precum spune si titlul,am o mica mare curiozitate legata de operatiunile parasutistilor americani de la debarcarea din normandia(pana la sfarsitul razboiului)
a existat tehnica militara parasutata din C-47 Dakota?mai exact tunuri,stiu ca aliatii parasutau adesea provizii si munitie...dar nu am gasit nicaieri mentiunea despre tunuri sau alte arme.
in afara de faimoasele planoare Waco,nu am gasit nimic legat de intrebarea mea.
Pagina 1 din 1
intrebare despre echipamentul parasutat
Postat 27 April 2008 - 12:34 AM
skib, la 26 Apr 2008, 22:51, a spus:
precum spune si titlul,am o mica mare curiozitate legata de operatiunile parasutistilor americani de la debarcarea din normandia(pana la sfarsitul razboiului)
a existat tehnica militara parasutata din C-47 Dakota?mai exact tunuri,stiu ca aliatii parasutau adesea provizii si munitie...dar nu am gasit nicaieri mentiunea despre tunuri sau alte arme.
Nu cred, pentru obiectele mai grele au fost folosite planoarele.
Din C-47 ar fi fost imposibil, avand in vedere faptul ca existau doar usile laterale pentru asta... Defapt, nu cred ca au fost 'parasutate' tunuri in timpul WW2 de catre vreo forta militara, cel mult mortiere si echipament din aceeasi clasa.
Arata acest topic
Pagina 1 din 1