Prieteni,va multumesc pentru aprecieri.
Capota masinii nu a fost lipta, va spuneam ca ar fi pacat sa nu se mai vada motorul, never,ever.
Desi in compartimentul sau ramane acoperit in proportie de peste jumatate, totusi mai poate fi zarit,la nevoie se mai poate comunica.
Partea slaba a kitului este dupa parerea mea plasticul putin prea moale, astfel incat unele detalii apar ca fiind prea soft, prea putin definite.

Oricum,kitul a fost un succes de piata la vremea lansarii lui, netul abundind de fotografii cu macheta de RRAC Roden 1/35, am dorit sa schimb putin,pe ici pe colo,cateva chestii,si dupa cum vedeti, pe masina mea au aparut unele detalii mai altfel. Nu ma refer la micuta salamandra de desert,ci la detalii ale masinii.
Pe de alta parte, sa-i raspund bunului nostru Caporal:
-nu am urmarit filmul Black Gold, insa am derulat rapid un trailer ca sa vad si eu despre ce semisenilat ar fi vorba, si l-am zarit intr-una dintre secvente.
Masina este o creatie ad hoc, realizata pentru scopul turnarii filmului. Parerea mea ca nu reprezinta un model real,ci doar imita unul, in linii generale.
De altfel ar fi foarte greu sa faci rost de un exemplar strict autentic, perfect functional,pe care sa-l "alergi" putin,la filmari.
Totusi,pastrind proportiile, masina din film aduce destul de mult cu o automitraliera franceza, o masina moderna la vremea la care se intampla actiunea filmului, Schneider AMC 16.
Asadar, dupa parerea mea, in film nu apare un semisenilat blindat,real, ci o creatie a studioului.Demn,insa, de remarcat ca s-au straduit.
LDH,nu am "ciuruit" vreodata o macheta, dar daca as urmari sa realizez gauri de gloante,as imparti situatia in doua categorii : "blindat" si "neblindat".
Pentru blindatele (usoare), cele care ar fi cat de cat "impresionate" de gloante,in realitate, as folosi un ac incalzit spre "rosu", fara insa sa exagerez si desigur, fara sa trec pe partea cealalta a ..."blindajului"
Pentru tabla goala, lucrurile sunt ceva mai dificile, cunoscut fiind faptul ca un glont ce traverseaza o tabla, "scoate" spanul in sens invers directiei de deplasare. Cred ca as incerca la fel, sa strapung dinspre interiorul masinii, si as folosi la fel, un ac, dar mai "rece".
Oricum depasind faza realizarii gaurilor, cred ca o adevarata filozofie abia urmeaza : vopsirea urmelor de glont,pe o macheta.Asta mi s-ar parea mai dificil.
Aceasta postare a fost editata de Longinus: 21 February 2015 - 09:31 PM