MS-1 T-18 model 1927 Primul tanc sovietic produs in serie
Postat 03 December 2008 - 03:20 PM
Cel mai frumos a grait Blue Max@,dar...
...vreau sa spun ca daca nu-ti iasa vopsirea,TE-AI ARS!!!
Si primul"glonte"il incasezi de la mine esti constient de asta,nu?
Postat 03 December 2008 - 08:51 PM
Ronin, la 2 Dec 2008, 20:16, a spus:
P.S. mie imi plac ruginite...
P.P.S. am si eu o fetita, are 10 ani (si nu am probleme legate de feritul machetelor de ea - mai degraba de altii).
P.P.P.S. ai putea sa faci un articol, ar merge dat si la revista (parerea mea)
Salut Ronin
-Stiam care este optica ta legat de uzuri
-Fetita mea are doar 4,5 ani si mai mult o atrage cand deschid vitrinele cu zburatoare, insa nu sunt dispus sa risc, nu acum cel putin (cand e aproape gata masina).
-Articol ? Din pacate nu prea ma pricep sa scriu in termeni publicistici, nemaivorbind de imagini. Eu sunt multumit ca am sansa sa pot posta aici.
Blue-Max, la 3 Dec 2008, 08:28, a spus:
Toata munca si realizarea de aici, merita "prinsa" si intr-un articol aici pe site, cat si in revista Modelist.
Salut Cristian
Citind ceea ce ai scris mai sus, am ramas cel putin surprins. De ce spun asta :
-Pe de o parte fiindca ma mir dar ma bucur sincer ca ai cautat pe net informatii despre acest kit (- inseamna ca nu m-am chinuit degeaba sa fac poze cu etapele lucrarii-lumea fiind totusi interesata de progres-), pe de alta parte fiindca ma gandesc ca aceasta apreciere nu reflecta realitatea. Afirmatia de mai sus nu-mi prea lasa loc de intors. , cum bine zice si Longinus
-Ma gandesc ca ceea ce am facut eu aici, putea sa faca oricine. Si chiar mai bine. Doar sa fie dispus sa acorde ceva timp si putin chef de lucru pentru acest kit mai mult de cat mediocru.
Inca o data repet, ma bucur pentru interesul manifestat, atat de tine cat si de ceilalti.
-Merci Max !
Bill, la 3 Dec 2008, 08:55, a spus:
Spor,
Bill
Salut Bill
Merci de apreciere, venind din partea ta nu poate decat sa ma bucure.
Adi
Longinus, la 3 Dec 2008, 15:20, a spus:
Cel mai frumos a grait Blue Max, dar...
...vreau sa spun ca daca nu-ti iasa vopsirea,TE-AI ARS!!!
Si primul"glonte"il incasezi de la mine esti constient de asta, nu?
Pai dupa cele afirmate de Max, incep sa-mi pun niste intrebari...
Ma gandesc totusi ca nu o sa o dau de gard, iar daca totusi se va intampla, asta e, astept rafala !
Ca mai innebunit cu intrebarea :"- Cand il vopsesti ?"
La urma urmei, cum bine zicea Tgr, e doar o "conserva ruginita" !
Postat 05 December 2008 - 12:32 PM
Personal imi place mult acest "ciudat" tanc. Il am si eu inceput si adus pana intr-o faza medie. Am cautat multe informatii pe net si din ce am reusit eu sa gasesc, doar un polonez s-a straduit, sa faca ceva mai deosebit. Pe el insa, l-ai luat din ... zbor Nu stim cu siguranta daca nu mai exista si alti "fanatici" care au facut kitul de AER Moldova, fara sa apara pe net.
Dar fara indoiala realizarea ta e de TOP ABSOLUT.
Un articol nu-i greu deloc de facut. Selectezi pozele cele mai bune, strangi comentariile tale din acest topic si le mai perii, finisezi, condensezi si ... GATA articolul.
Postat 06 December 2008 - 12:55 AM
Mare pacat pentru acoperirea detaliilor cu vopsea. O mare parere de rau din partea mea. Trebuia lasat nevopsit si expus nevopsit! O lectie de detaliere si de modelism care merita sa ramana in forma de constructie!
Aceasta este doar parerea mea si cum tu deja ai decis ce vei face cu modelul tau, nu am decat sa-ti doresc spor la treaba in continuare si astept sa vad cum faci eleganta murdarie a trenului de rulare.
Postat 06 December 2008 - 11:13 AM
-ar mai fi o solutie:cred ca cei de la Aer Moldova,inca mai produc acest kit
-AdiP@ ce zici?
inca unul,la fel,dar nevopsit?...te "bagi"?poate o sectiune longitudinala,ceva?
Aceasta postare a fost editata de Longinus: 06 December 2008 - 11:15 AM
Postat 06 December 2008 - 04:26 PM
Blue-Max, la 5 Dec 2008, 12:32, a spus:
Nu stim cu siguranta daca nu mai exista si alti "fanatici" care au facut kitul de AER Moldova, fara sa apara pe net.
Dar fara indoiala realizarea ta e de TOP ABSOLUT.
Un articol nu-i greu deloc de facut. Selectezi pozele cele mai bune, strangi comentariile tale din acest topic si le mai perii, finisezi, condensezi si ... GATA articolul.
Salut Max
Pe mine m-a atras la acest model faptul ca e destul de rar intalnit in colectiile machetistilor - desi e intr-un fel, reprezentativ atat pentru istoria blindatelor rusesti cat si ca design, fiind relativ apropiat de un Fiat 3000 sau Renault FT 17. Candva poate or sa-mi incapa pe mana si astea doua...
Iar legat de ceea ce am gasit facut de altii pe net, uite un exemplu (aceasi "mare" firma producatoare) :
Tipul zice ca inca nu este gata macheta, urmand a fi pusa la final in ceva diorama.
Site-ul este cel trecut pe fiecare imagine.
Cata, la 6 Dec 2008, 00:55, a spus:
Mare pacat pentru acoperirea detaliilor cu vopsea. O mare parere de rau din partea mea. Trebuia lasat nevopsit si expus nevopsit!
Aceasta este doar parerea mea si cum tu deja ai decis ce vei face cu modelul tau, nu am decat sa-ti doresc spor la treaba in continuare si astept sa vad cum faci eleganta murdarie a trenului de rulare.
-Si tu Iuda ?
Daca nu o sa-mi placa ce-o sa iasa, o voi vinde pe vre-o trei galbeni si ma apuc de alta !
Eleganta murdarie a trenului va masca din greselile kitului si mai ales ale mele. Acuma sunt la faza de rumegat in legatura cu ce ar fi mai bun de combinat, pentru a compune "noroiul".
Longinus, la 6 Dec 2008, 11:13, a spus:
-ar mai fi o solutie:cred ca cei de la Aer Moldova,inca mai produc acest kit
-AdiP@ ce zici?
inca unul,la fel,dar nevopsit?...te "bagi"?poate o sectiune longitudinala,ceva?
-Care ar fi fost sensul sa tin in casa o macheta doar pe jumatate gata (nevopsita) ?
-Nu am idee daca se mai produce kit-ul, insa daca ar fi sa repet procedura, ma gandesc ca ar trebui sa mearga mai repede (sau mai usor); ideea nu e chiar rea, mai ales ca acum 3 zile (din pacate pentru mine) am gasit pe E-bay, manualul original de intretinere al masinii, cu fotografii ale motorului, transmisiei, etc, etc. Tardiv din pacate pentru macheta asta.
-Sectiune longitudinala ? Mai stii...
In alta ordine de idei, in sfarsit am reusit sa termin azi vopsirea exteriorului in trei nuante !!!
Mare realizare...
Aceasta postare a fost editata de AdiP: 06 December 2008 - 04:28 PM
Postat 06 December 2008 - 07:24 PM
Cata, la 28 Jul 2008, 09:23, a spus:
Sa te tina puterile pana la sfarsit si sa-l vedem integral construit! Nu-l mai vopsii! Parerea mea!
De mult m-am hotarat cum as vrea sa fie.
Iar la intrebarea ce realizai daca ramnea la stadiul de constructie, pot za zic ca puteai sa arati oricui ce inseamna sa faci un model cu adevarat muncit. Oricum, actualmente ca are si trei culori o sa fie pe placul la 90% din cartulisti.
PS: indiferent cum iese vopseaua vre-o trei galbeni iti dau eu si increc sa-i scot vopseaua!
Postat 06 December 2008 - 08:25 PM
Cata, la 6 Dec 2008, 19:24, a spus:
Daca bine retin, ai fost primul care a avut aceasta idee.
Avand in vedere ca am prezentat-o aici, apreciez ca este suficient. In alt mod, nu stiu daca ar avea vre-o relevanta.
Si NU- nu are trei culori, am scris ca are trei nuante, te-ai grabit. Asa ca, este posibil ca procentul exprimat sa fie mult mai scazut.
Daca facem targul, curat eu vopseaua pe macheta si o livrez si cu imbunatatiri = motorul.
Pretul ?
Asta :
Saint-Gaudens Gold Double Eagle.
Binenteles, daca reusim amandoi sa scapam de Secret Service-ul american.....
Lasand acum gluma la o parte, desi inteleg modul tau de gandire, pentru mine ea reprezinta doar o macheta, nu o "lectie".
Sa avem cu totii spor la machete !
Adi
Postat 14 December 2008 - 12:40 AM
Am reusit sa dau primele filtre pe macheta.
Avand in vedere ca se vrea a fi o masinarie abandonata (atat de rusnaci cat si de nemtalaii aia rai ) am decis sa o fac mai prafuita, cu ajutorul uleiurilor.
Cam asa arata la inceputul lucrului turela :
A urmat un filtru galben cadmiu, depus pe o suprafata generoasa a machetei :
Nuantele sunt putin accentuate datorita aparatului foto, in realitate acestea nefiind atat de vii.
Am aplicat apoi albul, atat pe turela cat si pe masinarie, cu precadere pe suprafetele (relativ) orizontale ale masinii.
Din nou turela :
Masinaria, in doua etape de uscare a albului :
O mica precizare : Am aplicat cele doua nuante la un interval relativ scurt , cca. 15 minute, intre cele doua nuante fiind aplicat cu zgarcenie si un ocru, un verde smarald si sienna arsa.
Dupa aceea a urmat accentuarea detaliilor.
Postat 14 December 2008 - 10:13 AM
Postat 14 December 2008 - 10:58 AM
Longinus, la 14 Dec 2008, 01:39, a spus:
Cand va fi gata ? Pai, cred ca la nici o macheta nu o sa putem spune vreodata "in sfarsit e gata", nu ?
Probabil saptamana viitoare sa o pot "considera" terminata. Sa vedem.
tomcat, la 14 Dec 2008, 10:04, a spus:
Nu e asa complicat, putina atentie si "neglijenta" aplicarii culorilor pe macheta trebuie sa duca la o reprezentare cat de cat corecta a ceea ce vrei sa faci.
Ceva imagini luate la lumina zilei (nu prea ma pricep), insa vedeti voi cum sta treaba:
]
Si ceva detalii :
pg]
Urmeaza zgarieturile, "urmele de bocanci", etc, etc, care desi ar fi trebuit efectuate inaintea filtrelor, am decis sa le reprezint dupa, urmand apoi si niste rugini, in puncte "cheie".
Spor la treaba la toata lumea
Aceasta postare a fost editata de AdiP: 14 December 2008 - 11:01 AM
Postat 15 December 2008 - 07:31 PM
tgr, la 14 Dec 2008, 18:31, a spus:
Verdele l-a prins perfect!!!Se pare ca nu va fi chiar asa ruginita conserva.
Nu-l prea prinde bine fundalul alb.Mai bun era cel negru.
Desi eram extrem de tentat sa reprezint "conserva" intr-o faza avansata de "descompunere" , avand in vedere faptul ca ea va fi reprezentata la inceputul razbelului, am decis ca va fi mai putin uzata. Doar obosita. Oricum ceva-ceva rugineala tot va fi, ar fi pacat sa o las fara, nu ?
Iar in legatura cu pozele, o sa ma stradui sa descopar posibilitatile aparatului foto.
alexelu_marinelu, la 14 Dec 2008, 21:47, a spus:
Desi, personal, imi plac modelele ceva mai "clean", adica cu niste filtre ceva mai subtiri, nu poci sa nu exclam: deosebit!
Salut Alexelu
Eu unul apreciez ca o macheta nu e pusa in valoare corect daca este reprezentata "direct din fabrica", desi am vazut machete lucrate "curat" care aratau splendid. Filtrele le-am folosit mai accentuat (nu groase), pentru a nu fi nevoit sa utilizez prea mult cretele pastel in vederea obtinerii aceluiasi efect.
Ma bucur totusi ca iti place chiar si asa, mai putin "curata".
Si inca ceva, daca aceasta macheta ti se pare ca nu e prea curata, atunci ce zici de asta :
http://www.cartula.r...?showtopic=3582