Forum Machete,Modelism,Hobby: King Tiger - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

King Tiger

#41 Useril este offline   Claudiu 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 999
  • Inregistrat: 20-February 07

Postat 06 May 2008 - 05:21 PM

sint 2 modele la 1:72 si 1:35Imagine atasata: SANY0005.JPG

#42 Useril este offline   UM2802 

• Membru deplin
  • Postari: 72
  • Inregistrat: 27-November 07

Postat 06 May 2008 - 07:37 PM

Adi, unde gasesc Sinto ?
La magazinele cu piese de masina se uitau la mine de parca le vorbeam in chinezo-africana.
Claudiu, desi nu sunt eu cel mai in masura sa-ti dau sfaturi, trebuie sa faci ceva la capitolul vopsit, banuiesc ca ce este galben, este culoarea naturala a plasticului machetei, incearca se refaci vopsirea si o sa arate si mai bine, una peste alta trebuie sa-ti placa tie, nu mie sau forumului de fata ;)

#43 Useril este offline   Claudiu 

• Membru senior

Postat 06 May 2008 - 07:49 PM

vopselele sint acrilice folosite de nemti in 1943,iar galbenul este dark yellow panter 1943

#44 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior
  • Postari: 2390
  • Inregistrat: 29-February 08
  • Interests:Anything that fly, crawl or float in WW 2

Postat 06 May 2008 - 07:57 PM

Vezi postareaClaudiu, la 6 May 2008, 20:49, a spus:

vopselele sint acrilice folosite de nemti in 1943,iar galbenul este dark yellow panter 1943

Poftim ? N-am inteles,ce-i cu "yellow panter 1943" ?E firma producatoare a vopselei acrilice ?
Sau te referi la vopsirea de pe tancurile Panther ?
Fi putin mai explicit,te rog,merci !

#45 Useril este offline   Danu 

• Membru senior
  • Postari: 328
  • Inregistrat: 02-August 05

Postat 06 May 2008 - 08:05 PM

Vezi postareaAdiP, la 6 May 2008, 19:57, a spus:

Poftim ? N-am inteles,ce-i cu "yellow panter 1943" ?E firma producatoare a vopselei acrilice ?
Sau te referi la vopsirea de pe tancurile Panther ?
Fi putin mai explicit,te rog,merci !

Panzer yellow 1943, vopsea Model Master acrilic. Just my guess...:pardon:

#46 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior

Postat 06 May 2008 - 08:07 PM

Pentru UM2802 (ce ciudat suna) :
Uite 2 poze cu dansul !
Eu l-am luat de la Cora,s-ar putea sa gasesti acolo.Ma mir ca la piese auto se uita aia ca la elicoptere.Am vazut pe la mine in oras asa ceva,deci "iezista" !Incearca si pe la alte supermarketuri,sper sa dai de el ! La raioanele de piese auto(cosmetica) sau la vopsele-mai degraba.
Nu exista sa nu gasesti pe undeva pe acolo ! Tre sa fie si mat si satinat si lucios,in jur de 15 lei bucata.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Sinto_001.jpg
  • Imagine atasata: Sinto_002.jpg

#47 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior

Postat 06 May 2008 - 08:08 PM

Vezi postareaDanu, la 6 May 2008, 21:05, a spus:

Panzer yellow 1943, vopsea Model Master acrilic. Just my guess...:pardon:

Asta-i alta mancare de peste ! :bang:

#48 Useril este offline   Claudiu 

• Membru senior

Postat 06 May 2008 - 08:24 PM

model Master 4796 Dunkergelb 1943

#49 Useril este offline   tgr 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 1493
  • Inregistrat: 14-April 07

Postat 06 May 2008 - 08:41 PM

sinto : in carrefour la auto
: in cora la vopsele / lacuri/ lipiciuri super glue...etc.

Citeaza

lucios

pe el scrie domnule STRALUCITOR :pardon:

Aceasta postare a fost editata de tgr: 06 May 2008 - 08:43 PM

#50 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior

Postat 06 May 2008 - 09:11 PM

Vezi postareatgr, la 6 May 2008, 21:41, a spus:

sinto : in carrefour la auto
: in cora la vopsele / lacuri/ lipiciuri super glue...etc.
pe el scrie domnule STRALUCITOR :bang:

Nu stiu dom`le exact,ca ma orbea ! :pardon:

#51 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Postari: 12670
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 07 May 2008 - 08:37 AM

Citeaza

Stie cineva care este lacul mat la tamiya ca eu nu gasesc?
Tamiya are numai lac lucios! Pentru a obtine diverse grade de "matuire", in lac se aduga agentul de matuire, cod X-21, in cantitati convenabile.

Citeaza

Se da ca atare ? Se dilueaza cu ceva ? Se mai poate curata cu ceva daca iese urat ?
Sa le luam pe rind. Lacul Sinto se dau cu aerograful, nu merge cu pensula, sau direct din doza lui (nu este prea indicat, ai un control greoi asupra procedeului). Nu trebuie diluat, are exact consitenta de care ai nevoie. Se curata...cu vopsea cu tot!
Lacul Sinto, fie ca-l dai cu aerograful (de preferat) fie din doza, trebuie depus in straturi subtiri succesive, fara sa faca baltoaca!
Poti folosi si lacuri acrilice, de la Agama sau Vallejo.
Lac Sinto gasesti in hypermarket-uri, la raioanele de vopsele auto.
AdiP, in ultimul timp, Model Master, Revell, Humbrol, Agama, Vallejo au scos seturi de vopsea dedicate. Adica gasesti setul de RLM-uri, ANA-uri, cele englezesti sau japoneze, setul pentru tancuri, seturi pentru figurine. Vallejo are un set de sase vopsele pentru ...piele (ma refer la pielea de om)!

#52 Useril este offline   Degrelle 

• Membru senior
  • Postari: 616
  • Inregistrat: 09-April 07

Postat 07 May 2008 - 10:29 PM

Eu am vazut la Tamiya flat clear si semi-glos clear. Tot la categoria lucioase se incadreaza?

#53 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum
  • Grup: Administrare
  • Postari: 4017
  • Inregistrat: 15-April 04

Postat 07 May 2008 - 10:37 PM

La Tamiya, ai vazut semi-mat si mat la spray, in seria TS-xx. Acelea nu sunt lacuri acrilice, ci sunt bazate pe solventi, destul de 'dure'. Foarte bune, insa.
In seria de acrilice, mai cunoscuta, cea la sticlute rotunde mici, de 10ml (seria XF), nu exista decat lac lucios si agent de matuire. Poate la asta se referea Z, dar a ignorat ca Tamiya inseamna mai mult decat acele acrilice :pardon:

#54 Useril este offline   tgr 

• Membru senior
  • Postari: 1493
  • Inregistrat: 14-April 07

Postat 08 May 2008 - 12:13 AM

Dupa o singura tentativa total esuata am zis ca numai cu aerograful voi folosi sinto.Dar in timp l-am folosit din recipient direct.
Eu folosesc lacul sinto cu aerograful decat cand vreau matizari sau "STRALUCIRI" selective si pe zone restranse.In rest il folosesc ca atare.Pulverisari scurte de la minim 30cm si din miscare(nu-l las sa faca ditamai balta intr-un singur loc).

Cum eu sunt fan al inchiderii complete sub lac a multor faze de vopsire si weathering m-am obisnuit sa nu ma zgarcesc dar nici sa ma calicesc(aici gresesti in aplicarea lacului la inceput...parerea mea).Pentru un luciu "STRALUCITOR" mereu pulverizez din spray.

Jagdpantherul meu este o dovada ca spray-ul nu dauneaza sanatatii machetelor(Dar el nu are decaluri).La Spitfire am fost la un pas de lichid de frana din cauza nestiintei mele.

Inca un lucru: dat din spray in cantitati superficiale creaza pete de culori sau straluciri diferentiate(asta daca nu dai destul, ca sa uniformizezi).Daca se intampla sa balteasca sau sa faca stropi inestetici(mie nu mi-se mai intampla dar la inceput era un eveniment intalnit frecvent) suflati incet peste zona si peste 30-40 secunde incercati sa uniformizati stratul(dar fara a ingropa zona in lac).Lacul sinto se usuca foarte repede!!!

#55 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 08 May 2008 - 08:43 AM

Citeaza

In seria de acrilice, mai cunoscuta, cea la sticlute rotunde mici, de 10ml (seria XF), nu exista decat lac lucios si agent de matuire. Poate la asta se referea Z, dar a ignorat ca Tamiya inseamna mai mult decat acele acrilice
Exact Cartula. Cum noi vorbim mai mult de Tamiya acrilic la sticlute, am ignorat restul produselor. Mea culpa.

Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 08 May 2008 - 08:44 AM

#56 Useril este offline   UM2802 

• Membru deplin

Postat 15 May 2008 - 02:31 PM

Am testat cu Sinto si nu-mi place cum se vede, atenueaza foarte mult culoarea, asa ca raman pt. varianta lac lucios + agent matuire - ambele Tamiya.
Stie cineva in ce cantitati se pun, sau e ochiometrica treaba?
Inca o " mica - mare" problema - cand lipesc accesoriile pe tanc ( grilaje, manere, aparatori, etc - maruntisuri ) se mai intampla sa o mai ia la sanatoasa piesa respectiva,
lasandu-mi urme/ dare de lipici pe blindat, cum scot urmele alea ?

Aceasta postare a fost editata de UM2802: 15 May 2008 - 02:32 PM

#57 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior

Postat 15 May 2008 - 04:01 PM

Cum sa atenueze culoarea ??????
Ai agitat recipientul ? vezi ca are o bila in interior si de obicei se cam lipeste de "dosul" flaconului.Eu de obicei agit in draci flaconu` cam 10 minute (pe ambele axe) si dupa aia pulverizez direct in aerograf,fara dilutie !!!
Ori nu ai agitat destul,ori ai diluat cu ceva ce nu prea se impaca cu Sinto !
Ma mir de rezultat!
Totusi,nu ne arati si noua ,poate ne dam seama care-i treaba ?
Spor la lucru.....si pune Dom`le ceva poze sa vedem vopsirea !!!

#58 Useril este offline   marhaba 

• Membru senior
  • Grup: Banned
  • Postari: 1329
  • Inregistrat: 30-November 04

Postat 15 May 2008 - 05:03 PM

In mod normal lacul Sinto nu schimba culoarea. Undeva pe acest forum este aratat cum in locul duzei sprayului se infige un pai (tub), astfel se poate pulveriza foarte usor in cupa aerografului . Merge la fix.

#59 Useril este offline   UM2802 

• Membru deplin

Postat 15 May 2008 - 05:38 PM

Am batait ala de i-a venit toti dracii.
Am dat exact ce a iesit din el.
Am testat pe o placa de plastic nu pe macheta.

#60 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 16 May 2008 - 07:54 AM

Lacul Sinto nu schimba de nici un fel culoarea vopselei, indiferent de finisare (lucios, satin sau mat). Ce schimba este felul in care "cade si se reflecta" lumina pe suprafata data cu lac, ceea ce te insala, facindu-te sa crezi ca s-a schiumbat (atenuat???) culoarea.

Citeaza

Stie cineva in ce cantitati se pun
Nu stiu o reteta exacta, dar pui agent de matuire in lac, putin cite putin, si amesteci bine pina, dupa teste, obtii tusa pe care o vrei.

Citeaza

Inca o " mica - mare" problema - cand lipesc accesoriile pe tanc ( grilaje, manere, aparatori, etc - maruntisuri ) se mai intampla sa o mai ia la sanatoasa piesa respectiva,
Cum sa alunece??? :wub: Doar nu pui o galeata de lipici???
Tehnica e cam asa:
- cureti vopseaua (de obicei piesele sunt vopsite in acest stadiu) in unul, doua sau trei puncte, dupa caz, de pe ambele suprafete ce urmeaza sa fie lipite, cu atentie, ca aceste zone sa nu se vada;
- pui putin lipici pe acele puncte;
- lasi citeva secunde sa se "zvinte" lipiciul si sa "topeasca" superficial zonele;
- presezi, citeva secunde, cele doua piese in pozitia corecta;
- dupa alte citeva zeci de secunde faci, daca e cazul, corectiile necesare de pozitie.
In aceasta etapa nu se recomanda superglue decit in cazuri speciale: metal pe plastic, rasina pe rasina, rasina pe metal etc. Pentru aceste cazuri, deoarece piesele sunt in cele mai multe cazuri vopsite, un mic truc:
- pui foarte putin superglue, peste vopsea, in zonele de contact (numai pe una din piese!);
- lipeste piesele;
- dupa circa un minut le dezlipesti. Normal vopseaua va sari imediat din acele zone, deoarece aderenta vopsea/macheta este mai mica decit aderenta vopsea/lipici;
- cureti usor ambele zone de contact, pui din nou superglue (foarte putin si de aceasta data!!!) si relipesti piesele. Acum, vopseaua fiind curatata exact in zonele de contatc, piesle nu se vor mai misca de la locul lor.

Arata acest topic

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

14 useri citesc topicul
0 membri, 14 vizitatori, 0 utilizatori anonimi