Forum Machete,Modelism,Hobby: ZTS Plastyk RWD 14b Czapla 1:72 - S002 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

ZTS Plastyk RWD 14b Czapla 1:72 - S002 Avioane, elicoptere, si orice altceva zboara

#1 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum
  • Grup: Administrare
  • Postari: 4017
  • Inregistrat: 15-April 04

Postat 31 March 2008 - 03:09 PM

Aici puteti posta comentarii referitoare la articolul:: ZTS Plastyk RWD 14b Czapla 1:72 - S002

#2 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 31 March 2008 - 06:18 PM

Este prima mea macheta,am cumparat-o in 1980 cu 14 lei,un fel de 1 leu si patruzeci de bani din ziua de azi.Tin minte intr-adevar ca si atunci kitul venea injectat din plastic verde sau albastru,insa,spre deosebire de azi,inmatricularea prezenta doar varianta poloneza(nici vorba de Crucea lui Mihai-din motive lesne de inteles).Pana si poza de prezentare pe cutie a ramas aceasi.Ma mir ca inca se mai produce kitul asta;despre upgradari nici nu incapea discutie.Macheta o mai am si azi,cu jdemii de fracturi refacute,revopsita si pararevopsita dar o pastrez ca pe ochii din cap pentru ca,asa cum am mai spus,a fost prima 1/72 pe care am asamblat-o si am cumparat-o intr-o epoca in care nu prea aveai acces la kituri de nici un fel(exceptie-cele est germane scara 1/100 parca-veteranii si le mai amintesc).Oricum revazind cutia,planurile si piesele kitului,am tresarit,parca am revazut un prieten vechi.Multumesc BlueMax,multumesc Cartula,chiar m-ati impresionat :pardon:

Aceasta postare a fost editata de Longinus: 31 March 2008 - 06:19 PM

#3 Useril este offline   Blue-Max 

• Membru senior
  • Postari: 2473
  • Inregistrat: 06-December 04

Postat 31 March 2008 - 06:24 PM

Vezi postareaLonginus, la 31 Mar 2008, 19:18, a spus:

Este prima mea macheta,am cumparat-o in 1980 cu 14 lei,un fel de 1 leu si patruzeci de bani din ziua de azi. ..............
Oricum revazind cutia,planurile si piesele kitului,am tresarit,parca am revazut un prieten vechi.Multumesc BlueMax,multumesc Cartula,chiar m-ati impresionat :pardon:

Na, ca sa vezi ce mica e lumea asta a noastra ... :pardon:
Ma bucur ca v-a placut mini-recenzia ....

#4 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior

Postat 31 March 2008 - 06:29 PM

De unde ai kitul?vreau sa zic de unde poate fi cumparat?

#5 Useril este offline   Blue-Max 

• Membru senior

Postat 31 March 2008 - 06:46 PM

Vezi postareaLonginus, la 31 Mar 2008, 19:29, a spus:

De unde ai kitul?vreau sa zic de unde poate fi cumparat?

Se gaseste la Martola cu numai 2,61 euro !!
http://www.martola.com.pl/

Iar la Jadar cu 3,08 euro
http://www.jadarhobb...c-5_37_595.html

#6 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior

Postat 31 March 2008 - 06:54 PM

Multam,sa vad cum imi trag vreo 2 kituri,ca io's mai sentimental de felu meu,desi unii care ma cunosc n-ar prea zice :pardon: :pardon: .

#7 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 31 March 2008 - 08:39 PM

Frumoasa recenzie Blue-Max. Mica si la obiect.
Poate mai normal ar fi fost sa faci recenzia la PE si doar adiacent avionului.
Sa sti ca mitraliera chiar asa de "cacaolu draje" era. Poate e doar ceva cam mica, dar nu foarte gresita.
Ce bine imi pare ca tie si inca catorva nu va plac A-modelurile. Mai multe pentru mine. Totusi daca ai ocazia uita-te la un SBD sau Ermolaev.

#8 Useril este offline   Blue-Max 

• Membru senior

Postat 31 March 2008 - 09:16 PM

Vezi postareawurger, la 31 Mar 2008, 21:39, a spus:

Ce bine imi pare ca tie si inca catorva nu va plac A-modelurile. Mai multe pentru mine. Totusi daca ai ocazia uita-te la un SBD sau Ermolaev.

N-am zis ca nu-mi plac Amodel-urile !! Adica subiectele lor. Ba din contra. Ma rog, au un stil specific de a face culeele, cu puncte de insertie groase ..... la care "sufera" piesele mici. Da' nu intotdeauna ....
Incerc un exemplu cu un detaliu de la o rama de KOR-1

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: KOR_1_rama_1.jpg

#9 Useril este offline   Blue-Max 

• Membru senior

Postat 01 April 2008 - 07:51 AM

Vezi postareawurger, la 31 Mar 2008, 21:39, a spus:

Poate mai normal ar fi fost sa faci recenzia la PE si doar adiacent avionului.

Pt. ca Part nu dau pe site instructiunile de montaj pt. fotoincizii (cum face Eduard de ex.), le voi scana si adauga in mini-recenzie. Astfel se poate vedea ce detalii se pot imbunatati si puteti sa hotariti, daca merita sa achizitionati setul de fotoincizii.
Lucrul cu fotoinciziile nu e agreat de toata lumea si uneori poate induce frustrari considrabile ... :pardon:

#10 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12670
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 01 April 2008 - 08:19 AM

Da, este, ca si la altii, unul din kit-urile de inceput! L-am asamblat in doua zile si l-am vopsit in una, cu vopsea Sigmaron (pentru pantofi!), amestecata de mine ca sa dea ceva cit mai aproape de culorile de pe cutie. Tin minte ca mansa trebuia sa o faci dintr-un ac cu gamalie indoit! :rofl:
Blue-Max, Part asa fac, sunt niste obsedati de detalii. Am citeva coli pentru Albatros, Spad si alte zmee si ma intreb cum o sa prind in penseta, si o sa mai si lipesc pe deasupra, niste piese de 0,3 mm pe 0,5 mm! :pardon: :angry: Din pacate Part are o buba: plansa cu instructiunile de asamblare este atit de " la secret" facuta, ca-ti trebuie un studiu aprofundat inainte de a te apuca de montaj, pentru a identicica ce este, unde vine si ordinea de montare a fiecarei piese! :pardon: .

#11 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 01 April 2008 - 09:41 AM

Intr-adevar, fotoinciziile de la Part cu toate ca sunt foarte complete in general si cu multe variante in acelasi plic au niste instructiuni foarte nebuloase.
Asta m-a si oprit sa termin Karasul. Asta, plus referiri la piese care nu exista. Totusi un set pt. FW190 de la aceeasi firma e aur.

#12 Useril este offline   Vernier 

• Membru senior
  • Postari: 119
  • Inregistrat: 03-December 07

Postat 01 April 2008 - 11:33 AM

Vezi postareaZ-mare, la 1 Apr 2008, 09:19, a spus:

l-am vopsit in una, cu vopsea Sigmaron (pentru pantofi!)

De mare senzatie vopseaua aia maro! Stiu ca am amestecat'o cu niste pigment brosculiu dintr'o cutie de vopsea uscata, ca sa iasa kaki.
La versiunea veche de Czapla bordul avionului era tiparit pe instructiuni si se decupa de acolo. Daca as mai avea instructiunile alea le'as face poster. Mi'am cumparat un kit in decembrie, de la ParcModels, intr'adevar cand deschizi cutia parca te intorci in timp

Aceasta postare a fost editata de Vernier: 01 April 2008 - 11:38 AM

#13 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior

Postat 01 April 2008 - 02:46 PM

Chiar imi aduc aminte acuma,mansa era din ac de gamalie,plansa de bord o decupai de pe planuri direct;hehei ce vremuri-O tempora o mores...si ziceti ca si voi l-ati vopsit cu Sigmaron "modificat genetic"sa dea culoarea cat de cat?-chiar ca-i mica lumea asta-pe cele vremuri ce vopsea Tamya?ce prafuri Mig?ce fineturi d'astea,frate!!!Sigmaron era raspunsul.A si sa nu uit,Aluminiulac(Registered Mark,binenteles).Mishto,mishto,parca as fi iar de 14 ani :pardon:

#14 Useril este offline   Aschi 

• Membru deplin
  • Postari: 85
  • Inregistrat: 25-January 06

Postat 01 April 2008 - 03:02 PM

Kitul a aparut in 1983. E primul pe care l-am facut. L-am refacut de 2 ori. Ultima data accidentandu-se cand m-am mutat la locuinta actuala acum 8 ani. Il am si acum. L-am revopsit in culori romanesti si i-am pus crucile lui Mihai facute pe imprimanta inkjet. Chiar daca nu e la standardul actual n-am sa renunt sub nici o forma la el desi verdele in care l-am vopsit ultima data in 2000 e relativ apropiat de cel care trebuia. Pentru cine doreste sa-l faca acum si cu PE nu pot decat sa-i urez spor la treaba si sa-l vedem pe post.

#15 Useril este offline   Vernier 

• Membru senior
  • Postari: 119
  • Inregistrat: 03-December 07

Postat 01 April 2008 - 05:39 PM

Vezi postareaLonginus, la 1 Apr 2008, 15:46, a spus:

A si sa nu uit,Aluminiulac

Aluminiulac il stiu ca Luna, vopsea pentru sobe. Solvent pentru SigmaronŽ, Terpinol, la sticle patratoase. Vopsea neagra era Titan, pentru plite. E off-topic, da' nu pot sa ma abtin :pardon:

#16 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior

Postat 01 April 2008 - 11:03 PM

Vezi postareaVernier, la 1 Apr 2008, 18:39, a spus:

Vezi postareaLonginus, la 1 Apr 2008, 15:46, a spus:

A si sa nu uit,Aluminiulac

Aluminiulac il stiu ca Luna, vopsea pentru sobe. Solvent pentru SigmaronŽ, Terpinol, la sticle patratoase. Vopsea neagra era Titan, pentru plite. E off-topic, da' nu pot sa ma abtin :pardon:

da,mai "Lunar" se chema;ian'te uita ca mai sunt unii sentimentali;asa-i Aschi,primul este si ramane primul-dupa atatia ani,parca te vezi pe tine insuti cat mai erai un pusti,iar ai tai tineri si-n putere,nu-i asa?si toate astea privind o macheta...

#17 Useril este offline   alaur 

• Membru senior
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 07-February 07

Postat 01 April 2008 - 11:13 PM

Acu', daca i-ati bagat pe Longinus si Vernier in butoiul cu melancolie hai sa pun capacul... :angry:

.......revazind cutia,planurile si piesele kitului,am tresarit,parca am revazut un prieten vechi.......................
............... :rofl:

..... cred ca asta e prietenul de la vremea aia (aparut in '76); acu' a mai imbatranit

Imagine atasata: 01.JPG Imagine atasata: 02.JPG Imagine atasata: 03.JPG

Imagine atasata: 04.JPG

:pardon: :pardon:

Aceasta postare a fost editata de alaur: 01 April 2008 - 11:21 PM

#18 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior
  • Postari: 2390
  • Inregistrat: 29-February 08
  • Interests:Anything that fly, crawl or float in WW 2

Postat 01 April 2008 - 11:13 PM

A-ti uitat de lipiciul Lipinol si Stirocol !!!

#19 Useril este offline   alaur 

• Membru senior
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 07-February 07

Postat 01 April 2008 - 11:19 PM

Vezi postareaVernier, la 1 Apr 2008, 12:33, a spus:

.................................bordul avionului era tiparit pe instructiuni si se decupa de acolo. Daca as mai avea instructiunile alea le'as face poster..................

Astea?....... :angry:

Imagine atasata: 5.JPGImagine atasata: 6.JPG

Imagine atasata: 7.JPGImagine atasata: 8.JPG

:pardon: :pardon:

Aceasta postare a fost editata de alaur: 01 April 2008 - 11:22 PM

#20 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior

Postat 01 April 2008 - 11:22 PM

Vezi postareaalaur, la 2 Apr 2008, 00:13, a spus:

Acu', daca i-ati bagat pe Longinus si Vernier in butoiul cu melancolie hai sa pun capacul... :pardon:

.......revazind cutia,planurile si piesele kitului,am tresarit,parca am revazut un prieten vechi.......................
............... :angry:

..... cred ca asta e prietenul de la vremea aia (aparut in '76); acu' a mai imbatranit

Imagine atasata: 01.JPG Imagine atasata: 02.JPG Imagine atasata: 03.JPG

Imagine atasata: 04.JPG

Isuse mare si io care vroiam sa ma culc;sa nu zici ca-l mai ai in forma aia autentica :pardon:

Aceasta postare a fost editata de Longinus: 01 April 2008 - 11:22 PM

Arata acest topic

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi