SPOR

[/quote]
Complexitatea consta in faptul ca e un model mai mare si normal ca are mai multe elemente dar tocmai faptul ca e mai mare te lasa sa te misti mai lejer pe punti (adica sa nu migalesti). In privinta tunurilor ma gandeam sa le strunjesc din lemn,vopsite nu se sesizeaza diferenta plus ca e mai usor si rapid de lucrat si e aproape gata si un strungulet pe care l-am inceput a face tocmai in scopul asta. Deja l-am testat pe rotile de la IAR-eu.
Sabordurile am ales sa le fac in maniera asta - ziceam candva ca pentru acelasi rezultat fiecare aplica metoda proprie care il avantajeaza - data fiind si suprafata mare a bordurilor care pentru a nu se deforma sunt si mai groase decat la Leocadia.In tribord am testat si varianta cu sabordurile decupate dar a trebuit sa renunt.In plus mai e o problema de care trebuie tinut cont: suprafata fiind mare apare o usoara modificare a dimensiunilor filelor la umezirea de la adeziv fapt care face ca orificii practicate in elemente din straturi diferite din grosimea bordului sa nu mai ,,bata" unele cu altele.Asa tai o data si gaura iese perfect.
Daca sunt doritori sunt dispus sa detaliez constructia in regie proprie a unui ministrung care consider ca e deosebit de util in activitatea de modelist iar realizarea nu necesita eforturi deosebite.
SPOR!