Forum Machete,Modelism,Hobby: 1/72 ATLANTIC - Panzer Grenadieren - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1/72 ATLANTIC - Panzer Grenadieren Img si link Review

#1 Useril este offline   Panzer_Grenadire 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 893
  • Inregistrat: 11-October 05

Postat 13 April 2008 - 10:18 AM

Iata si cel de-al doilea set referitor la infanteria germana din WWII si care a aparut in 1975. Tinand cont de varsta lui venerabila, trebuie sa fim ingaduitori cu el.

Unul dintre cele mai complicate lucruri, necesitand o gramada de rabdare si consumand foarte mult timp era asezarea figurinelor pentru fotografiere. Nu doream sa le lipesc pe cartonul pe care erau asezate asa ca trebuia sa le gasesc un echilibru precar cu ajutorul cartonului folosit ca fundal. Adeseori dupa ce asezam 4 sau figurine, in momentul cand mai adaugam una, toate celelalte cadeau si trebuia sa o iau de la capat. Pentr a scapa de acest calvar, incepand cu acest set, voi folosi un strat foarte subtire de plastilina pe care le voi aseza. foarte important este si faptul ca pe langa asezarea rapida, plastilina nu le ramane pe talpi. totodata parca arata si mai bine, in pozitii naturale , iar lumina cade si mai bine pe ele.

Cred ca aceste imagini sunt printre cele mai bune pe care le-am reusit si sper ca va vor place atat ele cat si recenzia care poate fi citita aici:

http://www.network54.com/Forum/47210/threa...g+and+Review%29

Orice comentariu sau sugestie este mai mult decat bine venita.

Cristian Florescu

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

#2 Useril este offline   Panzer_Grenadire 

• Membru senior

Postat 13 April 2008 - 10:19 AM

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

#3 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 14 April 2008 - 08:38 AM

Acum am inteles de ce nu au castigat nemtii razboiu'. Erau prea mari si prea grele automatele (nu de cafea, de tras). E uimitor totusi cat de bine erau realizate fetele si mainile. Se pot folosi capete la alte figurine, asta daca isi permite cineva sa strice asemenea raritati. Colectionarii le pretuiesc asa cum sunt (daca-ti iei un Ford model T nu il iei ca sa mearga cu 120 la ora).
Multe inadvertente, mai ales aia cu bretelele care trec pe SUB buzunarele de la piept si grenada tip breloc atarnata la centura, plus cateva pozitii de circar (cu barba pe epolet) si gaturi subtirele cu vestonul fest gen Beatles.
Imi aduc aminte ce mai salivam cand vedeam reclamele in Pif prin anii '70-'80. Pe atunci soldatii (tip) busteni erau culmea autenticitatii. Cand am vazut pe viu primul set din asta am avut un soc. Ma gandeam ce aparat de sculptura au avut aia ca sa faca detaliile alea. In fine masinutele de antimoniu si trenuletul aveau personaje. Atunci m-am virusat. A ajutat si un Cesna Birddog de la Airfix (montat si cu toate decalurile puse) :pardon: Aveam 12 ani.

#4 Useril este offline   Panzer_Grenadire 

• Membru senior

Postat 15 April 2008 - 12:03 AM

Eh, ce vremuri frumoase....cu Pif si Rahan.... :pardon:
Si eu salivam cand ii vedeam in Pif si imi doream cu ardoare ca in loc de surprizele cu muste si alte rahturi sa bage si ei soldatii pe care-i prezentau atat de frumos... :devil:
Primul meu contact cu nemtii din Braille a fost la un tip cu care facea maica-mea meditatii, eram prin scoala primara si taica-su era mare bastan la securitatea Otopeniului...
Nu m-am lasat pana nu mi-a dat si mie vreo doi, dintre care unul era grenadierul din setul de infanteristi de la Airfix, il tin minte si acum, dupa vreo 25 de ani... :wub:
Al doilea habarnu mai am care era si imi pare tare rau.. Oricum, se vede ca a avut ceva impact grenadierul acela.... :crazy:

Desi sunt slabe ca seturi, ultimele doua recenzii chiar mi-au facut o mare placere si mi-au produs o grmada de amintiri placute si unele mai putin placute, dar totusi cele frumoase au fost predominante... :bang:

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi