Forum Machete,Modelism,Hobby: ZTS Plastyk RWD 14b Czapla 1:72 - S002 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

ZTS Plastyk RWD 14b Czapla 1:72 - S002 Avioane, elicoptere, si orice altceva zboara

#41 Useril este offline   Vernier 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 119
  • Inregistrat: 03-December 07

Postat 04 April 2008 - 03:44 PM

Cine (mai) are, sa'i traiasca, cine nu, sa'si construiasca! Eu am avut unul singur, cred ca era prin '84 - '85, pot doar sa va povestesc despre el. Initial l'am montat direct din cutie, cu piesele taiate clanz-clanz cu foarfeca, fara pretentii de smirghel, debavurari sau alte fandaxii (da' elicea si rotile se invarteau a'ntaia) si l'am pus pe raft in biblioteca. Dupa o vreme mi'am cumparat un Tu-2 RDG-ist, la 1/72 (54 de lei pentru care am avut un scandal monstru acasa), care aparent avea o nota mai profesionala ce m'a determinat sa revizuiesc proiectul Czapla. A urmat o vopsire cu Sigmaron virat kaki si apoi dupa descoperirea vopselei pseudo-acrilice (tempera cu aracet) i'am demontat aripile si l'am tras in bleu pe intrados. Cat am fost in armata, in '94, maica'mea mi'a aruncat toate machetele, cica tineau praf si asa s'a terminat povestea Czapla & Co.
Revenind in prezent, kitul pe care l'am luat anul trecut nu e foarte stralucit, in sensul ca matritele au fost fugite si rotile, ansamblul motorului si alte cateva piese sunt cam deformate. Nu m'am apucat de el pentru ca nu prea am timp si conditii (adica fi'miu ala mic e foarte ager), dar o sa incerc sa fac niste poze ramelor sa vedeti despre ce e vorba.

#42 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 04 April 2008 - 08:35 PM

Nici ca ar fi un moment mai potrivit sa postati kiturile de Czapla. Si aici sau in alt topic. Eu din pacate am doua, dar in cutii, neincepute !!! :lol:
[/quote]
Wurger,ce zici?BlueMax are doua da nemontate,Vernier nu mai are,adica are da am inteles ca-i varza,eu il mai am asa cum l-am lasat din mana cu aproape 30 de ani in urma(vorba vina ca l-am mai oblojit pe ici pe colo);Te bagi cu o poza?
Eu il pozez pe al meu si-l postez aci,nu in topic separat.
A, si sa nu uit...pai frate daca Czapla asta a ajuns sa fie primul si pe malurile Atlanticului(cu acelasi efect)atunci "leshi"ce l-au produs,chiar au motive sa fie faloshi :pardon: .

Aceasta postare a fost editata de Longinus: 04 April 2008 - 08:39 PM

#43 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior

Postat 04 April 2008 - 09:22 PM

Iaca apar si poze cu"batrana"Czapla-al meu asamblat cu 30 de ani in urma.Imagine atasata: 040408204830.jpgImagine atasata: 040408204859.jpg[atta
hment=22661:040408204922.jpg]Imagine atasata: 040408205017.jpg

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 040408204922.jpg

#44 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 05 April 2008 - 12:50 AM

O sa-l caut si eu pe ala mai intreg (cu al 4-lea strat de vopsea pe el) in una din cele 7 cutii de pe dulap.
Pun si poza cu cutiile si avionul.
Stay tuned !

#45 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior

Postat 05 April 2008 - 10:20 AM

Vezi postareawurger, la 5 Apr 2008, 01:50, a spus:

O sa-l caut si eu pe ala mai intreg (cu al 4-lea strat de vopsea pe el) in una din cele 7 cutii de pe dulap.
Pun si poza cu cutiile si avionul.
Stay tuned !

I hardly can wait.Alti posesori de Czapla montat mai sunt?

Aceasta postare a fost editata de Longinus: 05 April 2008 - 10:20 AM

#46 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12670
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 07 April 2008 - 07:43 AM

Imi pare rau, dar eu nu-l mai am....

#47 Useril este offline   Vernier 

• Membru senior

Postat 07 April 2008 - 08:54 AM

@Longinus: am eu unul, donat prin bunavointa lui goposaurus. E pre '90, montat nevopsit si fara decaluri, verde fistic (asa a fost si al meu). Promit sa postez poze cat de curand.

#48 Useril este offline   Moxanu 

• Membru senior
  • Postari: 121
  • Inregistrat: 28-September 05

Postat 07 April 2008 - 09:09 AM

Si eu l-am avut, si de ce sa nu zic, mi-a placut mult desi l-am bodoganit ceva si nici nu l-am terminat. L-am lasat neterminat pana imi vin idei si rabdarea ...
Din pacate il cumparasem la bunici, cred ca prin 1986, si la ei a ramas ... dus odata cu vanzarea casei :pardon: .

#49 Useril este offline   TAZ 

• Membru deplin
  • Postari: 72
  • Inregistrat: 21-August 07
  • Interests:modelism
    ciclism

Postat 07 April 2008 - 01:37 PM

L-am avut si eu. 14 lei parca cu scandalul de rigoare cand am ajuns acasa si inca trei zile de morala :pardon:. Lipirea tot pe ascuns sa nu isi aduca aminte de el. Era vara lu 82 sau 83. Fara vopsiri sau chituiri(nici nu stiam ce e aia) dar tot imi parea grozav. Verzuliu tocmai bun sa il linga vaca cum imi zicea un vecin sa ma oftice. Dupa cativas ani am aflat ca il avea si el da nu spunea si in plus era independent(avea salariu). La fiecare curatenie i se rupea aripa si apoi urma reparatia. A disparut la o curatenie cand eram plecat in vacanta.Suparare mare mult timp dupa aceea.

#50 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior

Postat 07 April 2008 - 01:51 PM

Deci avem sperante de oaresceva poze(Wurger si Vernier),Z Mare@,Moxanu@ si Taz@ le-au pierdut"pe front"-un fel de "missing in action".
Ale mele machete,ai mei le-au pastrat cu grija,chiar si cand eu imi desfasuram obsteasca obligatie de a servi Patria.Binenteles ca la Marea curatenie de sarbatori(oricare erau ele)RWD-ul avea de suferit,chiar daca eu eram cel ce conducea"ostilitatile";urma fireasca "renovare"ocazie cu care (re)lipeam aripa parasol si care binenteles ca iesea de fiecare data stramba.In fine,chiar daca nu este subiectului din acest topic,impreuna cu Czapla mai erau colegi de "suferinta"un AN2 si un SU 7B-machete RDG-iste ce,de asemenea,faceau"furori"la acea vreme.Do you remember?

#51 Useril este offline   Vernier 

• Membru senior

Postat 07 April 2008 - 02:08 PM

An-2 si Su-7 nu le'am vazut decat in pozele de pe marginea cutiilor si am visat la ele ani de zile, in special la An-2 pe care il vedeam an de an la tara dand cu prafuri pe camp sau lansand 8 parasutisti la jumatate de ora. In fine, n'am batista :pardon:, asa ca revenind oarecum la subiect, pe cutia de Czapla era un promo la Yak-1, pe care l'am asteptat la fel de mult ca pe An-2, evident fara succes. L'a avut cineva vreodata, sau l'a vazut?
...
Cat despre Czapla primit de la goposaurus, ce sfat imi dati, sa'l pastrez asa cum e sau sa'l reconstruiesc?

#52 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior

Postat 07 April 2008 - 05:49 PM

Hard to tell-pastrindu-l asa cum l-ai primit,ai parte "de un pic de Goposaurus"-
-daca-l reconstruiesti,vei fi tu"in toate cele",dar tu cel de acuma,nu cel de'atunci. :pardon:
Filozofica dilema,nu?

#53 Useril este offline   Blue-Max 

• Membru senior
  • Postari: 2473
  • Inregistrat: 06-December 04

Postat 07 April 2008 - 09:53 PM

Vezi postareaLonginus, la 7 Apr 2008, 18:49, a spus:

Hard to tell-pastrindu-l asa cum l-ai primit,ai parte "de un pic de Goposaurus"-
-daca-l reconstruiesti,vei fi tu"in toate cele",dar tu cel de acuma,nu cel de'atunci. :pardon:
Filozofica dilema,nu?

Fratilor, desfasurarea ia apropieri periculoase de telenovela :lol: .
Va rog, nu dramatizati. Cei care sunt interesati intr-un kit nou, sunt destule si ieftine in Polonia. Chiar Pavel avea in stoc nu demult. Poate reaprovizioneaza ?!
In cel mai rau caz, se poate lua problema in mana si comanda "n" buc.

#54 Useril este offline   wurger 

• Membru senior

Postat 14 April 2008 - 08:11 AM

Uite cutiile.....A trebuit sa astept sa raman singur acasa pentru a putea "rascoli". E o ordine dar nu e perfecta.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Aprilie_08_001.jpg

#55 Useril este offline   wurger 

• Membru senior

Postat 14 April 2008 - 08:14 AM

Dar l-am gasit si ma tin de cuvant.
Sa nu radeti. Eram si eu mai mic si mai grabit.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Aprilie_08_008.jpg
  • Imagine atasata: Aprilie_08_009.jpg
  • Imagine atasata: Aprilie_08_010.jpg
  • Imagine atasata: Aprilie_08_011.jpg

#56 Useril este offline   florin1906 

• Nou venit
  • Postari: 2
  • Inregistrat: 27-January 08

Postat 08 November 2008 - 12:54 PM

sal. imi puteti spune, va rog, unde pot gasi vopseaua asta sigmaron ?? cat de repede se usuca? sau daca stiti alta vopsea rezistenta la apa si care sa se usuce mai greu.... :friends:

#57 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior

Postat 08 November 2008 - 03:03 PM

Well,Florin 1906@,treaba asta cu Sigmaron nu-i prea complicata-Sigmaron(asa-i zicea pe vremea "ilegalistilor"era banala vopsea pentru pielarie,mai mult incaltaminte.Acuma ,nu stiu,dar intuitia imi spune ca tu ai o varsta mai"recenta" si in plus,in zilele noastre exista o multitudine de alternative la Sigmaron(asta daca vorbim despre modelism si modelit):vopsea cum vrei tu ar fi si pe baza de nitro diluant,dar cea mai simpla si rezistenta la apa dar si care sa se usuce mai incet,dar nici prea incet,ca sa zic asa,ar fi vopseaua acrilica;ce nuante doresti,ce poftesti,ieftina(relativ) si usor de gasit(vezi si tu p'acilea sau incearca la Hobbyx).

#58 Useril este offline   Aschi 

• Membru deplin
  • Postari: 85
  • Inregistrat: 25-January 06

Postat 08 November 2008 - 08:05 PM

Salut,
Pt. cei care doresc sa faca un batlan polnez zburat la noi am aici o poza cu un CZAPLA romanesc:

#59 Useril este offline   Aschi 

• Membru deplin
  • Postari: 85
  • Inregistrat: 25-January 06

Postat 08 November 2008 - 08:07 PM

Imagine atasata: rwd14_i.jpg

#60 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12670
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 08 November 2008 - 09:05 PM

Florin, Sigmaron era o cea mai buna alternativa, pe vremea lui ceasca, pentru a vopsi machete! Din pacate, ca si vopseaua duco, nu prea sta pe plasticul machetei.
Cu multimea de oferte pe care le ai la dispozitie azi, acrlilice sau email, nu vad de ce ai mai folosi Sigmaron!!!
Sau vrei doar sa vopsesti niscai conduri de domnita! :friends:
O poti gasi, acum citva ani mai era, pe la ultimile magazine de chimicale, ce au reusit sa supravietuiasca atacului bricostore!

Arata acest topic

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

9 useri citesc topicul
0 membri, 9 vizitatori, 0 utilizatori anonimi