Z-mare, la 22 Apr 2008, 08:47, a spus:
Ba este chiar foarte bine sa dai cu aerograful!!!! O singura data am dat cu pensula (lac Humbrol) si m-am lecuit!!! Lacurile mate date cu pensula mai fac o boacana: agentul de matuire are tendinta de a se acumula in santuri si marginile detaliilor, albindu-le.
Nu inteleg la ce te referi! Lacul odata uscat este la fel de rezistent ca si vopseaua pe care a fost dat, adica se duc doar ...impreuna! Nu cumva gresesti pe undeva (grasime pe macheta, tehnica defectuasa, lac nu prea bun....)???
Pentru Z-mare
M-am referit la aplicarea pe macheta cu aerograful a lacului acrilic maimeri-lucios.Cu lacul mat acrilic Maimeri nu am avut nici un fel de probleme in aplicarea cu pensula.Logic ca lacul email mat e indicat sa fie aplicat doar cu aerograful !!!
Nu cunosc acrilicul de la humbrol,cel -email Humbrol-,dat cu aerograful,pe alb,in timp se ingalbeneste.In timp adica in max.3 saptamani si crede-ma ca nu am tinut corabia in lumina soarelui !
Cate bordeie,atatea obicee !
Legat de ceea ce nu intelegi- e ceea ce am discutat tot legat pe marginea Yak-ului.De la manipulare s-a cojit (intins)dupa aproximativ 10 prinderi de cantul aripilor.Aripile erau vopsite cu email,dupa care am dat lac lucios acrilic Maimeri.Practic nu adera decat superficial la vopseaua email,poate pe acrilica sa prinda mai bine.
Precizare: lacul a stat la uscat 3 zile.Poate problema sa fi aparut datorita diluantului folosit- spirt sanitar concentrat si alcool tehnic.
Pentru Ghidi89:
procedezi cum consideri de cuviinta,in fond e lucrarea ta,noi doar privim,bagam "strambe" s.a.m.d.
Daca am poluat prea mult,rog admin.sa stearga postarea.Multumesc !
Aceasta postare a fost editata de AdiP: 22 April 2008 - 09:26 AM