Forum Machete,Modelism,Hobby: Sukhoi Su-37 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Sukhoi Su-37

#21 Useril este offline   jester 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 558
  • Inregistrat: 11-January 07

Postat 17 April 2008 - 10:13 PM

chiar te rog, sunt tare curios....
daca te uiti la avionul lui @seenmann, vei vedea ca el nu mai are ultima portiune din ajutaj nu o are...nu stiu sincer ce cauta pioesa aia in kit, nu isi are rostul niciunde, dar rezolvarea pare simpla..dai jos ultimul segment si gata

Aceasta postare a fost editata de jester: 17 April 2008 - 10:17 PM

#22 Useril este offline   balki 

• Membru senior
  • Postari: 240
  • Inregistrat: 12-August 06

Postat 17 April 2008 - 10:26 PM

cred ca era vorba de optiunea cu ajutaj deschis si inchis. tu ai pus ajutajul deschis si porma pe cel inchis in continuarea lui...parerea mea.

#23 Useril este offline   jester 

• Membru senior
  • Postari: 558
  • Inregistrat: 11-January 07

Postat 18 April 2008 - 10:25 AM

se poate sa ai dreptate, dar daca ar fi asa, ar fi incorect facut, pt ca numai ultima portiune de ajutaj se ingusteaza, prima cea mai ingusta ramane fixa, e de fapt acel inel de tabla...

#24 Useril este offline   seemann 

• Membru senior
  • Postari: 127
  • Inregistrat: 09-June 07

Postat 18 April 2008 - 07:00 PM

da ghidi sa sti ca jester are dreptate... stiu ca esti la inceput.. dar uita-te pe planuri inainte sa lipesti si cel mai important este sa asamblezi la "rece" (adica fara sa lipesti modelul) sa vezi cum arata in primul rand si in al doilea rand sa vezi anumite imperfectiuni si sa le remediezi inainte de vopsit... e f greu sa le repari dupa ce ai vopsit macheta. eu iti spun din pozitia de incepator chiar daca ma pot 'lauda' cu vreo 20-25 de machete asamblade.. dar cel mai important este sa inveti din greseli.. asa ca dai inainte si hai sa vdm cum iese macheta!

#25 Useril este offline   ghidi89 

• Membru deplin
  • Postari: 34
  • Inregistrat: 03-April 08

Postat 21 April 2008 - 08:50 PM

Ce parere aveti de lacul asta ?? e cam vascos si l-am diluat cu revell cam 50/50 ?? astept raspunsurile voastre.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: IMG_0116.JPG
  • Imagine atasata: IMG_0117.JPG
  • Imagine atasata: IMG_0118.JPG
  • Imagine atasata: IMG_0119.JPG

#26 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior
  • Postari: 2390
  • Inregistrat: 29-February 08
  • Interests:Anything that fly, crawl or float in WW 2

Postat 21 April 2008 - 09:03 PM

Salut!
Eu am ceva asemanator,mat si lucios,tot Maimeri -acrilic.
Eu zic sa nu dai pe aparat cu lac cu aerograful daca si ce ai tu e tot acrilic,merge foarte bine si cu pensula,atata timp cat il diluezi corespunzator.
Marele dezavantaj e faptul ca pana termini macheta,indiferent de unde o vei prinde(pentru manipulare) lacul se cojeste si se intinde,mai ales pe muchii.
probeaza mai intai pe ceva vopsit,lasa-l sa se usuce vre-o 2 zile si vezi dupa aia cum se comporta la manevrare.
spor

Aceasta postare a fost editata de AdiP: 21 April 2008 - 09:03 PM

#27 Useril este offline   tgr 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 1493
  • Inregistrat: 14-April 07

Postat 21 April 2008 - 09:47 PM

lucrati cu lacul sinto.se usuca in cateva minute

#28 Useril este offline   ghidi89 

• Membru deplin

Postat 21 April 2008 - 09:50 PM

am luat in considerare si lacul sinto dar eram deja prin zona hanu cu tei si am decis sa intru sa vad si pana la urma am luat de acolo. Aia mi-a zis ca e lac pt vopsele pe baza de ulei deci nush daca e acrilic. Si dupa cum vezi in poza am dat cu el diluat cu aerografu si mere f bine. problema e ca nu am avut eu rabdare sa finisez macheta cum trebuie inainte de lac ca poate ar fi iesit altfel.

Aceasta postare a fost editata de ghidi89: 21 April 2008 - 09:51 PM

#29 Useril este offline   tgr 

• Membru senior
  • Postari: 1493
  • Inregistrat: 14-April 07

Postat 21 April 2008 - 10:00 PM

eu folosesc lacul sinto atat peste email-uri catsi peste acrilice si nu am nici o problema.O singura data am avut probleme dar era vina mea(decalurile la spitfire).

#30 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Postari: 12661
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 22 April 2008 - 07:47 AM

Citeaza

Aia mi-a zis ca e lac pt vopsele pe baza de ulei deci nush daca e acrilic.
Nu conteaza pentru ce vopsele este, tipul lacului conteaza, adica Maimeri are atit lac acrilic cit si (un fel de) email. Daca zici ca l-ai diluat cu diluant de la Revell, inseamna ca l-ai nimerit pe cel de tip email.

Citeaza

Eu zic sa nu dai pe aparat cu lac cu aerograful daca si ce ai tu e tot acrilic,merge foarte bine si cu pensula,atata timp cat il diluezi corespunzator.
Ba este chiar foarte bine sa dai cu aerograful!!!! O singura data am dat cu pensula (lac Humbrol) si m-am lecuit!!! Lacurile mate date cu pensula mai fac o boacana: agentul de matuire are tendinta de a se acumula in santuri si marginile detaliilor, albindu-le.
Folosesc lac auto Sinto, dat cu aerograful. Merge excelent, nu am avut niciodata probleme!!!
Un lac bun este si cel de la PolyScale. Bune sunt si cele de la Agama. Nu am incercat, dar MM au scos niste lacuri acrilice, se zice, bune.
Ultima strigare ar fi lacurile de la Valejo!

Citeaza

Marele dezavantaj e faptul ca pana termini macheta,indiferent de unde o vei prinde(pentru manipulare) lacul se cojeste si se intinde,mai ales pe muchii.
Nu inteleg la ce te referi! Lacul odata uscat este la fel de rezistent ca si vopseaua pe care a fost dat, adica se duc doar ...impreuna! Nu cumva gresesti pe undeva (grasime pe macheta, tehnica defectuasa, lac nu prea bun....)???

#31 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior
  • Postari: 2390
  • Inregistrat: 29-February 08
  • Interests:Anything that fly, crawl or float in WW 2

Postat 22 April 2008 - 09:24 AM

Vezi postareaZ-mare, la 22 Apr 2008, 08:47, a spus:

Ba este chiar foarte bine sa dai cu aerograful!!!! O singura data am dat cu pensula (lac Humbrol) si m-am lecuit!!! Lacurile mate date cu pensula mai fac o boacana: agentul de matuire are tendinta de a se acumula in santuri si marginile detaliilor, albindu-le.
Nu inteleg la ce te referi! Lacul odata uscat este la fel de rezistent ca si vopseaua pe care a fost dat, adica se duc doar ...impreuna! Nu cumva gresesti pe undeva (grasime pe macheta, tehnica defectuasa, lac nu prea bun....)???

Pentru Z-mare
M-am referit la aplicarea pe macheta cu aerograful a lacului acrilic maimeri-lucios.Cu lacul mat acrilic Maimeri nu am avut nici un fel de probleme in aplicarea cu pensula.Logic ca lacul email mat e indicat sa fie aplicat doar cu aerograful !!!
Nu cunosc acrilicul de la humbrol,cel -email Humbrol-,dat cu aerograful,pe alb,in timp se ingalbeneste.In timp adica in max.3 saptamani si crede-ma ca nu am tinut corabia in lumina soarelui !
Cate bordeie,atatea obicee !
Legat de ceea ce nu intelegi- e ceea ce am discutat tot legat pe marginea Yak-ului.De la manipulare s-a cojit (intins)dupa aproximativ 10 prinderi de cantul aripilor.Aripile erau vopsite cu email,dupa care am dat lac lucios acrilic Maimeri.Practic nu adera decat superficial la vopseaua email,poate pe acrilica sa prinda mai bine.
Precizare: lacul a stat la uscat 3 zile.Poate problema sa fi aparut datorita diluantului folosit- spirt sanitar concentrat si alcool tehnic.
Pentru Ghidi89:
procedezi cum consideri de cuviinta,in fond e lucrarea ta,noi doar privim,bagam "strambe" s.a.m.d.
Daca am poluat prea mult,rog admin.sa stearga postarea.Multumesc !

Aceasta postare a fost editata de AdiP: 22 April 2008 - 09:26 AM

#32 Useril este offline   ghidi89 

• Membru deplin

Postat 23 April 2008 - 05:33 AM

eu chiar vreau sa va scrieti parerile ca poate asa mai invat si eu cateceva :)

Aceasta postare a fost editata de ghidi89: 23 April 2008 - 05:33 AM

#33 Useril este offline   Rica 

• Nou venit
  • Grup: New Users
  • Postari: 1
  • Inregistrat: 07-June 14

Postat 07 June 2014 - 02:22 PM

Hey!

știți cumva unde pot găsi Su-37?
am īncercat pe modelism.ro, machete.ro, hobbyx.ro și hobbyzone.ro, dar nu īl mai au īn stoc :(

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi