Pagina 1 din 1
2 jonci
Postat 19 April 2008 - 06:47 PM
acu ceva vreme a intrat la mine in magazin un nene care trecea intamplator prin zona, si care vazand multimea de machete dupa o scurta tresarire, gandindu-se probabil la vremuri de mult apuse, a inceput sa ne povesteasca pe un ton banal , asa, chiar indiferent,ca si el a facut ceva machete de nave si alte chestii plutitoare cand se plictisea, .desi se vedea ca stie ce vorbeste, l-am privit initial cu retinere, asta si datorita unei stari vizibile de....boemite, care parea mai mult o stare zilnica , si care ii cam provoca tremuratul...bieletelor. Vazand ca ne uitam cam cu neincredere la el, omul la fel de banal a zis ca se duce pana acasa sa aduca vreo doua barci ca sa ne convinga. dupa o scurta perioada de asteptare, foarte sprinten omul a aprut cu o punga de SELGROS in care inghesuise 2 barci. o jonca chinezeasca si yahtul tarului Petru cel Mare. trebuie sa recunosc ca am ramas pur si simplu uimit de calitatea celor 2 modele si de finetea cu care erau realizate. ulterior a mai venit si cu corabia Santa Maria, de data asta intr-o cutie de carton.
intreband in dreapta si in stanga sa vad daca cineva il cunoaste pe acest nene am aflat ca a fost unul din cei mai buni navomodelisti din tara, machete facute de el aflandu-se in diverse colectii din Canada, Germania, Austria etc.
imi aduc aminte, cand eram la Palatul Copiilor din colectia de machete a cercului de aer/navomodele cel mai mult imi placeau 2 modele: nava Victori si pluta cu care s-a mers in expeditia Kon-Tiki. ambele erau facute de acest nene. (apropo, nava Victori a avut o soarta trista, ca majoritatea modelelor din expozitie, toate au ajuns in colectii particulare din strainatate, vandute de fostii directori ai palatului perindati pe la conducere inaintea retrocedarii cladirii. si ce model incredibil era nava asta, 5 ani se lucrase la ea, era mandria palatului. )
intrebandu-l daca mai lucreaza, nenea a zis ca nu , ca nu mai vede bine , ca nu prea mai are chef, etc. cu toate astea l-am intrebat daca nu ar vrea sa-mi faca si mie contra cost 2 jonci. dupa lunga perioada de gandire care a durat cateva minute a zis ca da,i-am dat un avans, a lasat la magazin nava Santa Maria garantie si ... a plecat. dupa vreo 2 saptamani a venit si a zis ca nu are timp , ca are alte proiecte, ca tre sa plece din tara si altele , ma rog , ca aduce banii inapoi si renunta la lucru. dupa o scurta convorbire in care i-am spus ca eu bani inapoi nu iau si astept barcile, omul cred ca s-a trezit putin si apoi a cazut pe ganduri si a zis ca intr-o saptamana vine cu ele. clar ca nu l-am crezut. si uita ca azi dupa 10 zile a adus cele 2 corabii. le veti putea admira in pozele care urmeaza.
-scara 1/72
-hand-made integral -chiar si ancorele care sunt turnate
- eu am cerut sa nu fie vopsite, doresc sa le vopsesc eu intr-un anumit fel. mi-a placut cum era vopsita a lui , dar eu vreau cu dragoni pe ea si alte chestii
- nu arata la fel de bine ca celelate ale lui, dar trebuie sa-l intelegem pe nenea.
atasaez si o poza cu el, cu nene, si sper sa nu ajunga niciunul din membri forunului ca el, sper ca modelismul sa ne ramana cel mai rau viciu
Succes!
intreband in dreapta si in stanga sa vad daca cineva il cunoaste pe acest nene am aflat ca a fost unul din cei mai buni navomodelisti din tara, machete facute de el aflandu-se in diverse colectii din Canada, Germania, Austria etc.
imi aduc aminte, cand eram la Palatul Copiilor din colectia de machete a cercului de aer/navomodele cel mai mult imi placeau 2 modele: nava Victori si pluta cu care s-a mers in expeditia Kon-Tiki. ambele erau facute de acest nene. (apropo, nava Victori a avut o soarta trista, ca majoritatea modelelor din expozitie, toate au ajuns in colectii particulare din strainatate, vandute de fostii directori ai palatului perindati pe la conducere inaintea retrocedarii cladirii. si ce model incredibil era nava asta, 5 ani se lucrase la ea, era mandria palatului. )
intrebandu-l daca mai lucreaza, nenea a zis ca nu , ca nu mai vede bine , ca nu prea mai are chef, etc. cu toate astea l-am intrebat daca nu ar vrea sa-mi faca si mie contra cost 2 jonci. dupa lunga perioada de gandire care a durat cateva minute a zis ca da,i-am dat un avans, a lasat la magazin nava Santa Maria garantie si ... a plecat. dupa vreo 2 saptamani a venit si a zis ca nu are timp , ca are alte proiecte, ca tre sa plece din tara si altele , ma rog , ca aduce banii inapoi si renunta la lucru. dupa o scurta convorbire in care i-am spus ca eu bani inapoi nu iau si astept barcile, omul cred ca s-a trezit putin si apoi a cazut pe ganduri si a zis ca intr-o saptamana vine cu ele. clar ca nu l-am crezut. si uita ca azi dupa 10 zile a adus cele 2 corabii. le veti putea admira in pozele care urmeaza.
-scara 1/72
-hand-made integral -chiar si ancorele care sunt turnate
- eu am cerut sa nu fie vopsite, doresc sa le vopsesc eu intr-un anumit fel. mi-a placut cum era vopsita a lui , dar eu vreau cu dragoni pe ea si alte chestii
- nu arata la fel de bine ca celelate ale lui, dar trebuie sa-l intelegem pe nenea.
atasaez si o poza cu el, cu nene, si sper sa nu ajunga niciunul din membri forunului ca el, sper ca modelismul sa ne ramana cel mai rau viciu
Succes!
Postat 08 February 2015 - 01:00 PM
A u trecut cativa ani de cand nu m-am mai intalnit cu omul cu barcile , da cel din pozele de la prima postare. La sfarsitul anului trecut am dat unul peste altul intr-un anumit context si am aflat ca pe langa nava Santa Maria a aparut si Nina si ca amandoua ar fii de vanzare. Le-am luat fara sa clipesc, si am antamat inca 2 machete. Una este deja gata si urmeaa poze cu ea, o nava egipteana, limuzina de faraon si nava Kon tiki. Dupa ce va fii gata si asta urmeaza evident si Pinta sa fie flota completa. O mul lucreaza super ieftin si e amanetat pe viata, deja fac lista cu ce mai vreau de la el. Daca face o nava la 2-3 saptamana in 3 luni o sa am mai multe nave decat vapoare. Poze si urmeaza si nava egipteana.
si...
si...
Postat 15 March 2015 - 08:32 PM
Ramasesem dator cu alte poze, de data asta o nava egipteana, un fel de limuzina pentru faraon, E de constructie relativ recenta. Am inteles ca panza a facut-o la un atelier de imprimat tricouri, nu stiu cine a vectorizat desenul dupa plan. Planul este unul frantuzesc alb-negru. Desenele de pe corpul navei nu sunt stralucite dar oricum e un efort sa le faci manual.
Postat 02 May 2015 - 02:28 PM
Postat 01 June 2015 - 08:42 AM
Salut ! Sunt membru nou pe acest site si recent m-am re-apucat de acest hobby :) Frumoase modelele tale,spre gradul asta de complexitate tind si eu...acum lucrez la o macheta dupa planurile Kotya Boutre , la modul "adaptare dupa", nu copie fidela , pentru ca doresc ca fiecare macheta sa aiba personalitatea ei, sa fie unica oarecum , plus ca fiind la inceput nu am cele mai bune materiale care sa-mi permita asta. Urmatorul model as vrea sa fie o jonca vietnameza , la acest model avand planurile de forme suficient de explicite , constructia incepand de la zero. Dupa ce termin macheta(ele) ma gandesc sa o vand pt. a-mi procura ceva materiale de calitate pt. urmatoarea si aici vine intrebarea daca la magazinul tau pot gasi asa ceva si unde anume se afla. Atasez si cateva foto cu stadiul lucrarii in speranta unor pareri pertinente.
Arata acest topic
Pagina 1 din 1