Forum Machete,Modelism,Hobby: Turnare complicata - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Turnare complicata

#21 Useril este offline   Messerschmitt 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 797
  • Inregistrat: 01-March 07

Postat 02 April 2008 - 08:21 AM

Vezi postareapaul, la 2 Apr 2008, 08:07, a spus:

Nu face stopurile transparente ca e posibil sa te opreasca politia. Am vaga impresie ca ele trebuie sa fie neaparat rosii.

Politia n-are nimic cu stopurile. Dar are daca e schimbata CULOAREA emisa de ele ( de ex sa zicem ca la lampa de semnalizare iti pui un bec albastru)
Eugen : :pardon: n-am avut nici cea mai vaga idee ca glumesti! :pardon:

#22 Useril este offline   radub 

• Membru senior
  • Postari: 2061
  • Inregistrat: 13-August 05

Postat 02 April 2008 - 10:19 AM

Vezi postareaMesserschmitt, la 2 Apr 2008, 06:37, a spus:

Vreau sa iau un stop de Dacia 1300 la scara 1/1 si vreau sa fac un fel de clona a lor, numai ca nu vreau sa fie EXACT cum sunt ele din fabrica. Vreau sa schimb culoarea lor, facandu-le transparente sau transparente si cu un patrat( cred ca este un model cu un patrat mai "ingropat" ) rosu. Pentru asta am nevoie de cauciuc siliconic ca sa torn matrita si Vallejo Water Effects (care dupa cum am inteles indeplineste conditiile unui material potrivit pt "clonare" ) pentru a turna stopul pe care doresc sa-l fac. Apoi cred ca voi inlocui si becurile de la semnalizator si de la stop cu niste LED-uri.
Imi pare rau ca nu iti pot explica mai detaliat, o sa inerc sa fac ceva in Photoshop ca sa intelegi mai bine.

Now we're sucking Diesel! Acum am inteles ce vrei sa faci! :pardon:
Vallejo Water Effect cred ca a fost o gluma. Nu vreau sa-i stric vanzarile lui Olaf, dar nu este ce iti trebuie tie.
Ce vrei tu sa faci nu este un lucru usor, nici chiar pentru cei cu experienta in domeniu. Rasina transparenta nu este cel mai "prietenos" material. Ti-am spus si mai sus, este imposibil sa o torni fara bule. Bulele iti vor strica si integritatea materialului (il va face mai casant deca este de obicei) si ii vor afecta claritatea. Ca sa scapi de bule, trebuie vidate imediate dupa turnare. Trebuie presiune mare si nu recomand nimic artizanal - iti trebuie scula protejata si de incredere. O alta belea e ca spre deosebire de rasina normala care se "strange" cand se "raceste", rasina transparenta se expandeaza. De aia, trebuie turnate in matrite incalzite (in jur de 50, 60, 70 de grade celsius - depinde de dimensiunile piesei, trebuie testata temperatura optima, vor fi rebuturi). Iti trebuie un cuptor cu reglare fina a temperaturii - turantorii de rasini au cuptoare special pentru asa ceva. Iti spun cu cea mai mare sinceritate ca daca intentionezi sa faci asta, la lipsa ta de experienta (si nu lua asta in nume de rau, dar nu ai experienta) vei strica materiale foarte scumpe si iti garantez ca rezultatul va fi nesatisfacator. Uite aici niste piese din rasina transparenta pentru care am facut masterele. http://homepage.eircom.net/~radub/Gallery/...erns/Ar234B.htm http://homepage.eircom.net/~radub/Gallery/...Me262bomber.htm Aste sunt turnate pentru mine de MDC in Anglia, iar utilajele lor sunt destul de sofisticate.
Stiu ce chin si tortura e sa torni niste piese atat de mici, inchipuieste-ti ce iad e sa torni o piesa care implica juma de kil de rasina! Daca iei in calcul si rebuturile, cred ca iti trebuie vreo trei, patru kile de rasina plus pigmentul care sa-i de culoarea pe care ti-o doresti, plus vreo doua, trei kile de cauciuc. Daca ai vreo 100 de euro de stricat pe cauciuc si rasina, da-i inainte! Daca nu, incearca altceva.
O recomandare ar fi sa cauti un far echivalent ca dimensiuni la culoarea de care ai nevoie si modifica-l.
Radu

Aceasta postare a fost editata de radub: 02 April 2008 - 10:21 AM

#23 Useril este offline   Messerschmitt 

• Membru senior

Postat 04 April 2008 - 04:49 PM

Deci sa inteleg ca nu e cea mai buna idee....
Ma tot gandesc, alta alternativa nu este? Ceva asemanator "plasticului de galeata"? Si ala ar fi cat de cat satisfacator...

Aceasta postare a fost editata de Messerschmitt: 04 April 2008 - 04:51 PM

#24 Useril este offline   radub 

• Membru senior
  • Postari: 2061
  • Inregistrat: 13-August 05

Postat 04 April 2008 - 04:57 PM

Vezi postareaMesserschmitt, la 4 Apr 2008, 15:49, a spus:

Deci sa inteleg ca nu e cea mai buna idee....
Ma tot gandesc, alta alternativa nu este? Ceva asemanator "plasticului de galeata"? Si ala ar fi cat de cat satisfacator...

Nu e cel mai potrivit material si nici cel mai usor de folosit, in plus costa mult.
Poate te descurci cu niste plexiglas colorat. Dar cel mai recomanat lucru e sa te uiti pe internet ca sunt o gramada de tuneri care iti pot oferi o multime de optiuni si dimensiuni. Poate gasesti ce iti trebuie sau ceva similar pe care poti apoi sa il modifici un pic.
Radu

#25 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12674
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 04 April 2008 - 09:08 PM

Ar mai fi o solutie. Cautui plexiglas de 2 mm. Faci o matrita din lemn, atentie cu 2 mm mai mica pe dimensiuni, exact de forma "farului" pe care il vrei. Faci, intr-o placa de lemn, o gaura de dimensiunile la care vrei sa-ti iasa "farul". Incalzesti uniform placa de plexi pina dvine moale, o pui peste gaura si cu matrita de lemn presezi pina ajungi la "inaltimea" dorita pentru far. Poate nu o sa-ti reuseasca din prima, dar poti sa incerci.

#26 Useril este offline   Messerschmitt 

• Membru senior

Postat 10 April 2008 - 11:31 AM

Prea grea e treaba asta cu stopu` de 1300!
Dar, vorba ceea, ideile vin pe rand.
Adica: iote cum ma plimbai pe meleagurile tuningului am mai facut cunostinta cu unu-altu.
Si m-am trezit cu un tip care isi expune planurile lui de viitor. Printre altele, a adus vorba si de stopuri. Dacia lui e 1310, si are o idee,parerea mea geniala:
O placa de plexiglas care sa acopere stopul( care va fi cu LED-uri) si in rest nimic, stopul fiind ingropat. Ca sa va faceti o idee despre ce vorbesc:Imagine postata

#27 Useril este offline   alin105 

• Membru senior
  • Postari: 115
  • Inregistrat: 07-January 08

Postat 15 April 2008 - 10:29 AM

oribila lucrare, sincer.Ca de altfel cam 98 la suta din tuningaielile home made prin garaje, sau pe genunchi, cu doua-trei scule luate de la rusi din piata.

#28 Useril este offline   Messerschmitt 

• Membru senior

Postat 17 April 2008 - 06:39 PM

Vezi postareaalin105, la 15 Apr 2008, 10:29, a spus:

oribila lucrare, sincer.Ca de altfel cam 98 la suta din tuningaielile home made prin garaje, sau pe genunchi, cu doua-trei scule luate de la rusi din piata.

Nici mie nu-mi plac, dar eu fac ce zice clientu, nu ce vreau eu. :hi:

#29 Useril este offline   eugen 

• Membru senior
  • Postari: 1530
  • Inregistrat: 02-November 04
  • Interests:Aviatie post WWII

Postat 17 April 2008 - 06:55 PM

Vezi postareaMesserschmitt, la 17 Apr 2008, 18:39, a spus:

Nici mie nu-mi plac, dar eu fac ce zice clientu, nu ce vreau eu. :hi:

Hai ma! Pe bune? De ce? Esti muritor de foame?

Messer... noi astia, nu ne-am nascut ieri... dar tu chiar esti (imi esti) tare simpatic. :bad:

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

6 useri citesc topicul
0 membri, 6 vizitatori, 0 utilizatori anonimi