Forum Machete,Modelism,Hobby: ZTS Plastyk RWD 14b Czapla 1:72 - S002 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 4 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

ZTS Plastyk RWD 14b Czapla 1:72 - S002 Avioane, elicoptere, si orice altceva zboara

#61 Useril este offline   bogy 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1368
  • Inregistrat: 26-May 05

Postat 10 November 2008 - 07:23 AM

Doamne cata nostalgie!!!

P'asta (Czapla) il am si eu, nefacut, in cutie. Dar mai am nisca'i vechituri, tot in cutie, nefacute si tot din perioada cand eram mai pustan. O sa le pozez si le postez. Am senzatia ca m-a lovit boala colectionatului de machete nefacute.

Imi aduc aminte cu placere de perioada machetelor RDG-iste, de lipiciul stirocol, de vopseaua argintie in bidonas de tabla (aia de mirosea misto si deveneai dependent - adica aurolac), de perioada cand alergam ca disperatul dupa tot felul de vopsele pe baza de tinner, de amestecurile duco-ulei si de machetele facute intr-o zi.

#62 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 10 November 2008 - 02:58 PM

Asa-i Bogy@,nostalgie.Aluminiulac venea in cutiile alea de tabla de nu puteam vopsi decat pe-afara,ca sareau ai mei ca "infectez"toata casa;si cam tot asa era si lipiciul;
-da'ia zi:ce machete nefacute mai ai,din vremea aia? erau elicopterele RDG-iste-Mi1,Mi4,Mi6,Mi10-K,Yak 24 P(am scapat vreo unu'?)
-pe urma toata gama aia de avioane de pasageri,incepind cu Tu-104,Tu 114,Tu134 s.a.m.d.Tin minte ca a fost ditai sarbatoarea cand am reusit sa-l cumpar pe Il-62M. Caravelle l-am gasit la troc,pe cowboy si indieni.A ramas un desiderat An 12 si An 24,etc. :friends:
Intotdeauna ma uitam pe spatele instructiunilor la "FertigungsProgramm" si mai bifam cate unul cumparat.Niciodata nu le-am avut pe toate de pe lista aia.

#63 Useril este offline   bogy 

• Membru senior
  • Postari: 1368
  • Inregistrat: 26-May 05

Postat 11 November 2008 - 07:14 AM

Ultimul RDG-ist l-am dat unui pustan - e vorba de Beriev 6.

Vechituri nefacute? Pai am nisca'i MatchBox-uri d'alea vechi, originale, nu chinezarii. Deja au decalurile ingalbenite (sigur nu o sa mai mearga puse). Fairey Swordfish, Lysander si Stranraer. Mai am un Po 2. E macheta ruseasca, nu's ce firma. P'orma mai am de la Airfix Grumman Duck, Grumman Gostling si de la polonezi, aceeasi firma care a produs LWS Czapla, un Yak 1 / 1m.

#64 Useril este offline   vlad 

• Membru senior
  • Postari: 416
  • Inregistrat: 07-March 08

Postat 12 November 2008 - 06:48 PM

Cu macheta asta am început şi eu prin 1984 .... clasa a 4-a .... dar mi-a distrus-o sora mea .apoi am mai primit una în 1988 şi asta, am facut-o mai bine şi cred ca mai e şi acu la părinţi acasa.

#65 Useril este offline   dakian67 

• Membru senior
  • Postari: 1779
  • Inregistrat: 10-June 09
  • Interests:Modelism aero WW II,numai 1/72

Postat 03 August 2009 - 11:15 AM

L-am facut si eu, atunci cand a aparut, prin anii '80...Tot verde prazuliu era plasticul, l-am vopsit si eu cum m-am priceput la vremea aia.Am pastrat instructiunile originale, chiar si cutia lui cred c-o mai am inca, iar el supravietuieste in vitrina bine-mersi, nu a suferit prea mult odata cu anii...Din epoca aceea salbatica mai am doar Be-6 si Il-28, machete vechi RDG-iste. Am mai avut Tu-20, Tu-urile comerciale ( nu toate...), toate elicopterele ( au supravietuit Mi-1 si Mi-4...), Il-62...Fugit ireparabile tempus....

Arata acest topic

• 4 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi