Forum Machete,Modelism,Hobby: MS-1 T-18 model 1927 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 12 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

MS-1 T-18 model 1927 Primul tanc sovietic produs in serie

#41 Useril este offline   bogy 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1368
  • Inregistrat: 26-May 05

Postat 19 May 2008 - 07:53 AM

Mai fratioare, e super ce-ai facut tu acolo. Astept sa-l vad gata. Nu stiu daca prin detasarea placii de la cutia blindata nu cumva o sa se strice. Bafta in continuare.

#42 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior
  • Postari: 2390
  • Inregistrat: 29-February 08
  • Interests:Anything that fly, crawl or float in WW 2

Postat 19 May 2008 - 08:03 AM

Nu se va strica nimic,sper....
Avand in vedere ca vreau sa fac 2 balamale care vor fi prinse de partea din spate a capacului cutiei blindate ,iar in capatul celalalt o sa le prind de partea curbata ,cea cu gaurile pentru racire la motor.Binenteles,balamalele vor fi pe interior,ca altfel nici nu am cum.Exact in zona aia se monteaza capacul filtrelor,asa ca ridicarea placii cu tot cu turela, va avea un punct maxim de ridicare,in functie de cat va permite piesa respectiva.
Ma bucur ca iti place :wub:

Fisiere atasate

Aceasta postare a fost editata de AdiP: 19 May 2008 - 08:08 AM

#43 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum
  • Grup: Administrare
  • Postari: 4017
  • Inregistrat: 15-April 04

Postat 19 May 2008 - 08:08 AM

Vezi postareaAdiP, la 19 May 2008, 09:03, a spus:

Nu se va strica nimic,sper....
Avand in vedere ca vreau sa fac 2 balamale care vor fi prinse de partea din spate a capacului cutiei blindate ,iar in capatul celalalt o sa le prind de partea curbata ,cea cu gaurile pentru racire la motor.Binenteles,balamalele vor fi pe interior,ca altfel nici nu am cum.Exact in zona aia se monteaza capacul filtrelor,asa ca ridicarea placii cu tot cu turela, va avea un punct maxim de ridicare,in functie de cat va permite piesa respectiva.
Ma bucur ca iti place :wub:

Apropos, poate e o problema la care te-ai gandit si eu doar bat campii, dar poate te ajuta observatia

Daca pui balama pe spate (interior), pentru a se putea deschide va fi nevoie sa ai o distanta intre piese cand sunt inchise cam de o data-o data si jumatate din grosimea plasticului. Altfel nu se va putea deschide. Nu se va vedea urat, totusi, o crapatura asa mare? Sper sa intelegi ce vreau sa zic, ar fi mai usor sa fac un desen dar n-am cum acum...

#44 Useril este offline   bogy 

• Membru senior

Postat 19 May 2008 - 08:09 AM

Pai cum Dumnezeu sa nu-mi placa? Si eu m-am apucat sa fac un interior de StuG III B. O sa vad cum fac sa pun si nisca'i poze. La StuG e mai faina treaba ca lasandu'i capacele deschise se va vedea destul de bine.

#45 Useril este offline   bogy 

• Membru senior

Postat 19 May 2008 - 08:10 AM

Cat priveste problema pusa de cartula, cred ca ar merge daca faci un sistem prin care mai intai sa tragi putin in sus si dupa aia sa basculezi placa cu pricina.

#46 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior

Postat 19 May 2008 - 08:27 AM

Vezi postareacartula, la 19 May 2008, 09:08, a spus:

Apropos, poate e o problema la care te-ai gandit si eu doar bat campii, dar poate te ajuta observatia

Daca pui balama pe spate (interior), pentru a se putea deschide va fi nevoie sa ai o distanta intre piese cand sunt inchise cam de o data-o data si jumatate din grosimea plasticului. Altfel nu se va putea deschide. Nu se va vedea urat, totusi, o crapatura asa mare? Sper sa intelegi ce vreau sa zic, ar fi mai usor sa fac un desen dar n-am cum acum...

Asta e solutia gasita de mine! Avand spatiul respectiv ,de 4,4 mm,existent in zona aia,este loc suficient pentru asa ceva.Mai ales ca in acel loc se monteaza capacul ala curbat.
Ar mai fi o solutie,sa prind balamalele pe partea curbata a filtrului,ce mai apropiata de ceea ce am trasat eu cu rosu.Insa merge si ideea veche.Avand in vedere ca am tot probat la rece,etc,eu zic ca trebuie sa mearga.
In zona cu sagetile voi pune balamale,sa vedem,ori 2 ori 4,pentru siguranta,cele de pe capete,fiind prinse cat mai la margine.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: t_18_014.jpg

#47 Useril este offline   Messerschmitt 

• Membru senior
  • Postari: 797
  • Inregistrat: 01-March 07

Postat 19 May 2008 - 09:53 AM

Sper ca nu e prea tarziu, dar am si eu o idee:

Ce-ar fi sa faci o diorama cu turela pe macara si asa se vede si in interior?

#48 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior

Postat 19 May 2008 - 10:21 AM

Pai n-ar fi rea ideea ta ,insa cum nu prea mai am loc unde sa imi asez machetele,nu prea se potriveste,din pacate.
Si eu ma gandisem la un moment dat la asta,insa nu am gasit figurine din perioada aceea decat la ICM,si sa m-a apuc sa il fac si pe asta tot de iarna,nu prea ma mai trage.
Mai mult decat atat,capacul cutiei blindate era nituit pe corp.Cum sa il pun oare agatat de o macara cu tot cu turela pe el ?
Oricum,o sa mai cuget ! :wub:

Aceasta postare a fost editata de AdiP: 19 May 2008 - 10:22 AM

#49 Useril este offline   FlyBoy 

• Membru senior
  • Postari: 1937
  • Inregistrat: 24-February 06

Postat 19 May 2008 - 12:56 PM

Fratioare ... :wub: :hi: :-( cotu si piscotu'...
Am de invatat nu gluma...ce pacat ca nu am mai mult timp sa experimentez...

#50 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior

Postat 19 May 2008 - 03:21 PM

Vezi postareaFlyBoy, la 19 May 2008, 13:56, a spus:

Fratioare ... :wub: :hi: :-( cotu si piscotu'...
Am de invatat nu gluma...ce pacat ca nu am mai mult timp sa experimentez...

Ma bucur ca iti place !
Eu de obicei ,ma cam leg de machetele slabe,incercand sa scot ceva mai acatarii din ele(vezi Yak-ul,SdKfz-ul , corabia, etc), ma rog,acuma fiecare cu "pasaricile" lui.In cazul meu,cred ca sunt vre-o 2 stoluri,ca altfel poate nu aveam hobby-ul asta.
Depinde de fiecare, cat timp are si este dispus sa foloseasca pentru asta. Din pacate eu am doar sambata si duminica,insa de la o saptamana la alta,incerc sa imi planific pasii urmatori in lucru.Daca iese ceva,e bine,daca nu,asta e,nu am pierdut o macheta scumpa,ci doar una slaba.
-In nici un caz timpul ! :-P

#51 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior

Postat 02 June 2008 - 07:14 PM

Salut !
Nu prea am mai avut timp de macheta,doar maruntisuri.Pe langa ceea ce se vede in poze,am mai facut arcurile la rolele de retur si bandajul "galetilor".O sa pun poze si cu ele,daca o sa am vreme.
Ridicarea capacului este cam la 60 de grade fata de orizontala si cred ca nici nu este necesar mai mult, pentru a se putea vedea inauntru.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: tancul_002.jpg
  • Imagine atasata: tancul_003.jpg
  • Imagine atasata: tancul_004.jpg
  • Imagine atasata: tancul_005.jpg
  • Imagine atasata: tancul_009.jpg
  • Imagine atasata: tancul_010.jpg

#52 Useril este offline   tomcat 

• Membru senior
  • Postari: 1324
  • Inregistrat: 21-November 07
  • Interests:Aviatie, blindate, PC, lectura

Postat 02 June 2008 - 07:24 PM

Nu ma pot opri din a ma minuna :dribble: , din bolnav pe ce is cu boala asta, simt cum ma imbolnavesc mai rau :search: !
Chirurg trebuia sa te faci :friends: !

#53 Useril este offline   Bazu 

• 'al mai pletos
  • Postari: 604
  • Inregistrat: 09-March 07

Postat 02 June 2008 - 07:57 PM

Ca e superb nu are sens sa mai zic.
Ce observ este metoda de niturire. De ce ai ales varianta cu gauri date si apoi introdus culee trasa? Nu e prea laborios? La scara asta nu ar fi fost mai aratos daca ai fi facut niturile cu o preducea si lipite?

#54 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior

Postat 02 June 2008 - 09:13 PM

Vezi postareaBazu, la 2 Jun 2008, 20:57, a spus:

Ce observ este metoda de niturire. De ce ai ales varianta cu gauri date si apoi introdus culee trasa? Nu e prea laborios? La scara asta nu ar fi fost mai aratos daca ai fi facut niturile cu o preducea si lipite?

Pai pentru ca in felul asta lucrez mai mult pe el (-bleah !) ,dar ,in primul rand nu risc sa reusesc sa fac sa sara niturile de la atata manipulare ! :dribble:
ABS si alte chestii ,nu am , :friends: ,plus ca niturile (pe masinaria asta)sunt cu cap rotund,nu drept. De aceea consider ca metoda asta (la cald) e mai fiabila. Desi mai laborioasa,din pacate, insa si efectul e mai placut ochiului si se apropie de realitate (cica) ! :search:

#55 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior

Postat 02 June 2008 - 09:20 PM

Vezi postareatomcat, la 2 Jun 2008, 20:24, a spus:

Nu ma pot opri din a ma minuna :dribble: , din bolnav pe ce is cu boala asta, simt cum ma imbolnavesc mai rau :friends: !

La-s ca iti revii tu ,dupa vre-o 20-30 de blindate la care inspiri cu placere si nesat vaporii de vopsea data cu aerograful ! :drinks:
Desi ,mai degraba,vom ajunge amandoi cu ticuri nervoase din cauza asta ! :search:

#56 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior

Postat 03 June 2008 - 09:04 AM

Salut !
Cine poate sa ma lamureasca ce e piesa incercuita cu rosu ?
Mie imi pare un fel de filtru,insa....

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: T_18_1930.JPG

#57 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior

Postat 07 June 2008 - 10:56 PM

Salut !
Acu cateva zile am pus o intrebare,la care vad ca nu a binevoit nimeni sa-mi raspunda. Probabil voi ajunge sa o reprezint pe masinarie si nu o sa stiu ce pacatele ei era ! In fine.

Am mai lucrat putin ,refacand arcurile rolelor de retur fata, scaunul, bandourile de cauciuc care apareau atat pe rolele de retur cat si pe "galetii" principali.

Arcurile in faza incipienta :
Imagine atasata: role_retur_suspensie_002.jpg

Cu "unitate de masura " : :p
Imagine atasata: role_retur_suspensie_003.jpg

Finalizate :
Imagine atasata: role_retur_suspensie_001.jpg
Imagine atasata: role_retur_suspensie_004.jpg

#58 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior

Postat 08 June 2008 - 12:00 AM

Arcurile prinse in pozitie ,rolele de retur si motricele in pozitie finala:

Imagine atasata: role_retur_suspensie_005.jpg Imagine atasata: role_retur_suspensie_006.jpg

#59 Useril este offline   Blue-Max 

• Membru senior
  • Postari: 2473
  • Inregistrat: 06-December 04

Postat 08 June 2008 - 07:17 AM

N-am mai urmarit demult evolutia ta aici. Remarcabil in continuare !!

As avea o mica observatie legata de roata tractoare. La vremea cand am lucrat la kit am ajuns la concluzia ca ce da AER Moldova in cutie e gresit, legat de dintii rotii. Am o poza care spune tot. Ti-a scapat tie acest aspect, s-au m-am inselat eu ?! :p

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Roata_tractoare_03.JPG

#60 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior

Postat 08 June 2008 - 07:48 AM

Ai dreptare legat de roata motrica. E cu dintii in relief, fata de inelul din spatele lor, cel putin asa se vede in aproape toate desenele tehnice pe care le am si eu.

In poze,insa,ori nu se intelege mare lucru, ori apar alte modele,care mai de care mai ciudate,inclusiv una ce seamana cu o roata motrica de Sherman.
S-ar putea ca rotile kit-ului sa fie de la altceva, mai ales ca pe interior au un model mai ciudat,care oricum ramane ascuns dupa lipirea piesei care formeaza spatele.

O sa le modific,fiindca nici mie nu imi place cum arata asa,sper doar sa potriveasca la final patinele senilei.
Merci mult !

Arata acest topic

• 12 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

9 useri citesc topicul