YAK-18 1/32 pentru concurs
Postat 19 April 2008 - 05:49 PM
macheta este foarte frumoasa , este construita o.o.b. cu cateva mici exceptii:
-motorasul electric
-ledul din aripa
-montantii spate de la deriva pana la stabilizator
-sistemul de remorcat planoare de langa bechie (pe moment inca nemontat pe macheta, trebuie vopsit).
pe moment voi adauga cateva poze sa vedeti in general despre ce este vorba, iar in postarile viitoare voi reveni cu explicatii acolo unde se cer acestea, la scaune, centuri, vopsirea carourilor, sistem de remorcat planoare etc.daca este ceva ce ar mai trebui sa adaug sau sa schimb si nu am observat, va rog sa ma ajutati.succes!
Postat 04 February 2009 - 05:30 PM
Postat 04 February 2009 - 07:23 PM
Z-mare, la 4 Feb 2009, 19:12, a spus:
initial am vopsit aripile albe, apoi am pus banda adeziva taiata la dimensiune, acolo unde am vrut sa ramana alb, apoi am vopsit cu rosu.cand s-a uscat am dat banda adeziva jos si de dedesubt au aprut carourile albe.simple de zis, destul de dificil de facut, mai ales ca poza dupa care am lucrat nu-mi arata exact cum vin carourile din cauza unghiului din care este facuta. acum dupa cum ziceam trebuiesc facute unele retusuri fiindca in anumite locuri vopseaua a difuzat iar la bordul de atac nu am izolat, intentia fiind de a face carourile de pe bord bucata cu bucata fiindca acolo trebuie izolat altfel.
Postat 05 February 2009 - 10:17 PM
Z-mare, la 5 Feb 2009, 08:14, a spus:
ai o varianta mai usoara? ma asteapta un p51 nu sunt multe der destul de urat daca nu ies bine (negru/galben)
yak-ul arata f bine, eu as masca zonele tari(nervuri,panouri) si as incerca sa imbatranesc un pic textura panzei cu un alb f diluat.
in rest ... super
Postat 05 February 2009 - 10:24 PM
referitor la P-51 si la carouri, daca stiam o metoda mai simpla fii sigur ca o aplicam.
Aceasta postare a fost editata de horia: 05 February 2009 - 10:25 PM
Postat 06 February 2009 - 02:11 AM
mamutel, la 5 Feb 2009, 22:17, a spus:
Vopsesti o baza galbena, apoi ai 2 variante (atatea am gasit eu, si urmeaza sa le pun in practica):
- iti realizezi folie de decaluri transparenta cu patratele negre, pe care o decupezi ulterior, dupa forma ampenajului
- din decaluri negre, decupezi, pana iti vine rau, patratele evident negre si le pui pe macheta, unul dupa celalalt
Depinde un pic si de scara: la braille, cam greu cu masti; la mai mari, se poate incerca, dar cred ca e mai usor cu decal - daca dai ulterior cu decal soft si la sfarsit cu lac suficient, nu mai ai probleme cu bordurile.
Postat 06 February 2009 - 08:38 AM
Metoda folosita de Horia este cea mai la indemana si cu atentie pot obtine rezultate destul de bune, zic eu.
Eu am folosit banda izolatoare plastifiata neagra, cu aderenta destul de mare, dar cu avantajul dezlipirii usoare cu ajutorul H2O si conditia dezlipirii de pe macheta dupa un max. 4 ore de la asezarea patratelelor pe macheta. Altfel apare riscul de a te trezi cu ramasite de lipici in zonele mascate.
Asta a iesit :
Cu atentie si putin mai multa rabdare, se poate obtine mult mai mult decat ceea ce am reusit eu.
Galbenul este in realitate mai "insignia" nu vireaza chiar atat de mult spre "lamai".
Scuze Horia pentru poluare.
Postat 08 January 2010 - 07:27 PM
Postat 06 May 2014 - 09:04 PM