Forum Machete,Modelism,Hobby: Tiger I - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tiger I

#1 Useril este offline   dani 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1653
  • Inregistrat: 09-May 05

Postat 01 May 2008 - 10:33 AM

Dupa pierderea ,in ianuarie, a colectiei mele,am luat o scurta pauza.O perioada mi-am zis ca ma las,apoi m-a luat iar valul...incercand sa lucrez mai ordonat,pe proiecte.Am sa incep cu Tiger I,si va prezint un Tigru din SPzAbt 502,Leningrad ,iarna lui 1942.

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

#2 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 01 May 2008 - 10:40 AM

Ai pierdut colectia in ianuarie??!cum adica?!
Tigrul imi place,culorile sunt alea care trebuiesc,noroiul are dispunerea logica,uzura este realista.Macheta 1/35??
Totusi,cred eu,ca este prea lucios,poate niste lac mat? :-)

Aceasta postare a fost editata de Longinus: 01 May 2008 - 10:42 AM

#3 Useril este offline   dani 

• Membru senior

Postat 01 May 2008 - 11:03 AM

Imi cer scuze ,am uitat sa mentionez scara...am ramas tot la 1/72.
Nu stiu care-i treaba,in realitate apare ok,dar in poze e mult mai lucios,probabil de la blitz.
Colectia[cca 200 de kituri WWII-toate la 1/72] a fost distrusa intr-un accident de masina,in ianuarie.

#4 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior
  • Postari: 2390
  • Inregistrat: 29-February 08
  • Interests:Anything that fly, crawl or float in WW 2

Postat 01 May 2008 - 11:07 AM

Iarna lui `42 in zona Leninrad a fost una friguroasa rau de tot (din ce mai scrie prin carti) :-)
Tigru tau pe unde s-a plimbat de a gasit asa noroi ?
Poate ar fi mai indicat o schimbare de tenta (spre zloata)in locul culorii brun roscat ?
In rest,ca realizare,mie i-mi place !
A,inca ceva,in 42 nemtii mai aveau vehicolele vopsite feldgrau ca fond ? Intreb-nu dau cu paru ! :pardon:
Shit ! I-mi pare rau sa aud una ca asta !

Aceasta postare a fost editata de AdiP: 01 May 2008 - 11:09 AM

#5 Useril este offline   dani 

• Membru senior

Postat 01 May 2008 - 11:27 AM

La 46 de tone ale Tiger-ului e clar ca ajungea la noroaie ,indiferent de cat de mare era zapada.
Culoarea de pe Tiger e Panzer-gri-ul acrilic de la Zvezda.Feld-grau e culoarea de pe figurina.Iar vizavi de utilizarea panzer-gri-ului ca fond,s-a utilizat si in iarna lui '43,in cea de-a doua batalie a Harkov-ului[unde majoritatea vehiculelor aveau ca baza panzer dunkelgelb].

#6 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior

Postat 01 May 2008 - 12:02 PM

Corect in legatura cu culoarea-Panzergrau-(Schwarzgrau mai corect ),trebuia sa ma uit in carte inainte de a intreba !
Insa in legatura cu greutatea.....,la -45 grade,nu prea cred ca gaseau terenul moale,poate de pe la vre-o 2 metri in jos,insa asta-i doar parerea mea (cu ceva poze ajutatoare).
Eu doar mi-am exprimat punctul meu de vedere,asta nu inseamna ca trebuie sa ne contrazicem,nu ?Important e ca tie sa i-ti placa,nu noua,privitorilor subiectivi .
I-mi pare rau pentru colectia ta.Sincer !

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Untitled2.jpg

#7 Useril este offline   dani 

• Membru senior

Postat 01 May 2008 - 09:01 PM

Fratioare AdiP,cei care ma cunosc ,de pe forum ,stiu ca nu sunt nici ofticos si nici nu-mi plac contrazicerile.Deci,no problem!
In schimb,ti-as ramane indatorat,daca mi-ai mai trimite niste imagini cu Tiger I....

#8 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior

Postat 01 May 2008 - 10:09 PM

Ma bucur ca nu te-am suparat,vis-a-vis de remarcile mele.Desi vad ca uneori se cam practica aratarea"coltilor" spre noii veniti in "haita"
Si ca sa vezi ca sunt baiat bun :pardon: i-ti pun ceva profile si poze din "Initial production P-VI Tiger I",din pacate scrisa in rusa!
Ar mai fi destul de multe,insa nu vreau sa-ti poluez topicul . :-)
Pozele de front sunt ale capturilor facute de rusi,cam prin zona Leningrad,taman prin ianuarie.Unele masini au ajuns la Moscova,expuse(atunci)in Piata Rosie,sa vada tot mocofanu` colhoznic cu ce roabe luptau nemtii ! :hi:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 1.jpg
  • Imagine atasata: 2.jpg
  • Imagine atasata: 3.jpg
  • Imagine atasata: 4.jpg
  • Imagine atasata: 5.jpg
  • Imagine atasata: 6.jpg
  • Imagine atasata: Untitled1.jpg

Aceasta postare a fost editata de AdiP: 01 May 2008 - 10:12 PM

#9 Useril este offline   Blue-Max 

• Membru senior
  • Postari: 2473
  • Inregistrat: 06-December 04

Postat 02 May 2008 - 07:13 AM

Vezi postareadani, la 1 May 2008, 11:33, a spus:

Dupa pierderea ,in ianuarie, a colectiei mele,am luat o scurta pauza.O perioada mi-am zis ca ma las,apoi m-a luat iar valul...incercand sa lucrez mai ordonat,pe proiecte.Am sa incep cu Tiger I,si va prezint un Tigru din SPzAbt 502,Leningrad ,iarna lui 1942.

Pittbuuuul-terrierrr !!!   :pardon:
Cum sa te lasi mai frate Dani ?! Se poate ?!
"Fratii lugojeni" de pe Electrolizei 1bis, te saluta si-ti ureaza: rand nou si de la capat !!

Cat despre Tigru, imi place cum ti-au iesit petele de camuflaj alb. Io as fi bagat putin mai multe sau as fi marit o leaca suprafata lor de acoperire. Da' asa strict gustul meu ..... :-)

Aceasta postare a fost editata de Blue-Max: 02 May 2008 - 07:18 AM

#10 Useril este offline   tgr 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 1493
  • Inregistrat: 14-April 07

Postat 02 May 2008 - 10:34 AM

Asemanator

Citeaza

Colectia[cca 200 de kituri WWII-toate la 1/72] a fost distrusa intr-un accident de masina,in ianuarie.

Acum stii ce ai de facut... :-) Construieste-o la loc. :pardon:

#11 Useril este offline   Cata 

• Simplul 'eu'
  • Postari: 1066
  • Inregistrat: 03-April 06
  • Interests:In secial 1/72.

Postat 02 May 2008 - 10:35 AM

He! He! TIGER old story, new model!

Salut Dani! Ce kit ai folosit? Este un Middle pe care l-ai dibacit intr-un early. Nu are: roata dintata, senila, aranjamentul sculelor pe spate de Early. :-)
Personal mie imi place cum este murdarit, oricum inainte de gheata a fost mocirla.
Trebuie sa faci si poze mai bune.

#12 Useril este offline   marhaba 

• Membru senior
  • Grup: Banned
  • Postari: 1329
  • Inregistrat: 30-November 04

Postat 02 May 2008 - 02:18 PM

Omule, in primul rind ma bucur ca ai luat-o de la capat. Pina la urma in tot raul e si-un bine , ai sa vezi. Daca alea care le-ai pierdut erau faine, astea o sa fie si mai faine. Zi ceva de macheta, vopsele, weathering, ca sa discutam la subiect. Ca despre cum erau baltile dispuse in jurul Leningradului si cit de inghetate erau , drept sa-ti spun nu ma intereseaza absolut deloc. A iesit fain animalul, dar cu luminile astea din poze e greu de spus . Ajunge sa te joci un pic cu lumina si dintr-o data pamintul din balta nu mai e de linga Leningrad in iarna lui '42, ca e din Ardeni , de la inceputul lui aprilie 1823, mai ales in zonele unde urinau mai des ursii din padure. Aspecte foarte relevante in modelismul blindatelor. Asa ca zi mai bine ce kit e, cum si cu ce l-ai vopsit si cum ai facut weatheringul, ca sa invat ceva nou sau sa-ti spun cum l-as fi facut eu. Ca daca e corect sau nu si cu toate suruburile pe el, eu unul inca nu sunt in masura sa-ti spun. In rest mie-mi place cum ti-a iesit. Stralucirile care se vad cred ca-s de la blitz. Poate pamintul ala ar fi cerut mai multe nuante dar inca o data, greu de spus din pozele astea, de aia zic sa dezvolti un pic. Imi place insa ca trecerea intre gri si alb este exact cum trebuie sa fie , lucru vizibil daca dai un pic de zoom la poze si privesti cu atentie la ce trebuie. Si asta ai putea spune cum ai facut-o. Eu asta o fac din pensula (uzata si cu vopsea putina).
A, am uitat. Mai puteam discuta despre spincenele bulangiului din turela, aspect de asemeni foarte important, dar o las pentru cind ne intilnim. In rest bine (ca) te-ai intors printre cei vii (modelistic vorbind evident) si sper sa ne vedem cu bine cit de curind.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Untitled_1.jpg

#13 Useril este offline   dani 

• Membru senior

Postat 02 May 2008 - 04:54 PM

Multumesc tuturor pt condescenta si pt urari...In privinta revenirii printre cei vii,nu numai modelistic vorbind,acum o luna m-am scapat de varicela[probabil pacatele tineretii,de-am facut-o la 36 de ani].In cele 3 saptamani de "raie" :-) ,am facut 11 machete...dupa aceea pauza,am fost tot plecat prin delegatii.
Sa vorbesc despre macheta,pe scurt.Turela a fost luata de pe kitul Dragon[Tiger I Porsche],magazia de munitie de pe turela e de pe un Pz 3 Revell,restul e Tiger I H de la Revell.Montajul a decurs lejer, in vreo 2 ore,din care vreo 30 de minute mi-a luat montarea senilelor,dupa metoda utilizata de DRAGOS si Cata.
Vopsirea s-a facut -ca de obicei-la pensula,cu aceleasi acrilice Agama si Zvezda.Trecerea s-a realizat printr-o spalare c-un ruginiu inchis ,spre negru,dupa care am dat cu o culoare metalica semi-uscata[prin frecare usoara].Probabil ca va mai urma o sedinta de uzura in momentul in care il voi baga intr-o diorama....
Cam atat si mult spor tuturor!

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

5 useri citesc topicul
0 membri, 5 vizitatori, 0 utilizatori anonimi