stageexp, la 26 Aug 2008, 09:53, a spus:
Sunt abia la inceput in domeniu, dar in timp, cu ceva experienta, in cativa ani sper sa ajung sa pot asambla detalii cu o precizie care sa se apropie de ceea ce am vazut pe acest forum, atat in acest topic, cat si in altele.
Revin cu parerea ca este deosebit de utila o astfel de descriere, de tipul unui tutorial, realita printr-o metoda clasica, mai in detaliu decat metoda video, cu posibilitatea de a analiza pe sectiuni ceea ce se intampla.
Daca se poate, am cateva intrebari privind tehnica de realizare a acestor piese cilindrice de dimeniuni mici:
1. rasucirea pieselor decupate, pentru a se obtine piese cilindrice de dimensiuni mici , se face pe un suport (de tip dorn sau ac)?
2. de asemenea se practica umezirea cartonului (foitei) asa cum am citit prin unele materiale, sau se face in starea sa uscata, grosimea fiind mica?
3. exista sansa ca cei mai neexperimentati, ca mine, se produca denivelari ale suprafetei prin adaugarea unui strat de adeziv pe generatoare (in acest sens cred ca cel mai bun adeziv pentru scopul in cauza ar fi lipiciul de tip baton)?
Salut Stage
Imi permit sa ma amestec si nu cred ca Papy o sa se supere.In primul rand revin cu o veche parere a mea ca notiunea de experimentat sau incepator se anuleaza de dorinta individului de a realiza ceva si de interesul pe care il acorda respectivei dorinte si bineanteles de mana.In privinta tehnicilor de obicei fiecare isi dezvolta procedurile care il avantajeaza si pe care tot de obicei le considera ca fiind cele mai bune deci toate sfaturile au tendinta de a fi obiective, asta neansemnand ca nu pot fi luate in considerare. Deci cel mai bine e ceea ce faci si iti iese asa cum iti place sa iasa si care a iesit cum trebuie.
1.La realizarea pieselor tubulare EU folosesc tije cilindrice de diferite diametre.Rularea pieselor o fac incepand pe un diametru mai mare si continuand pana la un diametru putin mai mic decat a piesei finale data fiind memoria materialului care tinde sa revina la forma initiala.La pese conice bineanteles mulaje conice sau tije de diametru mult mai mic rulate pe generatoare.
2.Personal nu agreez umezirea care de multe ori in loc sa ajute, deformeaza.
3.De obicei adezivii fluizi se ,,storc,, din zonele in care s-au acumulat lucru care nu se poate face la cei tip lipici baton, dar cum spuneam e chestie legata de ,,mana,,
Deci: Ai reusit - continua, nu ai reusit - continua!
Spor, si nu te mai gandi la ,,neexperimentat,,