Forum Machete,Modelism,Hobby: Intrebare MG 42 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Intrebare MG 42

#1 Useril este offline   Messerschmitt 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 797
  • Inregistrat: 01-March 07

Postat 14 April 2008 - 10:44 AM

Asi fi curios care e culoarea adecvata pentru un MG 42 al trupelor din Afrika?

#2 Useril este offline   Danu 

• Membru senior
  • Postari: 328
  • Inregistrat: 02-August 05

Postat 14 April 2008 - 01:03 PM

Obisnuitul gunmetal si maro pentru patul armei. Germanii nu cred ca au fost chiar atat de minutiosi incat sa 'tropicalizeze' pana si armamentul de infanterie.

#3 Useril este offline   FlyBoy 

• Membru senior
  • Postari: 1937
  • Inregistrat: 24-February 06

Postat 14 April 2008 - 03:36 PM

Adica mai in clar ...
Imagine postata

#4 Useril este offline   Messerschmitt 

• Membru senior

Postat 16 April 2008 - 05:15 PM

Vezi postareaFlyBoy, la 14 Apr 2008, 15:36, a spus:

Adica mai in clar ...
Imagine postata

Nu la arma ma refer, ci la trepied.

#5 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 16 April 2008 - 07:27 PM

acelasi lucru(bineinteles mai putin culoarea lemnului de pat de arma):gun metal,metal bronat,metal bruniert etc.
-apropos FlyBoy,de unde ai poza,ti asa ceva in"gradina ta" :hi: ?

Aceasta postare a fost editata de Longinus: 16 April 2008 - 07:28 PM

#6 Useril este offline   alexie 

• Membru senior
  • Grup: Validating
  • Postari: 1701
  • Inregistrat: 04-December 04

Postat 16 April 2008 - 07:47 PM

Vezi postareaLonginus, la 16 Apr 2008, 20:27, a spus:

acelasi lucru(bineinteles mai putin culoarea lemnului de pat de arma):gun metal,metal bronat,metal bruniert etc.
-apropos FlyBoy,de unde ai poza,ti asa ceva in"gradina ta" :bad: ?

Imi permit eu sa-ti raspund : Image properties :hi:

#7 Useril este offline   crios 

• Membru senior
  • Postari: 4898
  • Inregistrat: 29-November 04

Postat 16 April 2008 - 08:26 PM

Vezi postareaMesserschmitt, la 16 Apr 2008, 18:15, a spus:

Nu la arma ma refer, ci la trepied.

Se gaseste fix la noi pe forum :hi:

Bafta!

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: mg42.jpg

#8 Useril este offline   skib 

• Membru deplin
  • Postari: 71
  • Inregistrat: 24-December 06

Postat 16 April 2008 - 10:35 PM

scuzati-mi va rog off topicul,dar acel MG 42 e "the real thing" sau o replica foarte foarte fidela?

nu de alta dar as plati beri bune sa tin si eu macar odata in mana un MG 42 :hi:

#9 Useril este offline   virusu 

• Membru senior
  • Postari: 479
  • Inregistrat: 05-January 07
  • Interests:avioaneeeee

Postat 16 April 2008 - 10:43 PM

Vezi postareaskib, la 16 Apr 2008, 22:35, a spus:

scuzati-mi va rog off topicul,dar acel MG 42 e "the real thing" sau o replica foarte foarte fidela?

nu de alta dar as plati beri bune sa tin si eu macar odata in mana un MG 42 :hi:

hmmm daca tot e vorba de bere sa iti zic? sa nu iti zic?
e simplu... sa vi la toamna la alba iulia cand facem expozitia si s-ar putea sa ai ocazia sa iei the real thing la ochiometrie...
bere primim dar numai din suflet nu contra arme :bad:
make beer not war :bad:

#10 Useril este offline   skib 

• Membru deplin
  • Postari: 71
  • Inregistrat: 24-December 06

Postat 16 April 2008 - 11:25 PM

ma anunt de acum in cazul asta :hi:

stabilim atunci cum ne descurcam cu "munitia" :bad:

#11 Useril este offline   Danu 

• Membru senior
  • Postari: 328
  • Inregistrat: 02-August 05

Postat 17 April 2008 - 10:00 AM

Messerschmitt probabil se refera la trepiedul utilizat de MG 42 in rolul de mitraliera grea, care era un subansamblu mai complex. La MM exista asa ceva si este dunkelgelb - galben inchis. Parerea mea este ca are aceeasi culoare ca si tancurile si vehiculele germane. La MG 34 probabil era panzergrau si s-ar putea sa fi existat asa si la MG 42, dar eu unul ma indoiesc.
Ai grija cand si unde vrei sa localizezi diorama - MG 42 a inceput sa fie utilizat pe scara larga abia pe la inceputul lui '43, niciodata nu a inlocuit complet MG 34 si daca mai tinem cont si de situatia logistica a trupelor din Africa...
PS: Alguhan avea un articol foarte util pe tema vopsirii uniformelor, armamentului si kit-ului individual german WW2.

#12 Useril este offline   crios 

• Membru senior

Postat 17 April 2008 - 02:42 PM

Vezi postareaDanu, la 17 Apr 2008, 11:00, a spus:

Messerschmitt probabil se refera la trepiedul utilizat de MG 42 in rolul de mitraliera grea

Dupa ce am tinuto in mana nu pot spune nuici pe departe ca e o mitarliera usoara. Te cam cocosaza.
Ala despre care zici tu este afet nu trepied ... nu ca asta ar fi ca doar trepiedul e ala cu trei picioare, ala din dotare fiind mai mult cracan ca nici biped nu pot sa-i spun.

Bafta!

#13 Useril este offline   FlyBoy 

• Membru senior
  • Postari: 1937
  • Inregistrat: 24-February 06

Postat 17 April 2008 - 03:37 PM

Auziti ma, aveti un talent sa bateti apa in piua de parca ati fi...FMI! GOOGLE More ca o sa fie mai bine!!!

MG 42, este o scula performanta care poate imbraca doua forme:
SMG - Schweres Machinen Gewehr - are AFET pentru tragere din pozitie fixa defensiva - cu cadenta mare, si a carui culoare NU BAG MANA IN FOC dar era exact la fel ca si arma in sine - AICI
LMG - Leichtes Machinen Gewehr - era varianta cu CRACAN a aceeasi arme, dar uneori era montata si pe un picior singular pentru tragere antiaeriana.
Imagine postata

De exemplu AICI mai gasiti si alte detalii.

In general AICI gasiti detalii sumare despre ce au posedat Krautii in materie de "scuipator rapid de boabe".

Succese Domnilor!

#14 Useril este offline   Messerschmitt 

• Membru senior

Postat 17 April 2008 - 05:35 PM

In Poza de AICI este exact cea despre care vorbeam, dupa cum bine spunea si Danu.
Crios, intr-adevar este o arma grea, dar varianta"cu cracan" era varianta usoara, deoarece:
-nu era prevazuta cu vizor optic cu vedere pe conditii grele de vizibilitate si alte briz-brizuri
- de obicei se lupta cu ea in timpul atacului,
pe cand varianta grea,"cea cu trepied":
-avea briz-brizurile mentionate mai sus
- de obicei era in pozitii defensive datorita greutatii de transportare( scos de pe afet, carat afet si mitraliera, instalat afet, conectat mitraliera,etc)
Edit : Danu, am doua mitraliere in setul cu figurine, paremi-se ca una e MG34, cealalta e MG42. Vreau sa le folosesc pe amandoua in diorame, una in `42 si una in `43.

Aceasta postare a fost editata de Messerschmitt: 17 April 2008 - 05:43 PM

#15 Useril este offline   Messerschmitt 

• Membru senior

Postat 17 April 2008 - 05:45 PM

Vezi postareavirusu, la 16 Apr 2008, 22:43, a spus:

hmmm daca tot e vorba de bere sa iti zic? sa nu iti zic?
e simplu... sa vi la toamna la alba iulia cand facem expozitia si s-ar putea sa ai ocazia sa iei the real thing la ochiometrie...
bere primim dar numai din suflet nu contra arme :hi:
make beer not war :bad:

Eu ma incadrez? Ca am si eu bani de beri :bad:

#16 Useril este offline   Messerschmitt 

• Membru senior

Postat 17 April 2008 - 06:33 PM

Cred ca ASTA raspunde tuturor intrebarilor. :hi:

#17 Useril este offline   crios 

• Membru senior

Postat 17 April 2008 - 07:29 PM

Vezi postareaMesserschmitt, la 17 Apr 2008, 18:35, a spus:

In Poza de AICI este exact cea despre care vorbeam, dupa cum bine spunea si Danu.
Crios, intr-adevar este o arma grea, dar varianta"cu cracan" era varianta usoara, deoarece:
-nu era prevazuta cu vizor optic cu vedere pe conditii grele de vizibilitate si alte briz-brizuri
- de obicei se lupta cu ea in timpul atacului,
pe cand varianta grea,"cea cu trepied":
-avea briz-brizurile mentionate mai sus
- de obicei era in pozitii defensive datorita greutatii de transportare( scos de pe afet, carat afet si mitraliera, instalat afet, conectat mitraliera,etc)
Edit : Danu, am doua mitraliere in setul cu figurine, paremi-se ca una e MG34, cealalta e MG42. Vreau sa le folosesc pe amandoua in diorame, una in `42 si una in `43.

Mane, faci niste confuzii. Aia de pe afet este exact arma pe care o tin in mana. Mai studiaza pozele ca sa nu fi surprins sa vezi cracanul pliat sub teava, iar sistemul optic este atasat afetului nu armei. Arma putea fi folosita ca atare sau pe diverse tipuri de afet, tipuri din care ala care te interesa pe tine nu este trepied ci afet si chiar cel mai complex dintre cele pe care sa monta aceasta arma.
Arma MG 42 este una singura, restul sunt doar dotari asa ca arma in sine are aceiasi greutate indiferent de cine o tine sau pe ce este montata.
De altfel, daca studiai kitul asa cum se cuvine te-ai fi prins si n-ai mai fi incercat sa ne convingi ca una e mai grea decat alta. :hi:

Bafta!

#18 Useril este offline   virusu 

• Membru senior
  • Postari: 479
  • Inregistrat: 05-January 07
  • Interests:avioaneeeee

Postat 17 April 2008 - 08:15 PM

Vezi postareaMesserschmitt, la 17 Apr 2008, 17:45, a spus:

Eu ma incadrez? Ca am si eu bani de beri :bad:

come one come all! primim bere! cum sa nu? :hi:

#19 Useril este offline   Messerschmitt 

• Membru senior

Postat 17 April 2008 - 08:47 PM

Vezi postareacrios, la 17 Apr 2008, 19:29, a spus:

Mane, faci niste confuzii. Aia de pe afet este exact arma pe care o tin in mana. Mai studiaza pozele ca sa nu fi surprins sa vezi cracanul pliat sub teava, iar sistemul optic este atasat afetului nu armei. Arma putea fi folosita ca atare sau pe diverse tipuri de afet, tipuri din care ala care te interesa pe tine nu este trepied ci afet si chiar cel mai complex dintre cele pe care sa monta aceasta arma.
Arma MG 42 este una singura, restul sunt doar dotari asa ca arma in sine are aceiasi greutate indiferent de cine o tine sau pe ce este montata.
De altfel, daca studiai kitul asa cum se cuvine te-ai fi prins si n-ai mai fi incercat sa ne convingi ca una e mai grea decat alta. :bad:

Bafta!

Ma rog... vorba ceea, astia-s expertii pa la noi( dintre care eu nu fac parte)
Greu cu denumirile astea...mai ales cand omu` n-a facut armata :hi:

#20 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 17 April 2008 - 10:12 PM

Vezi postareavirusu, la 17 Apr 2008, 21:15, a spus:

come one come all! primim bere! cum sa nu? :hi:

Virusule,ce faci!!!????-vezi ca tzica e minor!!!
-cat despre puscosi nu este varianta grea sau varianta usoara ci este una si aceasi arma folosita in trei moduri:pe cracane,pe afet pivot pentru foc antiaerian si pe afet fix,pentru pozitii acoperite,afet care avea o singura arma sau doua arme jumelate.Mitraliera MG 42(ca MG 34 era catalogata pusca mitraliera)este in sine aceasi arma,cal.7,92 mm cu reincarcare prin imprumut de gaze si reculul scurt al tevii(sistem combinat,deci)metoda pe care nemtii au folosit-o pentru a pune in miscare cat mai putine piese,si mai ales,cat mai scurte(ma refer la arcul recuperator,tija si ghiara extractoare si pistonul de gaze,care era articulat)-rezultatul:cadenta mai mare de foc si rateuri(dubla alimentare sau ejectarea tuburilor defectoasa),aproape eliminate,daca ar fi sa comparam cu MG34.Oricum a fost considerata cea mai buna arma de categoria asta si mai este folosita si azi,chiar si de americani(vezi Humveurile lor)-insa ceea ce vedem noi astazi este de fapt mitraliera FN mag-cal 7,92 mm tub lung-produsa de FN-Belgia,dar de inspirate MG.42.
Revenind,mg-ul folosea incarcator tip tambur de 75 de lovituri,banda flexibila de 250 sau 500 de lovituri.Si atunci,ca si azi,la"surorile moderne ale MG42,teava se schimba dupa 500 de lovituri(teoretic si dupa manualul de utilizare).

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi