Forum Machete,Modelism,Hobby: Montezuma the Aztec Emperor - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Montezuma the Aztec Emperor Pegaso Models 75 mm

#1 Useril este offline   alguhan 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 935
  • Inregistrat: 16-December 04

Postat 25 April 2008 - 01:17 PM

Una dintre cele mai detaliate produse de la Pegaso Models, sculptat de Andrea Jula, Montezuma Aztec Emperor la scara 75 mm.
Am vopsit cu acrilice si uleiuri si mi-a luat mult timp :-) .

Ca de obicei carcotasii au tir liber.

Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata

Pentru alte poze puteti sa vizitati albumul meu.
Multumesc pentru rabdare.

#2 Useril este offline   crios 

• Membru senior
  • Postari: 4898
  • Inregistrat: 29-November 04

Postat 25 April 2008 - 07:23 PM

Excelenta realizarea desi pe o figurina care nu are doar vagi legaturi cu Montezuma, dar nici cu civilizatia azteca in general.
Sculptorul, desi a facut o sculptura excelenta, nu s-a documentat deloc asa ca a pus de la el cat cuprinde.
Aztecii nu-si desnau dungi pe fata. Nu practicau acest tip de vopsite.
Din pacate europenii nu s-au inghesuit sa popularizeze istoria aztecilor, incasilor, tolmecilor si maiasilor desi culturile astea au fost deosebite.
Azteci se inchinau lui Quetzalcoatl sau cum ii spuneau conchistadorii: "La serpiente enplumada" (Sarpele cu pene)
Imagine postata
Desi foloseau pene la inpodobit sumarele haine, nu foloseau capul de vultur ca simbol pe cap purtand o coroana cu gravuri specifice si bogat inpodobita cu pene
Imagine postata
daca totusi purtau pe cap reprezentarea capului unui animal, aceasta reprezentare era a unui cap de sarpe
Imagine postata
desi se presupune ca si in bazorelieful de mai sus, tot Quetzalcoatl este reprezentat.
Nici scutul nu era inpodobit cu pene si sfori inpletite atarnate acesta fiind poate apanajul siouxilor, apasilor si comanchesilor.
Arma este aproape reala doar ca nu se prindea de mana cu acea sfoara. Din pacate arma aia, desi cea mai buna pe care o aveau, a fost principalul factor care i-a facut pe asteci sa piarda luptele, arma dovedinduse fragila in contact cu sabiile de otel ale conchistadorilor si lasandu-si proprietarul extrem de repede fara aparare.
Era sa uit! Azteci nu practicau nici belciuge sau alte obiecte in nas.
Dar v-am plictisit destul.

Felicitari pentru realizare, Algu si ...

Bafta!

#3 Useril este offline   marhaba 

• Membru senior
  • Grup: Banned
  • Postari: 1329
  • Inregistrat: 30-November 04

Postat 25 April 2008 - 07:54 PM

Bun. Acuma dupa figurina doctorului si comentariul lui Crios, orice-as spune tot stupid ar suna. Asa ca ma rezum la acelasi monoton "foarte frumoasa figurina, felicitari Algu". Am putea pune chiar de-un poll ca si asa n-am pus de mult. In preferintele mele, figurina asta, aztec sau nu, se afla pe locul doi dupa " The Last Daimyo ".

#4 Useril este offline   alexie 

• Membru senior
  • Grup: Validating
  • Postari: 1701
  • Inregistrat: 04-December 04

Postat 25 April 2008 - 09:14 PM

Vezi postareaalguhan, la 25 Apr 2008, 14:17, a spus:

Ca de obicei carcotasii au tir liber.

De neatins, de neegalat :-)
[right]Imagine atasata: f.JPG[/right]

#5 Useril este offline   alguhan 

• Membru senior

Postat 25 April 2008 - 10:11 PM

Multumesc mult pentru comentarii.

Cristi, nu pot sa te contrazic (nici nu e nevoie :)), se pare ca tu esti foarte bine documentat. Eu mai mult m-am concentrat pentru a-l vopsi si m-am documentat pentru asta.

Razboinicii Azteci proveneau din 2 triburi, unul avand ca simbol jaguarul si celalalt vulturul. Conducatorii au fost alesi numai din tribul vultur, astia erau mai nobili. Asa ca Montezuma era razboinic vultur, de asta sintem siguri. Purtau simbolurile de vultur si cel mai cunoscut simbol de vultur l-am desenat pe scut. Cea de la pelerina este inspirat de la un desen de a lui montezuma. Casti de forma capului vultur erau dar nu stim daca erau aranjate si cu pene. Singurul exemplar de casca vultur care a ajuns in zilele noastre nu prezinta semne de pene. Iar o parura (am zis bine?) de a lui montezuma se afla la museul etnografic din Viena. Se zice ca a fost una de ceremonie.
Imagine postata

In afara de Quetzalcoatl au mai avut o gramada de zei.
Din pacate istoricii Mexicani din ziua de astazi nu prea sint respectati fata de istoricii europeni. Pana la urma istorie a aztecilor au fost scrise de conchistadorii care erau invadatori dupa parere mea.

Cit despre sculptor nu pot sa spun ca n-a vrut sa creeze si el o piesa foarte corect din punct de vedere istoric. Cred ca au vrut sa produca o figurina foarte detaliata si colorata cea ce si au reusit. Daca si sinteti atenti produsele lor noi au inceput sa fie mai atragatoare dar si slabe din punct de vedere istoric. Pana la urma artistul cu licenta lui si comertul pe primul loc.. Si cei de la Pegaso reusesc sa mai aduca in piata niste produse splendide.
Si Cristi, daca ai sta cu ei de discutii ai sa vezi ca par si ei foarte bine documentati. Sint si foarte interesati de comentarii aduse la produsele lor. In site-ul lor este Pegaso Arena, forum. Poti scrie si acolo dar mai ales poti scrie direct prin email la D-nul Luca Marchetti.
Nu stiu ce credeti voi dar dupa mine montezuma este un subiect frumos din punct de vedere a culorilor si mai putin important din punct de vedere istoric. Pe de alta parte vinieta cu Cameron era mai puternic pe partea cu istorie.. Si ma bucur ca am putut sa atrag atentie cu ambele ;)

#6 Useril este offline   alguhan 

• Membru senior

Postat 25 April 2008 - 10:13 PM

Vezi postareaalexie, la 25 Apr 2008, 22:14, a spus:

De neatins, de neegalat :hi:

Daca n-ai reusit tu cu ochii tai de vultur n-o sa reuseasca nimeni :-)

Multumesc prietene. :pardon:

#7 Useril este offline   crios 

• Membru senior
  • Postari: 4898
  • Inregistrat: 29-November 04

Postat 25 April 2008 - 11:02 PM

Intre provenienta aztecilor si capitularea lui Montezuma in fata lui Cortez distanta este de peste 900 de ani.
Unii istorici spun ca in functie de aptitudini imparteau razboinicii in jaguari si vulturi acetia fiind echipati sa semene cat mai mult cu animalele respective.
Cu toate astea, nu exista documente, picturi sau bazoreliefuri care sa confirme aceste lucruri sau daca ele exista, mi-au scapat mie desi eu am fost si acolo si nu-mi amintesc sa fi vazut asa ceva.
Quetzalcoatl era pentru azteci ceea ce era Ra pentru egipteni sau Zamolxis pentru daci.
In rest, istoricii mai au de lucru pe tema asta.
Eu ma rezum la placerea de a vedea inca o lucrare excelent finalizata cu care sa-mi clatesc retina.
Inca o data felicitari.

Bafta!

#8 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 25 April 2008 - 11:28 PM

Mai Alguhan......M-am trezit la usa cu vecinul de la trei, isterizat ca ma joc cu bile mici pe gresie.
Si eu i-am laspuns stilb: Nu domnu', am vassut figulina montesuma si mi-au cazut circa 6 molari. Da nu-i nimic ca mi-i pune autorul pe gratis :-) :pardon:
Excelenta figurina.
Stiu ca dl. (ca sa evit cacaofonia) Crios e profesor la neamurile alea si sunt convins ca nici tu nu te-ai apucat sa alegi culori legat la ochi. Trebuie sa trecem insa de faza asta si sa dam cu palaria de pamant la vederea unei piese facute cu talent. Respectiv nu conteaza ca Milenium Falcon n-a existat daca e realizat bine ca model merita lauda. Am vazut destule modele bune neluate in considerare la concursuri din romania pentru ca erau prototipuri.
De fapt discutia era de ce a gresit Pegaso, nu matale.

Aceasta postare a fost editata de wurger: 25 April 2008 - 11:29 PM

#9 Useril este offline   alguhan 

• Membru senior

Postat 26 April 2008 - 08:47 PM

Multumesc mult Cristi inca o data si pentru vorbe bune despre rezultat si pentru notite de istorie.

Wurger multumesc mult. Mai mult de talent este nevoie de rabdare in cazul figurinelor complicate.

#10 Useril este offline   BRUTUS 

• Membru senior
  • Postari: 199
  • Inregistrat: 26-November 06

Postat 27 April 2008 - 08:43 AM

alguhan imi place la nebunie figurina , este superb , se vede ca ai mana .
Felicitari si la mai multe !

#11 Useril este offline   alguhan 

• Membru senior

Postat 27 April 2008 - 08:31 PM

Multumesc mult!
Sa ne dea Dumnezeu si mai multe.

#12 Useril este offline   OlafTheViking 

• Olaf cel degraba de sange varsatoriu
  • Grup: Banned
  • Postari: 2460
  • Inregistrat: 02-December 04
  • Interests:figurine, diorame

Postat 27 April 2008 - 10:14 PM

Exceptional e putin spus.

#13 Useril este offline   Ronin 

• Membru senior
  • Postari: 288
  • Inregistrat: 08-December 04

Postat 28 April 2008 - 11:39 AM

As vrea sa carcotesc, as vrea sa spun ceva original. Da' nu pot! Nu am ce! Si totusi...am gasit: Alguhan, n-ai reusit sa-l faci sa vorbeasca si nici sa se miste :hi: ...in rest, ti-au iesit toate...

Felicitari! :-) :pardon: :hi:

#14 Useril este offline   alguhan 

• Membru senior

Postat 29 April 2008 - 10:41 AM

Multumesc mult!

Ronine, el se misca si urla dar fotografie ingheata timpul :)

#15 Useril este offline   Cata 

• Simplul 'eu'
  • Postari: 1066
  • Inregistrat: 03-April 06
  • Interests:In secial 1/72.

Postat 29 April 2008 - 11:38 AM

Cat de Aztek este nu pot sa ma pronunt. Lucratura insa ma lasa cu gura cascata! :-)

Aceasta postare a fost editata de Cata: 29 April 2008 - 11:38 AM

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

11 useri citesc topicul
0 membri, 11 vizitatori, 0 utilizatori anonimi