Forum Machete,Modelism,Hobby: Cum sa vopsesc machetele? - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Cum sa vopsesc machetele? Ajutor

#1 Useril este offline   Xica 

• Nou venit
  • Grup: Members
  • Postari: 3
  • Inregistrat: 26-March 08

Postat 26 March 2008 - 06:54 PM

Mi-am comandat 2 machete dar nu stiu cum si cand sa le vopsesc, sa vopsesc piesele sau macheta cand este gata? Multumes anticipat.

#2 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 26 March 2008 - 07:04 PM

Doua machete de...?Oricum incearca vopsirea lor pe parti componente si pe urma asamblarea.Le poti vopsi si gata asamblate,da' ai nevoie de ceva experienta pentru asta;daca crezi ca te tine a 2-a varianta incearca,nu stiu cat de experimentat intr-ale machetelor esti tu. :wub:

#3 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 26 March 2008 - 11:01 PM

Nu exista o reteta.
Normal, piesele mici si greu de tinut in mana, se vopsesc cat inca sunt pe rama. Ai grija ca pe suprafetele de contact (unde vor fi lipite) sa nu fie vopsea.
Dupa ce termini mare parte din asamblare maschezi ce nu vrei sa fie vopsit (cum ar fi geamurile) cu scotch de hartie, si vopsesti. Daca ai mai multe culori o sa trebuiasca sa maschezi de mai multe ori. Oricum pt. inceput limiteaza-te la machete cu scheme de vopsire simple.
E foarte util sa vi la intalniri. Intreaba cu tupeu. Prin viu grai se pot spune si arata mai multe intr-un timp mai scurt.
Mai rasfoieste articolele de pe aici. O sa te lamuresti.

#4 Useril este offline   Xica 

• Nou venit

Postat 27 March 2008 - 03:06 PM

Despre machetele care le-am comandat, sunt doua tancuri de scara 1:48 cu 231 respectiv 385 piese, cand am deschis cutia am ramas uimit intradevar sunt multe piese mici, dar nu ma dau batut. Sunt primele machete deci nu am experienta, mi-am luat si sculele necesare, in weekend vreau sa le fac (o sa le fac in cateva saptamani). Cred ca totul tine de rabdare si experienta. Nu trebuia sa ma grabesc si sa imi iau cele mai complicate machete, ar fi fost mai bine sa incep cu ceva mai simplu, cel mai complicat mi se pare vopsitul, cand eram mai mic am mai facut 2 machete impreuna cu tatal meu un Sherman si un Red Baron Plane,(el le-am facut, eu doar il asistam :D).

#5 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 27 March 2008 - 11:19 PM

In primul rand,machetele de blindate 1/48,dar mai ales cele 1/35 presupun mai multe parti componente(spre deosebire de avioane,mai ale cele 1/72);cca 350 de piese pot fi multe,dar exista kituri de blindate(aici includ si piese de artilerie)cu 550 de parti componente,sau mai mult.Binenteles ca pentru inceput este indicat sa te orientezi spre cele mai simple.Asa cu a zis si Wurger,incearca scheme de vopsire simple-adica intr-o singura culoare-nu din cele mai sofisticate-scheme de mascare in doua,trei,sau chiar patru nuante;cand spun asta sa nu intelegi ca ma refer chiar la toata macheta-ca de pilda senilele.Fiecare componenta de detaliu,trebuie sa aiba culoarea ei:ex-uneltele ce erau(sunt)fixate pe cutia blindata-secure,lopata si uneori tarnacop-le vei vopsi in culorile lor naturale-coada din lemn si "lamele"-otel.Toba si teava de esapament la vopsesti in nuante de brun roscat inchis(de ex.)pentru ca ele erau "parjolite"de gazele fierbinti evacuate de motor si asa mai departe.Ce vreau eu sa zic este ca nu trebuie sa iei"ad literam" chestia asta cu vopsitul intr-o singura culoare;ideea,deci,se aplica corpului machetei-cutie blindata,turela si teava tunului-iar detaliile le vopsesti cam cum ar fi ele si in realitate-senile,truse de scule,unelte,foi de cort si prelate tevi de mitraliera,etc.daca vrei sa vezi,uite,eu iti postez aici o poza,asa de orientare.Imagine atasata: vedere_din_vitrina_4.jpg
... sau alta poate mai elocventaImagine atasata: vedere_din_vitrina.jpg-cred ca ai prins ideea :wub:

Aceasta postare a fost editata de Longinus: 27 March 2008 - 11:26 PM

#6 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 28 March 2008 - 06:47 AM

Si nu e tarziu nici acum sa le lasi p-astea la odihna si sa iti mai iei una de antrenament.
Una pe care sa scrie "easy" sau "level I". Gasesti pe la Olaf (Ultrapro pantelimon) sau Modelism (in Cocor). Armourfast la blindate, PM la avioane.

#7 Useril este offline   Xica 

• Nou venit

Postat 28 March 2008 - 07:42 AM

Multumesc pentru sfaturi, am sa incerc sa le fac, cand le termin am sa postez o poza.

#8 Useril este offline   alaur 

• Membru senior
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 07-February 07

Postat 28 March 2008 - 10:09 AM

Vezi postareaXica, la 28 Mar 2008, 07:42, a spus:

................... cand le termin am sa postez o poza.

Mai bine deschizi cate un topic la fiecare si postezi poze pe masura ce inaintezi.
In felul asta primesti sfaturi de indreptare pe parcurs a greselilor (la final va fi mai greu) si poti intreba fix acolo unde te-ai blocat.
Si vei avea si niste amintiri placute (sper) de la inceputurile tale in ale modelismului.

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi