E o adevarata delectare sa vezi cum incet,incet se naste din migala si daruire o adevarata minunatie. Don Francisco de Wyuthusien,comandantul de la 1777 a Leocadiei ar fi incantat iar Don Claudiu are de ce sa fie mandru.
Am primit acceptul sa fac eu cavaletul,nu ca santierul de sub Tampa nu ar fi in masura dar dat fiind profilul,deocamdata,lipsesc unele dotari pentru prelucrarea altor materiale decat cartonul si am convenit ca acesta sa fie facut din lemn. Drept care am produs ceea ce urmeaza:
Blatul dintr-o placa de 14mm grosime decupat cu pendularul si profilat la freza. Am dat 8 gauri de 4mm
In cele 4 gauri de pe laterale se fixeaza cu holzsuruburi cei 2 suporti profilati dupa forma fundului si a chilei in zona de asezare si decupati din placa de 8mm grosime
A urmat decuparea si profilarea suportului pentru timbru din aceeasi placa de 14mm in care am dat 2 gauri de 4mm corespunzatoare celorlalte 2 perechi de gauri din blat si in care am fixat 2 cepuri ce ies in afara pe spate cu 10mm.Astfel placa poate fi plantata la alegere functie de pozitia aleasa pentru model, sau pe o latura sau pe cealalta a cavaletului
Am facut timbrul conform modelului solicitat de santier din tabla de alama de 0,3mm modelata la rece cu diverse stylusuri
Iar apoi am ansamblat totul si arata cam asa:
Din spate- se vad cele 2 gauri pentru schimbarea pozitiei timbrului
Si inca o imagine de ansamblu
Dorinta beneficiarului a fost ca totul sa ramana natur, fara baituri sau lac si m-am conformat. Tot dorinta sa a fost sa postez cavaletul ca sa primesc eu eventualele critici.