Forum Machete,Modelism,Hobby: Mi-24 1/72 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Mi-24 1/72 Ajutor!

#1 Useril este offline   goposaurus 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 2091
  • Inregistrat: 22-June 06
  • Interests:Aviatia, in general

Postat 16 April 2008 - 08:44 PM

As avea si eu nevoie de ceva ajutor, daca se poate.
Stie cineva care este cea mai corecta macheta de Mi-24 la scara 1/72? Ca oferta e variata si ce am gasit pana acum pe Net mi-a pus moatele pe bigudiuri: Hasegawa, Revell, Bilek, Airfix au milimetri buni in plus sau in minus (lungime, diametre, etc).
Nu stiu nimic despre Italeri sau Zvezda.
Cu multumiri anticipate,
Gopo

#2 Useril este offline   jester 

• Membru senior
  • Postari: 558
  • Inregistrat: 11-January 07

Postat 16 April 2008 - 10:04 PM

salutare!
eu am mi-24 de la ilatelri, ca si potrivire se imbina super, ca si forma cat cunosc eu heli asta mi se pare corect facut, evident, mici detalii de corectat, dar per ansamblu e o macheta reusita!
aici sunt niste poze, imi cer scuze pentru calitatea loc, sunt facute cu webu, si maketa e vopsita cu pensula

mi-24

Aceasta postare a fost editata de jester: 16 April 2008 - 10:07 PM

#3 Useril este offline   HIND 

• Membru senior
  • Postari: 624
  • Inregistrat: 02-October 06

Postat 17 April 2008 - 06:21 PM

Cu toate ca am 4 machete nemontate de Mi 24 (1 Heller,1 Revell si 2 Italeri)si documentatii destul de bune, nici in ziua de azi nu am reusit sa le analizez cat de corecte sunt dimensiunile lor. Din punct de vedere a geometriei fuselajului eu nu am descoperit, pana in prezent, nici o macheta corecta la 1/72( Ma refer, in primul rand, la inclinarea fuselajului cu 6 grade spre dreapta in raport cu axa verticala a elicopterului si a cabinelor).
Kitul de Heller se merita doar pentru sectiunea fata deoarece permite realizarea variantei A si B si acelea cu un upgrade masiv la amenajarea interioara. In rest kit-ul este pur fantezist dar nu este de mirare deoarece a fost scos pe piata intr-o perioada in care se stia foarte putin despre acest elicopter.
Daca vrei iti pot pune la dispozitie documentatia pe care o am.
Spor la modelit !

#4 Useril este offline   jester 

• Membru senior
  • Postari: 558
  • Inregistrat: 11-January 07

Postat 17 April 2008 - 09:18 PM

a da, cea mai vizibila problema ar fi ca nu ne lasat pe spate cand sta pe roti cum e normal, ci burta de destul de paralela cu solul, dar asta cred ca se poate rezolva din jambe, prin scurtare putin.

#5 Useril este offline   goposaurus 

• Membru senior
  • Postari: 2091
  • Inregistrat: 22-June 06
  • Interests:Aviatia, in general

Postat 18 April 2008 - 05:45 AM

Eu inclin spre 24 de la Italeri. Dar am sa iau si unul de la Zvezda. Am sa va anunt ce impresie mi-a lasat... :hi:
In ceea ce priveste torsionarea fuselajului, nu cred ca exista vreo macheta care sa o respecte, poate nici Trumpeter 1/35.

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi