Forum Machete,Modelism,Hobby: Archebuzier Ashigaru 90 mm - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Archebuzier Ashigaru 90 mm pentru concurs "cel mai bun dintre cei buni"

#41 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 12 June 2008 - 11:59 PM

S-acu sa va explic:
In pozele de mai sus se vede cum am obturat deschiderea scrumierei cu placa de metal pe care ar fi trebuit sa stea in mod normal figurina - cu locasele pentru insertii si gaura pentru Katana.
Pentru ca in mintea mea se formase deja o poveste, ansamblul va purta denumirea de - Haciman Haru. Ceea ce inseamna "Primavara lui Hachiman". Hachiman este zeul razboiului in mitologia Shinto (si nu Amateratsu asa cum indica autorul aberantei carti Ultimul Kamikaze. Hachiman a fost un erou militar care a fost ulterior zeificat.
Aici m-am gandit sa reprezint un peisaj de primavara, cu un piersic (salbatic) imbobocit. In acest peisaj proaspat si idilic, viata oamenilor (samurailor) isi urmeaza cursul dur de lupte intre clanuri. Domnul este, dupa ultimele studii, un comandant de grupa de archebuze, care si-a pastrat atributele nobiliare dar lupta acum cu muscheta ( o muscheta decorata pe teava cu intarsii de alama).
Deasemenea se mai vede ca frunzele au fost facute din matzisori de mesteacan. Fiecare frunzulita avea 3 lobi. Vazanad din 2 in 2 am reusit sa tund 2 lobi de la fiecare frunza ca sa obtin forma lunguiata a frunzelor de piersic. Frunzele au fost lipite una cate una la locurili lor. Copacul de baza este o radacina (nevopsita).
Bobocii florilor de piersica au fost confectionati din materie prima pentru polistirenul expandat. Aceste bile incalzite se expandeaza (duh !) dar se si cam unesc. Prima data am incercat cu apa fiarta dar am reusit doar punandu-le intr-o lingurita si incalzindu-le la aragaz (n-am avut incredere sa le bag la microunde). Pana la urma cred ca au iesit putin cam mari. Daca aveti vreo problema, ganditi-va ca e gutui...
Imagini cu vigneta terminata vor fi postate maine la sectiunea lucrari finalizate.

A, m-am folosit de gaura ca sa fac o gaura si sa simbolizez astfel ca conceptiile feudaliste japoneze se indreptau spre o cadere (ruptura, rapa).

#42 Useril este offline   bogy 

• Membru senior
  • Postari: 1367
  • Inregistrat: 26-May 05

Postat 13 June 2008 - 06:53 AM

Amateratsu cica era zeita soarelui iar Shinto este crezul samurailor (e putin mai complicat si nu are legatura cu Budismul, este mai mult un cod de onoare dat de niste reguli).

Aceasta postare a fost editata de bogy: 13 June 2008 - 06:55 AM

#43 Useril este offline   wurger 

• Membru senior

Postat 13 June 2008 - 08:41 AM

Cu Amateratsu ai nimerit-o insa Shinto e chiar religie (shintoism, Temple shinto). Codul se numeste Bushido. Asta e crezul samurailor si modul lor de viata se ghida dupa el.
Da-i o cautare si-ti zice Vikipedia.

Aceasta postare a fost editata de wurger: 13 June 2008 - 08:42 AM

#44 Useril este offline   marhaba 

• Membru senior
  • Grup: Banned
  • Postari: 1329
  • Inregistrat: 30-November 04

Postat 13 June 2008 - 11:51 AM

He, he, bre Caline. SE pare ca ai facut prea multe spalari cu rosu la ochii figurinei. Ma refer la figura ta nu la Ashigaru (care fie vorba-ntre noi arata mult mai bine decit tine in perioada asta). Deci nu ne uneste numai pasiunea modelistica ci si cea poleno-alergenica. Poate deschidem un club, ca si eu tocmai ce-mi stranut creierii p-afara. Da cu Claritine, Aerius si alte alea.
Banzaiiii !

#45 Useril este offline   wurger 

• Membru senior

Postat 13 June 2008 - 01:11 PM

Cateva poze - sa nu ramana topicul neincheiat.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Hachiman_Haru_000_prima.jpg
  • Imagine atasata: Hachiman_Haru_011.jpg
  • Imagine atasata: Hachiman_Haru_016.jpg
  • Imagine atasata: Hachiman_Haru_042.jpg
  • Imagine atasata: Hachiman_Haru_050.jpg

#46 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12660
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 13 June 2008 - 05:44 PM

Wurger ce sa zic?? Ca firul de iarba din colt trebuie sa stea pe stinga, nu pe dreapta???
Nene, ne lasi? Fa si tu ceva ce putem critaica, ca asa nu are nici un haz! :hi:
Bun, acuma ca m-am racorit, ce sa mai zic! Doar ca e o incintare sa privesc ce ai facut!!!!! :book: :dribble: :thumbsup: :spiteful: :hi: :hi: :hi: :hi:
P.S. Polistirenul bagat in cuptorul cu microunde nu face nimic! :hi:

Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 13 June 2008 - 05:45 PM

#47 Useril este offline   1-0-9 

• Membru senior
  • Postari: 4955
  • Inregistrat: 10-December 04

Postat 13 June 2008 - 06:39 PM

Superb!!! :book:

#48 Useril este offline   tgr 

• Membru senior
  • Postari: 1493
  • Inregistrat: 14-April 07

Postat 13 June 2008 - 07:29 PM

Putini concurenti au ajuns la final...Dar ce competitie!!!
Frumos!As vrea si eu o figurina de metal la 90mm dar deocamdata pretul ma tine deoparte.

Doua observatii:
1.in poza cu detaliul la picior se vede bucata ce fixeaza pe domnul de postament si piciorul putin ridicat.
2.in poza cu detaliul fetei din lucrari finalizate este o scama :book: pe obraz

Aceasta postare a fost editata de tgr: 13 June 2008 - 07:33 PM

#49 Useril este offline   wurger 

• Membru senior

Postat 13 June 2008 - 09:34 PM

Multumesc tutulora.
Tgr - observatiile tale sunt pertinente. In primul rand asta demonstreaza ca l-ai puricat ceea ce ma multumeste.
Prima - scama - pe viu nu se vede neam. Poza e marita de multe ori. Iti dai seama ca daca o vedeam nu ma riscam sa o las acolo. Shit hapens ! :book:
Cat priveste schtutzul de fixare - Baza - este fixata reversibil. Daca propietarul nu va fi de acord cu baza va trebui sa o scot in asa fel incat sa nu distrug figurina. De aici si fixarea mai loose. Katana nu e fixata deloc.

#50 Useril este offline   tgr 

• Membru senior

Postat 13 June 2008 - 11:14 PM

Vezi postareawurger, la 13 Jun 2008, 22:34, a spus:

Multumesc tutulora.
Tgr - observatiile tale sunt pertinente. In primul rand asta demonstreaza ca l-ai puricat ceea ce ma multumeste.
Prima - scama - pe viu nu se vede neam. Poza e marita de multe ori. Iti dai seama ca daca o vedeam nu ma riscam sa o las acolo. Shit hapens ! :dribble:
Cat priveste schtutzul de fixare - Baza - este fixata reversibil. Daca propietarul nu va fi de acord cu baza va trebui sa o scot in asa fel incat sa nu distrug figurina. De aici si fixarea mai loose. Katana nu e fixata deloc.

Oricum nu incerca sa iei scama.Mi-e sa nu ramana un sant in vopsea.Nu stiu, :book: tu vezi cel mai bine.
Proprietar?Pai daca nu-i place...?@#%?#@%?#$ !!!!

#51 Useril este offline   dani 

• Membru senior
  • Postari: 1653
  • Inregistrat: 09-May 05

Postat 13 June 2008 - 11:38 PM

Super!!! :book:

#52 Useril este offline   laure 

• Membru senior
  • Postari: 591
  • Inregistrat: 22-January 05

Postat 14 June 2008 - 06:12 AM

Superba figurina, felicitari.

#53 Useril este offline   Blue-Max 

• Membru senior
  • Postari: 2473
  • Inregistrat: 06-December 04

Postat 14 June 2008 - 06:30 AM

Vezi postareawurger, la 13 Jun 2008, 22:34, a spus:

Daca nu-i va place baza, risc sa spun ca nu-si merita figurina ... :book:
Tocmai ca mie-mi place mult si baza, pe care-ai integrat-o minunat in subiect.
Ar fi pacat sa nu prezinti figurina pe site-uri straine specializate ... Alguhan, impinge-l de la spate pe fratele Wuerger ...
Maxime felicitari !!

#54 Useril este offline   alexie 

• Membru senior
  • Grup: Validating
  • Postari: 1701
  • Inregistrat: 04-December 04

Postat 14 June 2008 - 11:02 AM

• Felicitari proprietarului, foarte inspirat. Daca lucrarea va fi suplimentata cu o "Diploma de Galati" poate renegociezi termenii contractului.
  • Se expica tentativele lui Luca de a patrunde in "atelier", vede ce simplu este ca din niste fiare sa apara asa o frumusete.
Si punctul 3 : Las-o domnule cu alergia, e timpul sa castige si altii.
Imagine atasata: monthly_06_2008/post-14-1213434004.jpg

P.S. Superb Haiku!

Aceasta postare a fost editata de alexie: 14 June 2008 - 11:10 AM

#55 Useril este offline   wurger 

• Membru senior

Postat 14 June 2008 - 05:20 PM

Nu trebuie sa-i invidiati prea tare pe cei care au figurine metalice in colectie.

"Metal miniatures suffer comparable damage from the effects of tin pest (tin disease or tin leprosy). Tin pest is a non-scientific term describing the allotropic transformation of white, metallic tin to grey non-metallic tin. Silvery tin is stable at temperatures between 16 and 181 degrees celsius. At 13.2 degrees celsius and below, silvery tin transforms to brittle grey tin, which decomposes to powder. Since the molar volume of grey tin is 30 percent greater than that of silvery tin, the material expands, cracks and disintegrates. The swelling will crack any coat of paint which may have been applied to the miniature."

Pt. cine nu le are cu pasareasca anglo-saxona zice pe scurt ca: La 13,2 grade celsius si mai jos esicsta (nu ma pot abtine) pericolul ca staniul (cositor) metalic sa treaca in Sn nemetalic care se pulverizeaza si isi mareste volumul distrugand orice strat de vopsea/grund - cam ce se intampla cu aluminiul japonez de la avioane. :book:

#56 Useril este offline   tgr 

• Membru senior

Postat 14 June 2008 - 06:43 PM

Vezi postareawurger, la 14 Jun 2008, 18:20, a spus:

Nu trebuie sa-i invidiati prea tare pe cei care au figurine metalice in colectie.

"Metal miniatures suffer comparable damage from the effects of tin pest (tin disease or tin leprosy). Tin pest is a non-scientific term describing the allotropic transformation of white, metallic tin to grey non-metallic tin. Silvery tin is stable at temperatures between 16 and 181 degrees celsius. At 13.2 degrees celsius and below, silvery tin transforms to brittle grey tin, which decomposes to powder. Since the molar volume of grey tin is 30 percent greater than that of silvery tin, the material expands, cracks and disintegrates. The swelling will crack any coat of paint which may have been applied to the miniature."

Pt. cine nu le are cu pasareasca anglo-saxona zice pe scurt ca: La 13,2 grade celsius si mai jos esicsta (nu ma pot abtine) pericolul ca staniul (cositor) metalic sa treaca in Sn nemetalic care se pulverizeaza si isi mareste volumul distrugand orice strat de vopsea/grund - cam ce se intampla cu aluminiul japonez de la avioane. :book:

Stai fara griji.Nu o sa pateasca nimic.Pus pe un raft intr-o casa normala o sa reziste zeci de ani.Pus afara sub ploaie si sub 13.2 grade se va disruge normal.
Totusi , timpul de injumatatire pentru plastic este enorm.
Cum zicea cineva intr-o semnatura :

Citeaza

O punga de plastic traieste mai mult ca un om.

Aceasta postare a fost editata de tgr: 14 June 2008 - 06:48 PM

#57 Useril este offline   wurger 

• Membru senior

Postat 14 June 2008 - 10:40 PM

Pai da, da' plasticu asta e din metal.... :book:

#58 Useril este offline   tgr 

• Membru senior

Postat 15 June 2008 - 01:06 AM

nu stiu care dintre ele sunt dar le-am eliminat pe cele care chiar nu aveau cum sa fie.Ar trebui eliminata chiar si cea de 55de ani.Cositorul este un material destul de longeviv.Nu degeaba se foloseste si la electronice.Nu face figuri si mai are si alte"atuuri".Chiar nu ai de ce sa te ingrijorezi.
Un factor de grija mult mai plauzibil ar fi sa cada de pe masa. :book:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: untitled.JPG

#59 Useril este offline   alguhan 

• Membru senior
  • Postari: 935
  • Inregistrat: 16-December 04

Postat 15 June 2008 - 01:56 AM

Felicitari wurgere, imi place la nebunie cum a iesit treaba. Postamentul foarte creativ si la fix pentru scena..
M-am chinuit sa vad ceva sa comentez dar degeaba :)

Te astept la Historicus Forma si la Planet Figure, fii sigur ca vei fi foarte bine venit cu munca ta.

#60 Useril este offline   OlafTheViking 

• Olaf cel degraba de sange varsatoriu
  • Grup: Banned
  • Postari: 2460
  • Inregistrat: 02-December 04
  • Interests:figurine, diorame

Postat 15 June 2008 - 10:31 AM

Frumos ala micu. Si samuraiu'. :book: Bravo. In schimb m-ai pus pe ganduri cu cositoru' ala. Probabil de asta isi vinde Alguhan figurinele. :dribble:

Arata acest topic

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

5 useri citesc topicul
0 membri, 5 vizitatori, 0 utilizatori anonimi