au preluat controlul unui sat

#1 Useril este offline   gabriel 

• Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 52
  • Inregistrat: 03-May 08

Postat 04 May 2008 - 09:16 AM

e prima mea diorama ca am prins si eu microbul de vre-o luna si a iesit cam asta.astept critici ca sa nu mai fac aceleasi greseli cand o incep pe a doua.casa este frantuzeasca de la miniart,tancul este german nu stiu exact firma,noch ,revell ceva de genu iar soldati nemti.mai e un gep care cica e rusesc asa m-i sa spus dr care nu are treaba in peisaj si o sa il iau sau il fac ruina o sa vad.in rest treaba este ca nemtii au preluat controlul satului de ceva vreme ca doar nu e mizerie mare pe strazi.inca ceva ar fi pomi.am tot cautat sa cumpar si nu am gasit si pana la urma am confectionat eu din niste carioci.acum o sa pun niste poze cu diorma cum am descris-o dar peste vre-o 2 zile pun alte poze ca am gasit pomi si i-am schimbat pe aia.deci astept sa vad unde am gresit.mai multe critici cand postez celelalte poze.multumesc

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSC01400.JPG
  • Imagine atasata: DSC01424.JPG
  • Imagine atasata: DSC01429.JPG
  • Imagine atasata: DSC01428.JPG
  • Imagine atasata: DSC01411.JPG

#2 Useril este offline   Danu 

• Membru senior
  • Postari: 328
  • Inregistrat: 02-August 05

Postat 04 May 2008 - 10:18 AM

Bine-ai venit in hobby-ul nostru! Prima diorama este impresionanta, cu atat mai mult cu cat vine dupa doar o luna. Am recunoscut Flakpanzer-ul Italieri (cu figurinele aferente), Gaz-ul Tamiya, figurinele par pionieri Dragon. Nu-mi dau seama ce este tunul din poza a doua... Sa fiu sincer, prima oara am crezut ca germanii vor sa dea o mana de ajutor la inlaturarea efectelor unui raid aerian aliat undeva in Franta, iar ideea mi s-a parut geniala, cu cladirea semidemolata si flakpanzer-ul care sa amintesca de pericolul aerian. Gaz-ul este o prezenta stranie; nu zic ca nu ar fi fost posibil ca vreo divizie transferata din est sa nu-si fi luat 'captura' cu ea, dar in cazul asta nu l-ai fi vazut niciodata cu stele rosii pe capota...
Acum, la capitolul critici, :pardon: as putea trece uniformele vopsite fantezist si tancul care nu pare vopsit in totalitate (probabil l-ai vopsit dupa ce l-ai asamblat complet) sau vopsit incorect (galetii, spre exemplu, trebuie sa aiba aceeasi culoare ca si sasiul+benzi de cauciuc).
In legatura cu diorama, drumurile sunt paralele cu marginile, si asta ii da o simetrie pe care vei vrea sa o eviti pe viitor, iar cea mai mare bucata delimitata din ea pare oarecum neocupata (in josul cladirii si in dreapta tancului in prima poza).
Te sfatuiesc sa te documentezi un pic despre vehicul inainte sa incepi o macheta si sa citesti articolele de pe site. Nu lua instructiunile ca litera de lege (cate vehicule germane am vopsit eu crem pentru ca asa era Sand-ul MM atunci ...:bang: ) Spor la modelit si nu te grabi.

#3 Useril este offline   gabriel 

• Membru deplin

Postat 04 May 2008 - 07:40 PM

am mai pus niste poze cu prima mea diorama dar astea sunt noi ca am schimbat-o putin si cred ca asa arata ma bine.pareri critici astept cu nerabdare ca sunt nou si sa vad ce nu am facut bine pe acolo.nici nu stiam ca se cheama diorama pana nu am terminat-o si mi-a zis cineva ca am diorama draguta.eu am intrebat ce e aia diorama si a inceput sa rada ca construiesc si nu stiu ce construiesc.eu am vazut intr-un film acum vre-o luna si am zis hai sa fac si eu una ca imi place.....si a iesit asta.gata sunt inebunit acum,nu ma mai opresc din construit.acum vreau sa o incep pe a doua care are legatura tot cu al doilea razboi mondial si as vrea sa fie un rau cu un pod de piatra si cativa soldati nemti langa o padure la poalele muntelui.ajutor daca se poate gen cum as putea sa construiesc podul cum aflu masura ca eu lucrez la 1/35 si din ce materiale.ar fi perfecte niste indicatii.va multumesc mult si poate ma ajuta cineva.care soldati sunt mai buni etc. am lucrat cu niste chit de exemplu bordurile si noroiul.in peretii casei ca sa para ca cade tencuiala sa para mai roasa am pus foi de hartie igenica si am vopsit peste si arat mai creata.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSC01604.JPG
  • Imagine atasata: DSC01608.JPG
  • Imagine atasata: DSC01610.JPG
  • Imagine atasata: DSC01618.JPG
  • Imagine atasata: DSC01615.JPG
  • Imagine atasata: DSC01607.JPG
  • Imagine atasata: DSC01620.JPG

#4 Useril este offline   alexie 

• Membru senior
  • Grup: Validating
  • Postari: 1701
  • Inregistrat: 04-December 04

Postat 04 May 2008 - 10:56 PM

Vezi postareagabriel, la 4 May 2008, 20:40, a spus:

am mai pus niste poze cu prima mea diorama dar astea sunt noi ca am schimbat-o putin si cred ca asa arata ma bine.pareri critici astept cu nerabdare ca sunt nou si sa vad ce nu am facut bine pe acolo.nici nu stiam ca se cheama diorama pana nu am terminat-o si mi-a zis cineva ca am diorama draguta.eu am intrebat ce e aia diorama si a inceput sa rada ca construiesc si nu stiu ce construiesc.eu am vazut intr-un film acum vre-o luna si am zis hai sa fac si eu una ca imi place.....si a iesit asta.gata sunt inebunit acum,nu ma mai opresc din construit.acum vreau sa o incep pe a doua care are legatura tot cu al doilea razboi mondial si as vrea sa fie un rau cu un pod de piatra si cativa soldati nemti langa o padure la poalele muntelui.ajutor daca se poate gen cum as putea sa construiesc podul cum aflu masura ca eu lucrez la 1/35 si din ce materiale.ar fi perfecte niste indicatii.va multumesc mult si poate ma ajuta cineva.care soldati sunt mai buni etc. am lucrat cu niste chit de exemplu bordurile si noroiul.in peretii casei ca sa para ca cade tencuiala sa para mai roasa am pus foi de hartie igenica si am vopsit peste si arat mai creata.

Emotionant! Ma uit la monitor si parca ma vad in oglinda, iti inteleg perfect surescitarea. Sper sa fie o mobilizare a colegilor de pe forum si sa reusim sa-ti dam indicatiile necesare.
Mare curaj ai avut sa te apuci de cladire, eu am inceput sa o descompletez (sa fiu sigur ca nu ma apuc de ea).
Indemn
Incepe doua proiecte simultan. Proiectul unu, 20 de diorame cu ce vrei tu; Proiectul doi ceva anost, de genul "Soldat pe capac de borcan".
Sfaturi pentru ala de pe capac
1.Figurina "Dragon"
2. Debavurare (adica piesele ce alcatuiesc figurina trebuie finisate, se taie cu cutterul (lama) dunga de plastic) Imagine postata
Maine continuam, ce zici?
P.S. Sfatul 3 Frunzareste astea

#5 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 05 May 2008 - 04:34 AM

De unde ti-ai luat pomii ? Presupun ca esti din Bucuresti.
Du-te la magazin la Olaf - venind dinspre Mihai Bravu pe str. Ritmului, intri pe Pantelimon, undeva pe stanga este un Ultrapro Computers cu machete in vitrina.
Acolo gasesti si copaci care seamana mai mult a copaci si vezi si o diorama cu niste rusi (cazaci) care cauta un evadat. Fixeaza-ti-o ca tzel si incepi modificarile la diorama ta.

Off-topic: Incearca niste pauze intre propozitii si ceva ortografie ca sa te delimitezi de anunturile gen aprozar - [font="Arial Black"]"AZ E OA !!"[/font

Oricum, nota 10 pentru curaj si mobilizare. Chiar ca parca ai fi un "Alexie redivivus". :pardon:

Aceasta postare a fost editata de wurger: 05 May 2008 - 04:38 AM

#6 Useril este offline   gabriel 

• Membru deplin

Postat 05 May 2008 - 08:51 AM

Vezi postareaalexie, la 4 May 2008, 22:56, a spus:

Emotionant! Ma uit la monitor si parca ma vad in oglinda, iti inteleg perfect surescitarea. Sper sa fie o mobilizare a colegilor de pe forum si sa reusim sa-ti dam indicatiile necesare.
Mare curaj ai avut sa te apuci de cladire, eu am inceput sa o descompletez (sa fiu sigur ca nu ma apuc de ea).
Indemn
Incepe doua proiecte simultan. Proiectul unu, 20 de diorame cu ce vrei tu; Proiectul doi ceva anost, de genul "Soldat pe capac de borcan".
Sfaturi pentru ala de pe capac
1.Figurina "Dragon"
2. Debavurare (adica piesele ce alcatuiesc figurina trebuie finisate, se taie cu cutterul (lama) dunga de plastic) Imagine postata
Maine continuam, ce zici?
P.S. Sfatul 3 Frunzareste astea

k mersi pentru sfaturi.mai astept

#7 Useril este offline   gabriel 

• Membru deplin

Postat 05 May 2008 - 08:52 AM

Vezi postareawurger, la 5 May 2008, 04:34, a spus:

De unde ti-ai luat pomii ? Presupun ca esti din Bucuresti.
Du-te la magazin la Olaf - venind dinspre Mihai Bravu pe str. Ritmului, intri pe Pantelimon, undeva pe stanga este un Ultrapro Computers cu machete in vitrina.
Acolo gasesti si copaci care seamana mai mult a copaci si vezi si o diorama cu niste rusi (cazaci) care cauta un evadat. Fixeaza-ti-o ca tzel si incepi modificarile la diorama ta.

Off-topic: Incearca niste pauze intre propozitii si ceva ortografie ca sa te delimitezi de anunturile gen aprozar - [font="Arial Black"]"AZ E OA !!"[/font

Oricum, nota 10 pentru curaj si mobilizare. Chiar ca parca ai fi un "Alexie redivivus". :pardon:

da sunt din bucuresti,mersi pentru critici.......in sensul bun

#8 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12661
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 05 May 2008 - 08:52 AM

Primul sfat ar fi... sa fii mai atent la gramatica si ortografie, adica mai o virgula acolo unde se simte nevoia, nu de alta, dar sa-si mai traga omul rasuflarea cind citeste, o pauza intre virgula si noul cuvint, pauza si litera mare dupa punct etc.
Al doilea sfat ar fi sa studiezi, pe indelete, cit mai multe diorame. O sa vezi astfel compozitia, dinamica si echilibrul lor, lucruri pe care sa le aplici la dioramele tale.
Al treilea ar fi...bun venit printre noi!
Acuma despre ce ai facut tu. Este interesant, chiar daca putin (mai mult) nefiresc. Asta e o boala a incepatorilor, am trecut si eu prin ea! :pardon: Din pacate piesele sunt vopsite nitel cam aiurea. Stiu, asa a spus in instructiuni, tot o boala a incepatorilor! Din fericire, acum poti intreba, ce si cum, atunci cind ai nelamuriri.
Si, de altfel primul lucru care sare in ochi, este...curatenia! Pai resturile alea de cladire sunt afumate, arse, innegrite de fum, iar pentru strada te-ar invidia orice primar al capitalei!!!! :bang:
Aveam eu o catre (in format electronic), o consider un fel de biblie a dioramistilor. Chiar daca e in engleza, pozele sunt pe romāneste. <_< Daca vii simbata la zilele MM, pot sa-ti aduc o copie.

#9 Useril este offline   gabriel 

• Membru deplin

Postat 05 May 2008 - 09:10 AM

Vezi postareaZ-mare, la 5 May 2008, 08:52, a spus:

Primul sfat ar fi... sa fii mai atent la gramatica si ortografie, adica mai o virgula acolo unde se simte nevoia, nu de alta, dar sa-si mai traga omul rasuflarea cind citeste, o pauza intre virgula si noul cuvint, pauza si litera mare dupa punct etc.
Al doilea sfat ar fi sa studiezi, pe indelete, cit mai multe diorame. O sa vezi astfel compozitia, dinamica si echilibrul lor, lucruri pe care sa le aplici la dioramele tale.
Al treilea ar fi...bun venit printre noi!
Acuma despre ce ai facut tu. Este interesant, chiar daca putin (mai mult) nefiresc. Asta e o boala a incepatorilor, am trecut si eu prin ea! :pardon: Din pacate piesele sunt vopsite nitel cam aiurea. Stiu, asa a spus in instructiuni, tot o boala a incepatorilor! Din fericire, acum poti intreba, ce si cum, atunci cind ai nelamuriri.
Si, de altfel primul lucru care sare in ochi, este...curatenia! Pai resturile alea de cladire sunt afumate, arse, innegrite de fum, iar pentru strada te-ar invidia orice primar al capitalei!!!! :bang:
Aveam eu o catre (in format electronic), o consider un fel de biblie a dioramistilor. Chiar daca e in engleza, pozele sunt pe romāneste. <_< Daca vii simbata la zilele MM, pot sa-ti aduc o copie.

K mersi mult

#10 Useril este offline   alaur 

• Membru senior
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 07-February 07

Postat 05 May 2008 - 09:27 AM

Bun venit in salonul nostru ! :bang: :pardon:

Nu vreau sa mai repet sfaturile despre ortografie si "curatenia orasului" desi le sustin.

Pe langa ce ti-au recomandat colegii de "suferinta", mai uita-te si p'aici:

http://www.cartula.r...hp?showforum=31 in special la WWW---Tehnici

si la Tehnici in forum, adica aici: http://www.cartula.r...php?showforum=7

In general este bine sa citesti tot ce apare pe forum, chiar daca nu reprezinta domeniul tau preferat in acest hobby; vei afla lucruri intersante (tehnici, trucuri, materiale.....); foloseste optiunea "Vizualizati postarile noi" din dreapta (aproape) sus a ecranului]

Si pentru ca ai cerut pod, pod sa fie: http://www.cartula.ro/Articole/Tehnici/Luc...n-gips-Pod.html

#11 Useril este offline   gabriel 

• Membru deplin

Postat 05 May 2008 - 09:39 AM

Vezi postareaalaur, la 5 May 2008, 09:27, a spus:

Bun venit in salonul nostru ! :bang: :pardon:

Nu vreau sa mai repet sfaturile despre ortografie si "curatenia orasului" desi le sustin.

Pe langa ce ti-au recomandat colegii de "suferinta", mai uita-te si p'aici:

http://www.cartula.r...hp?showforum=31 in special la WWW---Tehnici

si la Tehnici in forum, adica aici: http://www.cartula.r...php?showforum=7

In general este bine sa citesti tot ce apare pe forum, chiar daca nu reprezinta domeniul tau preferat in acest hobby; vei afla lucruri intersante (tehnici, trucuri, materiale.....); foloseste optiunea "Vizualizati postarile noi" din dreapta (aproape) sus a ecranului]

Si pentru ca ai cerut pod, pod sa fie: http://www.cartula.ro/Articole/Tehnici/Luc...n-gips-Pod.html

Mersi dar chiar am ineput sa citesc toate materialele dupa forum.Si am mai invatat si tehnici,iar de curatenia din oras.........nu stiam cu ce sa lipesc praful.Mersi pentru pod.

#12 Useril este offline   AndyNed 

• Membru senior
  • Postari: 102
  • Inregistrat: 14-April 08

Postat 05 May 2008 - 12:00 PM

Inainte de a citi explicatiile de pe acest forum te sfatuiesc sa urmaresti filmuletele Papa Tom Builds A Cave Diorama de pe youtube, ceva mai lowentry, mai pentru shoareci, dar foarte interesant. Pe urma revii si incerci sa digeri informatiile de aici, experimentezi.
Daca am spus ceva gresit ii rog pe cei batrani sa ma corecteze :)

#13 Useril este offline   AndyNed 

• Membru senior
  • Postari: 102
  • Inregistrat: 14-April 08

Postat 05 May 2008 - 12:05 PM

Praful, molozul il poti lipi pe diorama pulverizand solutie de aracet diluat cu apa. Foloseste pulverizatoarele de la spray-urile pentru picioare :pardon: , parfumuri etc.

Revin, daca CITESTI cu ATENTIE topicurile si articolele de pe forum gasesti raspunsuri chiar si fara sa pui intrebari :)

#14 Useril este offline   alexie 

• Membru senior
  • Grup: Validating
  • Postari: 1701
  • Inregistrat: 04-December 04

Postat 05 May 2008 - 08:36 PM

Individul pe capac
4. Lipesti picioarele (intre ele) si adaugi torsul. In functie de pozitia mainilor este posibil sa fii nevoit sa treci la vopsire. Inainte de asta soldatul trebuie sa stea biped. In talpi se infinge cate un bold inrosit la flacara, dupa racire elimini surplusul de plastic rabufnit din "rana" si scurtezi boldurile 1,5-2 cm.
5. Vopsesti in zonele unde dupa lipire nu ai avea acces (centura in dreptul soldurilor, uniforma pe sub brat etc.), vopsesti gulerul interior si exterior (ca apoi vine gatul cu capul si te chinui ).
6. Vopsesti capul, culoarea pielii (vopseste-l cat este prins pe rama), vopsesti si bratele in zonele care dupa lipire n-ai avea acces.
7. Lipesti capul si bratele
8. Pentru lipire recomand Picatura sau adeziv Bison, pui o picatura pe un geam (ideal cat o carte de joc), din picatura iti iei cate putin cu o scobitoare si pui acolo unde ai nevoie. Astfel eviti sa-ti balteasca pe figurina sau, mai grav, sa-ti ramana pielea pe figurina
9.Inainte de vopsire trebuie o baie cu sapun (pe figurina raman urme de grasime rezultate de la manipulare, cantitatea creste daca esti emotionat :pardon:
10.Pentru vopsire recomand (pentru inceput) acrilice (vopsele ce se dilueaza cu apa) de preferat Aqua Revell sau Agama. Daca tii mortis sa lucrezi cu email (vopsele care miros a vopsea) acestea se dilueaza cu tot felul de zemuri de tipul nitrosolv, alintat "nitro" ; solutii ce miros urat sunt inflamabile topesc unele plastice (de obicei plasticul recipientului in care te hotarasti sa faci dilutia vopselei).
Cam asta-i transa a doua.

AVERTISMENT!
Acestea sunt recomandari cu titlu orientativ, n-am pretentia ca detin Secretulfigurinei1/35careparecaevie

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

6 useri citesc topicul
0 membri, 6 vizitatori, 0 utilizatori anonimi