Forum Machete,Modelism,Hobby: King Tiger - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

King Tiger

#1 Useril este offline   UM2802 

• Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 72
  • Inregistrat: 27-November 07

Postat 30 March 2008 - 04:21 PM

Este vorba despre kit-ul de la Dragon KT ( Porsche Turret ) - 6312 - http://www.dragonmod.../6312poster.htm
Am si eu cateva neclaritati, poate ma ajuta cineva.
1. - cei de la dragon livreaza kit-ul cu cu sprocket wheels cu 9 dinti, eu am luat senile de metal de la Friul ( ATL 22 - pt. porsche ) si pachetul vine impreuna cu 2 sprocket wheels din metal dar cu 18 dinti - care este versiunea corecta ?
2. - unde gasesc o schema de culori pt. KT Anneliese care ar fi fost in Ungaria in 1945
3. - de ce acest model - Anneliese - are fenderele in partea din fata de deasupra senilei scoase iar in spate exista

Danke

Aceasta postare a fost editata de UM2802: 30 March 2008 - 04:24 PM

#2 Useril este offline   Ahmed 

• Membru senior
  • Postari: 989
  • Inregistrat: 13-December 04

Postat 30 March 2008 - 05:31 PM

http://panzernet.com/galeria/alemanes/tige...ger2ane_amt.htm

#3 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 30 March 2008 - 05:49 PM

Vezi postareaUM2802, la 30 Mar 2008, 17:21, a spus:

Este vorba despre kit-ul de la Dragon KT ( Porsche Turret ) - 6312 - http://www.dragonmod.../6312poster.htm
Am si eu cateva neclaritati, poate ma ajuta cineva.

3. - de ce acest model - Anneliese - are fenderele in partea din fata de deasupra senilei scoase iar in spate exista

Danke

La intrebarea nr.1-nu stiu. :pardon: La intrebarea nr.2-ai primit deja raspuns. :pardon: La intrebarea nr.3-ca sa nu se incarce cu noroi(roata motrica)si sa fie nevoie de interventia echipajului,din nou si din nou :angry: .

#4 Useril este offline   kingtiger3002 

• Membru senior
  • Postari: 475
  • Inregistrat: 07-May 05
  • Interests:Blindate ww2

Postat 30 March 2008 - 06:06 PM

ce sa ii faci trebuia sa iei ATL16 ca iti venea roata dintata cu noua dinti,,,,cu 18 au fost doar la late kingtiger citeva care sau facut ........camo de iarna alb peste camo normal si cam atita ca vad ca ai primit deja raspunsuri

#5 Useril este offline   UM2802 

• Membru deplin

Postat 30 March 2008 - 06:14 PM

Pai am luat un ATL 16 si kit-ul vine doar cu senilele - as vrea sa-l folosesc pt. un Henschel Tamiya, iar la ei in catalog era trecut la Porsche - ATL 22 care vine si cu roti, asa ca am luat d-asta pt. Dragon.
Colac peste pupaza un nene de pe un forum strainez zice cam asa :
” In addition, if you plan on using the ATL-22 for a Jagdtiger, you'll have to clip off the inner track guide tooth on every link.
This is an actual modification made by the German Army to allow the tracks to fit properly on the Porsche Jagdtiger suspension. ”
Acu iar sunt in ceata total, offffffff, greu frate cu dihaniile astea ................

Aceasta postare a fost editata de UM2802: 30 March 2008 - 06:17 PM

#6 Useril este offline   Danu 

• Membru senior
  • Postari: 328
  • Inregistrat: 02-August 05

Postat 30 March 2008 - 07:23 PM

1. Senila Kgs 73/800/152 cu o singura patina/element si roata motrice cu 18 dinti a fost folosita si la primele (primele-primele) Kingtiger Porshe, nu numai la ultimele produse (s-ar putea sa nu fi fost aceeasi denumire parca, deci probabil nu exact acelasi tip de senila, dar nu-mi aduc aminte exact...) Sa fiu sincer, nu am fost niciodata atent la senilele tancului astuia, dar parca erau din cele cu 2 elementi/patina.
2.SPzAbt 502 (parca asta a fost batalionul, nu sunt sigur, nici nu am cum verifica aici) a fost primul batalion care a trecut la Kingtiger si a luptat in Normandia unde le-a pierdut pe toate mai putin 3, iar cand a fost retras si reinarmat si-a lasat tancurile vechi si a trecut la Kingtger Henshell. Inainte de trimiterea in Ungaria batalionul a primit completari ...aceleasi tancuri pe care le lasase dupa Normandia, Anneleisse included. De aceea Anneleisse are camuflaj alb peste cel in 3 culori.
3. Nu stiu.

#7 Useril este offline   Cata 

• Simplul 'eu'
  • Postari: 1066
  • Inregistrat: 03-April 06
  • Interests:In secial 1/72.

Postat 30 March 2008 - 08:47 PM

Vezi si aici o chestiune destre culoarea tancului: http://www.cartula.ro/forum/index.php?show...p;hl=king+tiger

3. Pentru ca este foarte greu sa faci aparatoarea din foto-etch deoarece este curbata pe doua axe, iar din plastic arata rau. Fara ea orice KT arata mai cool. :pardon:
In realiate se mai agatau in roata motoare si fie erau pierdute fie erau demontate. :pardon:

#8 Useril este offline   UM2802 

• Membru deplin

Postat 30 March 2008 - 09:20 PM

Si fara ele ( fendere ) senilele nu erau mai expuse ?

#9 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior

Postat 30 March 2008 - 09:33 PM

Vezi postareaUM2802, la 30 Mar 2008, 22:20, a spus:

Si fara ele ( fendere ) senilele nu erau mai expuse ?

Fenderele cum le zici tu(aripi)erau din tabla,mai groasa decat cea folosita la caroseriile auto,sa zicem,dat tot tabla;ele nu ofereau protectie senilelor,nu pentru asta erau prevazute,ci protejau echipajul,sau "pietonii"de pericolul de a fi prinsi si trasi de senile;echipajele,compuse din bravi barbati,aveau alte pericole de infruntat in campul tactic,partea asta cu trasul sub senile era cea mai mica grija a lor,in schimb aripile de tabla le puteau creea probleme;este foarte corect ce spune Cata@-pe campul de lupta,mai ales prin localitati,aripile astea se mai pierdeau(mai dadea garidu'cu tancul intr-o casa,mai pica,virgula,cate-o aripa);tot cam asa dispareau si segmentele din spate.

Aceasta postare a fost editata de Longinus: 30 March 2008 - 09:35 PM

#10 Useril este offline   UM2802 

• Membru deplin

Postat 31 March 2008 - 10:05 PM

Si pana la urma cum sa fac macheta - referitor la aripirele alea, avand in vedere ca mi-am comandat de la Eduard un set de fendere din metal pt. KT ?

#11 Useril este offline   tgr 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 1493
  • Inregistrat: 14-April 07

Postat 31 March 2008 - 10:41 PM

Pune-le pocite...o sa arate frumos

#12 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior

Postat 01 April 2008 - 07:59 AM

Vezi postareaUM2802, la 31 Mar 2008, 23:05, a spus:

Si pana la urma cum sa fac macheta - referitor la aripirele alea, avand in vedere ca mi-am comandat de la Eduard un set de fendere din metal pt. KT ?

Pai ce?-ai dat o shapca de bani pe ele si sa nu le "uzitezi"?
-cum zice "tigrisorul" indoaiele nitzel ca poate da mai "shik"(nu shit!!),da cu mila sa nu le faci "varza" :pardon:

#13 Useril este offline   UM2802 

• Membru deplin

Postat 01 April 2008 - 08:38 PM

Ceva sfaturi sa indoi cum trebe aripile alea ? :pardon:

#14 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior

Postat 01 April 2008 - 10:20 PM

Vezi postareaUM2802, la 1 Apr 2008, 21:38, a spus:

Ceva sfaturi sa indoi cum trebe aripile alea ? :pardon:

- pe banii tai? :pardon:

#15 Useril este offline   UM2802 

• Membru deplin

Postat 01 April 2008 - 10:33 PM

Pai, daca le pun asa cum sunt prea arata din fabrica tancul, trebe si el un pic mai jerpelit oleaca.
Plus ca odata cu aripile alea vine si zimmerit photoetched tot de la Eduard.
Acu problema e : cum pocesc fenderele sa nu le stric si cum fac zimmerit-ul sa arate mai sarit / ciobit ( avand in vedere ca ala e folie de metal ) .

#16 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior

Postat 01 April 2008 - 10:38 PM

Chestia aia cu zimerit din metal chiar suna rau(zic eu)ca nu-mi dau seama cum sa-l faci sarit;ar mai fi o solutie:sa faci zimeritul chiar tu din chit;
-aripile nu-i mare lucru sa le faci nitel zdrelite,asta tine de imaginatie;fereste-te insa de a le indoi in vreo configuratie simetrica,oricare ar fi ea:ar parea prea"teatral".

#17 Useril este offline   UM2802 

• Membru deplin

Postat 01 April 2008 - 10:45 PM

E o mare problema cu facutul de zimmerit cu manuta mea, sunt destul de proaspat in chestia asta si de abia ma descurc cu macheta sa iasa cum trebe.
Nu stiu cat kit sa pun, cum sta pe macheta fara sa cada :pardon: cu zimtii ma descurc ca am o spatula speciala pt asa ceva de la Tamiya.

#18 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior

Postat 01 April 2008 - 10:53 PM

il depui(kitul)in strat subtire,imagineaza-ti in functie de scara la care lucrezi si pastreaza proportiile,binenteles cat anume se poate;nu poti sa vii si sa imparti grosimea din realitate,a stratului de ciment,la 35 si pe urma sa faci masuratori;poti insa sa tii cont de proportii si fereste-te sa-l depui (prea)gros;pentru stratul de zimmerit foloseste,de pilda,chit de perete(pentru tencuieli interioare),insa tehnica asta chiar ca-i putin cam pretentioasa;nu stiu ce sa zic,daca tu spui ca esti la inceput,iar kitul costa ceva"zloti"?

#19 Useril este offline   UM2802 

• Membru deplin

Postat 01 April 2008 - 11:02 PM

Pai d-asta am luat ala de la Eduard ca din ce am citit treaba cu kit-ul iti cere ceva skill care il acumulezi in ceva timp de pigulit la machete.
Momentan am sa pun PE de la Eduard si incerc sa vad daca reusesc sa-l ” impusc ” pe ici pe colo.
Mai dificil va fi realizarea camo-ului de iarna, din ce am citit asta e - ca sa zic asa - cireasa de pe tort in materie de vopsit machete.
Stie cineva ceva ” tips & tricks ” referitor la realizarea camo-ului de iarna ?
Oricum multumesc frumos pt. sfaturi.

#20 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior
  • Postari: 2390
  • Inregistrat: 29-February 08
  • Interests:Anything that fly, crawl or float in WW 2

Postat 01 April 2008 - 11:09 PM

vopseste blindatu in email ca baza (dunkelgelb,brun,sau cum vrei tu)si il pensulezi apoi cu alb -acrilic-.
Daca ai rabdare cu cojitul,poti reprezenta apoi o vopsea de "iarna" scorojita mai mult sau mai putin

Aceasta postare a fost editata de AdiP: 01 April 2008 - 11:10 PM

Arata acest topic

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi