Forum Machete,Modelism,Hobby: Comemorare Doru Davidovici - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Comemorare Doru Davidovici pt cine doreste sa aduca un omagiu pilotului scriitor

#1 Useril este offline   virusu 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 479
  • Inregistrat: 05-January 07
  • Interests:avioaneeeee

Postat 18 April 2008 - 10:53 PM

Dragii mei, intrucat vad ca nimeni din Bucuresti nu a anuntat, va spun eu...

Duminica intre orele 12:30-13:00 la cimitirul militar Ghencea, se face o adunare a celor ce vor sa aduca un omagiu lui Doru Davidovici, Pilotul-scriitor care, a inflacarat prin cartile sale, generatii de viitori piloti sau pasionati de aviatie si tot ce tine de ea (printre care si eu), la implinirea a 19 ani de cand a cazut la Borcea cu dubla 6946...

deci care poate sau care vrea, la ora aia vor gasi la intrarea in cimitir sau la mormantul pilotului multi pasionati de aviatie, piloti si oameni care l-au cunoscut direct...

din nefericire nu pot sa ajung, dar daca zbor duminica promit sa leagan din aripi in semn de respect pt omul care m-a facut sa nu pot respira cu placere, decat aer de camp... de aerocamp cum imi place mie sa zic :hi:

Dumnezeu sa-l odihneasca si pe el si pe toti Aviatorii cazuti!

#2 Useril este offline   ovi one 

• Membru deplin
  • Postari: 99
  • Inregistrat: 02-June 06

Postat 18 April 2008 - 11:01 PM

Vezi postareavirusu, la 18 Apr 2008, 22:53, a spus:

Duminica intre orele 12:30-13:00 la cimitirul militar Ghencea, se face o adunare a celor ce vor sa aduca un omagiu lui Doru Davidovici, Pilotul-scriitor care, a inflacarat prin cartile sale, generatii de viitori piloti sau pasionati de aviatie si tot ce tine de ea (printre care si eu), la implinirea a 19 ani de cand a cazut la Borcea cu dubla 6946...

deci care poate sau care vrea, la ora aia vor gasi la intrarea in cimitir sau la mormantul pilotului multi pasionati de aviatie, piloti si oameni care l-au cunoscut direct...

din nefericire nu pot sa ajung, dar daca zbor duminica promit sa leagan din aripi in semn de respect pt omul care m-a facut sa nu pot respira cu placere, decat aer de camp... de aerocamp cum imi place mie sa zic :hi:

Da, sunt 19 ani...................
Dumnezeu sa-l ierte pe el si pe toti Ceilalti

#3 Useril este offline   virusu 

• Membru senior

Postat 21 April 2008 - 12:57 PM

a reusit cineva sa mearaga? daca a facut si poze rog sa le puna pe aici...

eu nu am reusit sa ajung la bucuresti, dar am salutat pe Doru si pe Aurel Vlaicu, facand o trecere clatinand din aripi pe deasupra casei celui din urma in comuna cu acelasi nume la o inaltime... joasa :hi:

numai bine la toti si daca zburati, nu uitati, Safety First

#4 Useril este offline   hartman 

• Membru senior
  • Postari: 385
  • Inregistrat: 17-October 06
  • Interests:Aviatie,marina,tehnologie.

Postat 21 April 2008 - 05:29 PM

Vezi postareavirusu, la 18 Apr 2008, 22:53, a spus:

Frate Virusu,bravo tie ca poti sa zbori.M-ai uns la suflet cu cele afirmate despre Doru.Eu cind aud DAVIDOVICI,se zburleste pielea pe mine.I-am trait cartile cu toata fiinta mea,citite de citeva ori fiecare .In cartile sale ma scufundam in visarea mea aviatoriceasca, ca poate voi ajunge si eu pilot pe supersonice.Dar dupa doua picaje succesive la examenele scrise la scoala militara de aviatie,odata in '98 si apoi in 2001,am revenit cu picioarele pe pamant .Mi-am zis "gata nu e de mine,sau nu asta trebuia eu sa fac".Cineva ma consolat spunind ca sistemul de admitere romanesc este de vina,facand comparatie cu cel occidental unde toti candidatii declarati apt fizic si psihic pentru aviatie sunt declarati admisi in principiu.,trecind apoi toti printr-o perioada grea de un an sau doi de militarie pura si zbor adevarat.Si abia apoi ti se spune "tu esti picat,nu corespunzi".Ma scuzi pentru deraierea de la topic ,te-amcunoscut la Alba si am vazut ca ai mare drag de zbor,sigur ai sa-mi intelegi "of"-ul.
Acum citiva ani am citit in observatorul militar citeva detalii despre prabusirea lui Doru si colegului sau ,zicea in articol ca sau prabusit la 7 km vest de silozul de la Jegalia si au un mic monument in acel loc.Avand bunicii in comuna Borcea in urmatoarea vizita la tara ,am luat o bicicleta intre picioare si am plecat in cautarea locului cu pricina.Nu am gasit nimic,probabil din cauza ca eram si eu mai mic (prin '94-95).Acum ma roade iarasi si vreau la vara fac iar un pelerinaj sper sa gasesc de data asta si sa fac si ceva poze ca dovada.
P.s. Doru Davidovici a fost printre altele si primul si ultimul pilot de mig care a trecut pe sub podul de la Cernavoda.(poveste de aerodrom la Borcea)

Cinste lor ,"escadrilei din cerurii"

#5 Useril este offline   virusu 

• Membru senior

Postat 21 April 2008 - 05:39 PM

Vezi postareahartman-ace, la 21 Apr 2008, 17:29, a spus:

.Ma scuzi pentru deraierea de la topic ,te-amcunoscut la Alba si am vazut ca ai mare drag de zbor,sigur ai sa-mi intelegi "of"-ul.
Acum citiva ani am citit in observatorul militar citeva detalii despre prabusirea lui Doru si colegului sau ,zicea in articol ca sau prabusit la 7 km vest de silozul de la Jegalia si au un mic monument in acel loc.Avand bunicii in comuna Borcea in urmatoarea vizita la tara ,am luat o bicicleta intre picioare si am plecat in cautarea locului cu pricina.Nu am gasit nimic,probabil din cauza ca eram si eu mai mic (prin '94-95).Acum ma roade iarasi si vreau la vara fac iar un pelerinaj sper sa gasesc de data asta si sa fac si ceva poze ca dovada.
P.s. Doru Davidovici a fost printre altele si primul si ultimul pilot de mig care a trecut pe sub podul de la Cernavoda.(poveste de aerodrom la Borcea)

Cinste lor ,"escadrilei din cerurii"

nici o problema de off topic, si daca nu se supara adminii ca deraiem, eu iti pot confirma ca sistemul lor e de vina, dupa ce m-am batut cu ei in 2005 la randul meu, si am vazut asa pe fata ce valoare au...
dar nu ma las si tot aviatie fac!
cat despre monumentul cu pricina si eu as dori sa il vad si sa imi zici cand mergi sa il cauti, poate ne sincronizam :hi:
iar despre cartile lui DD, la lfe, senzatia de piele de gaina de fiecare data cand recitesc cate una, si de fiecare data cand ma pune in cabina cu el, ca si cum as fi langa el, sau chiar la mansa... minunat om!

sper sa gasesc intr-o zi "Zeita de Oricalc" si "Dezmintire la Mit", singurele carti care imi lipsesc de la el...

cer senin!

#6 Useril este offline   BRUTUS 

• Membru senior
  • Postari: 199
  • Inregistrat: 26-November 06

Postat 21 April 2008 - 05:46 PM

Dumnezeu sa-l ierte !

#7 Useril este offline   dreamliner 

• Membru deplin
  • Postari: 22
  • Inregistrat: 02-February 07

Postat 21 April 2008 - 06:29 PM

Am trecut ieri pe la mormantul acestui mare scriitor si iubitor de aviatie dar tarziu,dupa ora 14.00.Nu era nimeni acolo.

Dumnezeu sa-l odihneasca

#8 Useril este offline   mack 

• Membru senior
  • Postari: 697
  • Inregistrat: 15-April 05

Postat 21 April 2008 - 06:58 PM

...ieri am tras si eu o bucla si am invartit doua tonouri in semn de salut si multumire pentru cartile lui...asta asa, dupa putinta mea, cu aeromodelul RC.

sa-i fie cerul aproape

#9 Useril este offline   electric 

• Membru senior
  • Postari: 207
  • Inregistrat: 06-December 04

Postat 22 April 2008 - 09:34 AM

Eu am ajuns duminica 20.04.2008 cam pe la 11.35 AM la cimitir. Am plecat repede, dupa ce am lasat florile si lumanarile. Nu m-am intalnit cu nimeni.

Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata

P.S. Nu stiu cine e doamna din imagini, era acolo.

S! DD!

P.S. In ceea ce priveste zona prabusirii de la jegalia:

aprilie 1990
Imagine postata

aprilie 1999
Imagine postata

noi avem pe D13-th un topic DD cu fragmente de texte si poze (inedite sau nu):
http://d13-th.ro/for...p?showtopic=824

Aceasta postare a fost editata de electric: 22 April 2008 - 09:43 AM

#10 Useril este offline   virusu 

• Membru senior

Postat 22 April 2008 - 10:04 AM

pun si eu niste poze facute de prietenul meu Aurelian Bucur, care a mers acolo impreuna cu Macovei Stefan, Alin Ionescu (un baiat sufletist care lucreaza la muzeul aviatiei) si unchiul lui Aurelian Lt. Col. in rezerva, fost ofiter tehnic la Borcea, care l-a cunoscut personal pe Doru.

doresc sa citez din mailul primit de la Aurelian si apoi sa atasez pozele....

"Am fost duminica la cimitir la DD si am avut un soc cand am ajuns la mormant , lasat in paragina .

Ceea ce vezi in poze este dupa ce am jumulit buruienile si am rupt un boschet de trandafir sterp si urat care acoperea piatra de la mormant.

Am fost eu cu un unchi lt. Colonel in rezerva care a lucrat 15 ani cu DD la baza de la Borcea , daca nu era el nu stia nimeni unde e mormantul

si asa camuflat , fara pala de aviator nu l-am fi descoperit niciodata .

A mai fost Alin Ionescu ( initiatorul )de la Muzeul aviatiei cu un prieten , student in ultimul an la aeronave.

Am inteles ca sotia si fiul sunt in Canada dar se pare ca l-au uitat si colegii , de Comandamentul aviatiei sau de Sectia culturala din MAPN nu mai vorbesc."

Imagine atasata: Fotografii_0039.jpg Imagine atasata: Fotografii_0040.jpg

Imagine atasata: Fotografii_0041.jpg Imagine atasata: Fotografii_0042.jpg

frumos din partea lor, si pacat ca nu a fost sa fie mai multa lume in acelasi timp, dar anul viitor o sa incercam sa facem un lucru mai de ampolare, intrucat vor fi 20 de ani, si poate Aviatia Militara o sa isi aminteasca si ea de Doru Davidovici...

#11 Useril este offline   electric 

• Membru senior
  • Postari: 207
  • Inregistrat: 06-December 04

Postat 22 April 2008 - 10:44 AM

Eu cred ca "boschetul urat si sterp" era pus de cineva. Trandafirul acela avea cel putin doi ani, poti vedea mai jos pozele din 20 aprilie 2006.

Deasemeni, ceea ce vezi la mine in poze este inainte de a "cosmetiza" cineva trandafirul (pentru comparatie din 2008, mai sus).

Impresia mea nu este de paragina, cum sa iti spun, in toti anii cand am fost acolo am gasit flori proaspete si aceeasi vegetatie virginala pe mormant. In asemenea conditii nu prea cresc "boscheti". Trandafirii se "prind" , poate ar fi fost mai bine sa il tunda decat sa il rupa.

Imagine postata
Imagine postata

In fine, bine ca ati/au fost.

Aceasta postare a fost editata de electric: 22 April 2008 - 10:54 AM

#12 Useril este offline   Messerschmitt 

• Membru senior
  • Postari: 797
  • Inregistrat: 01-March 07

Postat 23 April 2008 - 08:02 AM

Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!
Recunosc, nu sunt mare fan, dar am citit "Aripi de argint" si mi-a placut chiar f mult.
Am venit ieri de la scoala si m-am pus o juma` de ora pe tonouri si alte acrobatii, asa cum am putut, in IL2 in semn de salut si admiratie.

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

6 useri citesc topicul
0 membri, 6 vizitatori, 0 utilizatori anonimi