Forum Machete,Modelism,Hobby: Obuzierul german,s.F.H.18,cal.150 mm. - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Obuzierul german,s.F.H.18,cal.150 mm. pentru concursul"cei mai buni dintre cei buni"

#21 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12662
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 22 April 2008 - 07:57 AM

Pina acum am stat si am tot privit! Acum zic: SUPER!!!!!!

#22 Useril este offline   tgr 

• Membru senior
  • Postari: 1493
  • Inregistrat: 14-April 07

Postat 22 April 2008 - 02:13 PM

DA!Arata foarte bine!
Mai multe poze!

#23 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 22 April 2008 - 03:40 PM

Astazi urmeaza a fi vopsite(o chestie deloc simpla)falcelele ce vor fi apoi fixate pe bratele afetului-o modalitate de transport inedita.Spun ca nu-i usor de vopsit aceste falcele pentru ca voi folosi mai multe nuante de "otel" si "pamant","rugina"etc.
In alta ordine de idei,cred ca o sa incerc si poze alb-negru,asa,de amorul artei.

Aceasta postare a fost editata de Longinus: 22 April 2008 - 03:41 PM

#24 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior

Postat 22 April 2008 - 07:29 PM

Am promis si ma tin de cuvant:iata cateva "instantanee de front",adica alb-negru,luate de pe frontul...de unde vreti voi.Se poate observa,fata de pozele de ieri ca am montat provizoriu falcele pentru pozitia de mars,insa nu sunt complet vopsite(se vede asta chiar si in poze alb-negru)si am "prelucrat"otelul culatei in zona inchizatorului,pentru un efect cat mai realist.Iata pozele de pe front:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 042208201126.jpg
  • Imagine atasata: 042208201448.jpg
  • Imagine atasata: 042208201217.jpg
  • Imagine atasata: 042208201313.jpg
  • Imagine atasata: 042208201426.jpg
  • Imagine atasata: 042208201248.jpg

Aceasta postare a fost editata de Longinus: 22 April 2008 - 07:37 PM

#25 Useril este offline   virusu 

• Membru senior
  • Postari: 479
  • Inregistrat: 05-January 07
  • Interests:avioaneeeee

Postat 22 April 2008 - 10:12 PM

fantastic! ai votul meu! :bad:
si nu ma mai las de modelism ca m-a luat ambitia si dorinta de a afla cat mai multe :hi: astept sa gati si incep cu intrebarile

#26 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior

Postat 22 April 2008 - 10:16 PM

...si dupa mai bine de trei ore de lucru,am reusit si cu vopseaua pe cele doua piese ce reprezinta falcelele tunului.Am spus ca nu va fi treaba simpla,pentru ca aceste doua piese erau cele mai izbite,ingropate in pamant,cu vopsea sarita,"otelul"la vedere etc ceea ce s-ar traduce printr-o cromatica mai bogata,mai nuantata;ei bine aici intervin atat vopselurile email de la MM,cat si vopsea acrilica de la Tamya,creta pastel(4 nuante diferite)si grafit 4B si 6B,toate imbinate intre ele.Pe urma vopseaua sarita,rugina depusa,dar in strat superficial pentru ca aceste falcele erau,in fond,niste piese din otel masiv,care nu prea aveau rugina de strat profund,ca si o oarecare tabla.Prin urmare imbinarea dintre toate cele,pastrind si o proportie "a credibilului"conduce la o munca ce,in cazul meu,s-a intins pe durata a trei ore.Pot asadar,sa spun ca azi a fost ziua Z+8,fazele de asamblare fiind relativ simple,fiecare falcea fiind compusa din cate 14 piese,deci fara cine stie ce eforturi;vopsirea lor,insa... :hi:
-ei bine iata rezultatele:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 042208224535.jpg
  • Imagine atasata: 042208224844.jpg
  • Imagine atasata: 042208224940.jpg
  • Imagine atasata: 042208225002.jpg
  • Imagine atasata: 042208225024.jpg

#27 Useril este offline   dani 

• Membru senior
  • Postari: 1653
  • Inregistrat: 09-May 05

Postat 22 April 2008 - 11:14 PM

Superb!

#28 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Postari: 12662
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 23 April 2008 - 07:54 AM

Mai nene, tu ai luat aste ultime poze dintr-un muzeu!!!!!! :hi:
Ce mai, arata de milioane!!!!! Superfaina treaba! :bad: :bad:

Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 23 April 2008 - 07:55 AM

#29 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior

Postat 23 April 2008 - 08:14 AM

Vezi postareaZ-mare, la 23 Apr 2008, 08:54, a spus:

Mai nene, tu ai luat aste ultime poze dintr-un muzeu!!!!!! :bad:
Ce mai, arata de milioane!!!!! Superfaina treaba! :8P: :bad:

Am un muzeu plin si inca mai asteapta j'de exponate :hi: ,iar pozele de "front"le-am tras de pe balconul meu de la mansarda(ca acolo am eu "camera copilului")de se vede pe fundal,livada mea si biserica reformata,la 2 strazi mai incolo. :db:

#30 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior
  • Postari: 2390
  • Inregistrat: 29-February 08
  • Interests:Anything that fly, crawl or float in WW 2

Postat 23 April 2008 - 08:34 AM

Arata fain ! Astept sa il vad mine pe viu!
-Da` ia zi, de cata vreme i-mi tot bat gura in legatura cu cretele si uleiurile ?
Bine ca te-ai dat pe brazda pana la urma !
-Meseriasa piesa,mai ales falcelele !!! :bad:
Pe cand o sa te apuci sa pui blindatele in diorame ?Ca spatiu ai destul !!!!!!!!!!!!!! :hi:

#31 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior

Postat 23 April 2008 - 01:23 PM

Vezi postareaAdiP, la 23 Apr 2008, 09:34, a spus:

Arata fain ! Astept sa il vad mine pe viu!
-Da` ia zi, de cata vreme i-mi tot bat gura in legatura cu cretele si uleiurile ?
Bine ca te-ai dat pe brazda pana la urma !
-Meseriasa piesa,mai ales falcelele !!! :bad:
Pe cand o sa te apuci sa pui blindatele in diorame ?Ca spatiu ai destul !!!!!!!!!!!!!! :hi:

I dont know what you talking about :bad:
Despre diorame... :8P:

#32 Useril este offline   ionicaf 

• Membru senior
  • Postari: 610
  • Inregistrat: 29-October 07

Postat 23 April 2008 - 03:38 PM

FRUMOS !!! BRAVO NENE !
1 poza de epoca ptr tine !

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Borsig.jpg

#33 Useril este offline   marhaba 

• Membru senior
  • Grup: Banned
  • Postari: 1329
  • Inregistrat: 30-November 04

Postat 23 April 2008 - 05:31 PM

Foarte bine arata tunul tau. Felicitari pentru executie. M-asteapta si pe mine unul dar e cel de 21cm la 1/72. Treaba cu vopsit bucata cu bucata si apoi montat este pe cit de originala , pe atit de eficienta se pare. Bravos!

#34 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior

Postat 23 April 2008 - 05:33 PM

Multumesc pt.apreciere si pt.poza de epoca,Ionicaf@:piesa in cauza este dezvoltarea de care tocmai vorbisem,mai deunazi-sFH 18 cu teava alungita,grad de elevatie sporit si aliaje speciale,in scopul reducerii greutatii piesei de la 5,5 tone la 3,5 tone.Inedita poza-si la acea data se facea "advertising"la arme:"Borsig-Rheinmetall,construieste pentru artilerie,marina si aviatie" un fel de..."pentru Dvs" bine ca n-au zis"...pentru casa Dumneavoastra" :hi:

Aceasta postare a fost editata de Longinus: 23 April 2008 - 05:36 PM

#35 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior

Postat 23 April 2008 - 05:42 PM

:hi:

Vezi postareamarhaba, la 23 Apr 2008, 18:31, a spus:

Foarte bine arata tunul tau. Felicitari pentru executie. M-asteapta si pe mine unul dar e cel de 21cm la 1/72. Treaba cu vopsit bucata cu bucata si apoi montat este pe cit de originala , pe atit de eficienta se pare. Bravos!

Multumesc Marhaba@.Piesa aia de 210 mm germana,o caut si eu in toti dracii,dar 1/35 si n-o prea vad pe la nimeni s-o produca la scara asta.
Si mai aveau nemtii unu de 170mm"Matherhorn"-parca le produc cei de la Roden,dar numai 1/72.
Tehnica asta"piece by piece"cred ca da cele mai bune roade in circumstantele date,mai ales in cazul tau de 1/72 unde piesele le iei sub lupa. :bad:

Aceasta postare a fost editata de Longinus: 23 April 2008 - 05:54 PM

#36 Useril este offline   crios 

• Membru senior
  • Postari: 4898
  • Inregistrat: 29-November 04

Postat 23 April 2008 - 08:24 PM

Imi place lucrarea ta fi faptul ca ai gandit la amanunt fiecare bucatica.
O intrebare am:
Imagine atasata: 042008181651.jpg

Bafta!

#37 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior

Postat 23 April 2008 - 10:07 PM

Vezi postareacrios, la 23 Apr 2008, 21:24, a spus:

Imi place lucrarea ta fi faptul ca ai gandit la amanunt fiecare bucatica.
O intrebare am:
Atasament 042008181651.jpg

Bafta!

Maestre,ai folosit o poza din perioada"de tranzitie".Acea pata de culoare,exista in prezent.Am avut mai multe"sincope"de maniera asta si profit de ocazie sa intreb:voi stiati ca Terpinol dizolva in egala masura emailurile MM si vopseaua de ulei? :hi: .Mi s-a intamplat in mai multe puncte,ca la spalarea cu uleiuri,sa-mi dispara culoarea de baza;punctul indicat de tine Crios este un exemplu,albul ala este email MM,dar am mai patit-o in inca cel putin zece locuri,chiar daca baza era uscata si acoperita cu lac mat.Si mai am o "buba"-unghiurile foarte ascutite si liniile curbe"stranse" isi pierd culoarea pana la plastic:priviti in unele poze,belciugele rotilor si veti vedea ca pe unele portiuni plasticul este"la vedere" desi va asigur,ca l-am vopsit,de mai multe ori chiar.Pentru acest motiv am decis sa nu mai insist pe acele zone,ci sa astept pana la finalizarea lucrarii,dupa care nu voi mai atinge macheta.

#38 Useril este offline   crios 

• Membru senior
  • Postari: 4898
  • Inregistrat: 29-November 04

Postat 23 April 2008 - 10:41 PM

Intr-una din pozele alb-negru cu tunul montat apare acea brida tot in alb.
Sincer, mi-a sarit in ochi ... nu stiu de ce. Poate pentru ca e de alta culoare decat ar trebui. Posibil ca daca il aveam in mana sa nici nu vad asta.
Despre terpinol nu stiu ce sa spun. Nu stiu nici ce este darmite sa mai si folosesc. :hi:
Ideea generala ramane. Mie personal imi place lucrarea ta!

Bafta!

#39 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior

Postat 23 April 2008 - 10:41 PM

Pentru ziua de azi,am trecut la fazele de asamblare 25,26 si 27,ce reprezinta caruciorul secundar.Este compus din 27 de piese din care eu am asamblat 26,una dintre piese am lasat-o spre final din ratiuni de siguranta(a ei si a mea :bad: ).Am sesizat o viitoare problema si anume cuiul-pivot in care se agata tunul(si care are o forma cam...ciudata asa marit in poza :hi: ),are diametrul corect insa locasul in care acesta va intra este prea stramt,ceea ce va face necesara interventia frezei :bad: (cam ca cea dentara).Vopseaua aplicata este acoperita cu lac,maine voi mai aplica retusuri pentru tonuri diferite,sper sa nu-mi faca fitze.Tot subansamblul este mai mic decat cadranul ceasului meu de mana.
Iata cam despre ce vorbim:
P.S.-intr-una dintre poze veti sesiza ca am incercat sa reproduc o fisura in cadru;m-am straduit vreo 30 de minute,am cam reusit,dupa care am realizat ca"smecheria"aia va fi absolut imposibil de vazut ,la final. :8P:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 042308231824.jpg
  • Imagine atasata: 042308231857.jpg
  • Imagine atasata: 042308231912.jpg
  • Imagine atasata: 042308231959.jpg

Aceasta postare a fost editata de Longinus: 23 April 2008 - 10:44 PM

#40 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior

Postat 23 April 2008 - 10:59 PM

Crios,sa sti-eu unul urmarind atatea detalii parca ma tampesc,nu mai vad ce ar trebui sa vad.Terpinolul ala este un solvent pe baza de compusi organici(un soi de petrol)pe care il gasesti la magazinele gen Chimicale,si care in mod normal foloseste la diluarea(si curantarea pensulelor) vopselurilor de ulei ce se folosesc in gospodarie.Este un produs simplu de gasit si ieftin,insa are efecte adverse la emailuri(desi astea in mod normal se dizolva cu diluati din clasa nitro) si stii ce-i cel mai ciudat?-unele culori email MM nu reactioneaza la Terpinol,de pilda culoarea rosie pe care o am eu,in schimb altele,albul,otelul,negru mat,sunt foarte sensibile(albul pur si simplu dispare)eu unul habar n-aveam de asa ceva.Insa in tot raul este si un bine-emailurile diluate cu Terpinol nu lasa deloc urme pe plastic(pensula,zgarieturi etc)si primesc o vioiciune aparte,un fel de tarie a culori,ceea ce permite o nuantare a tonurilor mult mai bogata decat in cazul acelorlasi culori dar diluate cu nitro.

Arata acest topic

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

13 useri citesc topicul
0 membri, 13 vizitatori, 0 utilizatori anonimi