Forum Machete,Modelism,Hobby: Pak 40 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Pak 40 Dragon 1/35, cod:6250. (pentru concurs)

#41 Useril este offline   Cata 

• Simplul 'eu'
  • Grup: Members
  • Postari: 1066
  • Inregistrat: 03-April 06
  • Interests:In secial 1/72.

Postat 29 April 2008 - 12:16 PM

Cum urmeaza ceva timp liber am decis sa continui cu vopsirea. In schimb Problem! :pardon:
Modelul original cu fotografia de inspiratie din Nuts&Bolts Vol.18 este acesta:

Dorinta mea era sa-l fac de Italia 1943 cu un parasutist german care sta langa. Dupa cum vedeti in descriere despre culori autorul zice ca probabil este galben peste gri. Am comparat cu alte poze ale tunului in culoarea gri inchis si nu se aseamana; mie imi pare mai mult ca este galben peste o nuanta de verde! :-)
Acum imi trebuie si parerile voastre ca sa stiu in ce parte sa o apuc! Voi ce ziceti despre colorit? Cum era de fapt?

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: PAC.JPG

#42 Useril este offline   tgr 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 1493
  • Inregistrat: 14-April 07

Postat 29 April 2008 - 01:18 PM

Si eu tot un verde vad dar cred ca e greu de spus dintr-o poza AN daca o culoare este gri sau verde(ambele inchise).
Autorul a considerat gri cum noi consideram verde.Mai bine cauta alte poze.

#43 Useril este offline   dany 

• Membru senior
  • Postari: 4818
  • Inregistrat: 24-November 06

Postat 29 April 2008 - 05:27 PM

Cata ,inclin sa cred ca este vorba de gri desi reflexia luminii pare sa-i schimbe nuanta. Pentru ati da batai de cap suplimentare iti aduc aminte ca a mai existat o perioada premergatoare aparitiei galbenului ,interesanta insa controversata totodata (datorita contrastului mic intre culori ,e greu de dedus din foto a-n),in care destul de multe vehicole erau vopsite in gri cu pete verzi ( dare ,pete melcisori etc).Multe din aceste au fost apoi vopsite partial (+/-)cu galben .Pe multe dintre vehicolele ce luptau la Kursk (si nu numai )apare acel tip de camuflaj .Intre timp am gasit un camo (zic eu interesant ) din Cehia in 1945 .Poate te ajuta mai mult .

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: cech_45_15.jpg
  • Imagine atasata: cech_45_14.jpg

Aceasta postare a fost editata de dany: 29 April 2008 - 05:37 PM

#44 Useril este offline   FlyBoy 

• Membru senior
  • Postari: 1937
  • Inregistrat: 24-February 06

Postat 30 April 2008 - 11:58 PM

OK man! Il tot vedem de aproape 2 luni, cand ai de and sa il vopsesti?

:-)

Banzai, Keirey, Bafta si ce mai vrei, da' numa' vopseste-l odata!!!

#45 Useril este offline   Cata 

• Simplul 'eu'

Postat 07 May 2008 - 11:16 PM

Si cum cu vopsirea nu s-a stabilit culoarea, am zis sa fac un baiat care sa stea pe tun. Figurina este din rasina, de contrabanda da la Danus, nu este da mare angajament, dar pentru primul meu pokemon la '35 merge. Deoarece in provine din contrabanda, figurina nu avea cap. :pardon:

Pe scurt:

- Am slefuit rasina, am vopsit totul in gri cu aerograful, dupa care :bang: au iesit la iveala toate defectele.
- Am folosit Mr. Surfacer la acoperirea gaurilor si apoi am reslefuit toata figurina. <_<

Dupa cercetarea uniformelor am ajuns la concluzia ca au fost atatea varinte de culori pale incat nu mai merita sa respect ceva. Asa ca am decis sa il colorez cu un amestec de Tamya acrilice. Pantalonii in Kaki si bluza in galben amestecat cu buff si gri (toate la ochi).

- Am folosit (ca la blindate) pre-umbrirea zonelor cu falduri interioare dupa care am facut doua amestecuri de culoare pe aceeasi baza (una mai inchisa si una mai deschisa). Am vopsit de jos in sus cu culoarea mai inchisa, dupa care de sus in jos cu culoarea mai deschisa.

- Dupa uscarea pantalonilor am pus mascol pentru protejarea la vopsirea cu galben.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: para_fata.JPG
  • Imagine atasata: para_spate.JPG

#46 Useril este offline   Cata 

• Simplul 'eu'

Postat 07 May 2008 - 11:22 PM

Intre timp am decis sa folosesc un cap de la Dragon din setul Premiun de parasutisti germani. Acesta este din DS si are deja culoarea de baza a pielii. Am mai adaugat cateva umbre si contur de buze. :bang:

Nu este extraordiar, dar merge pentru un para de Italia palid si bolnav. :pardon:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: chip.JPG

#47 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior
  • Postari: 2390
  • Inregistrat: 29-February 08
  • Interests:Anything that fly, crawl or float in WW 2

Postat 08 May 2008 - 11:52 AM

Cata, la 8 May 2008, 00:16, a spus:

- Am slefuit rasina, am vopsit totul in gri cu aerograful, dupa care :wacko: au iesit la iveala toate defectele.
- Am folosit Mr. Surfacer la acoperirea gaurilor si apoi am reslefuit toata figurina. :lol:

De ce te plangi ?
Chiar daca la finalul lucrului nu mai ai piele pe buriciele degetelor,gandestete ca ai reusit sa scoti ceva frumos dupa atata slefuit,nu ? :bang: :pardon: <_<

#48 Useril este offline   gmariusica 

• Membru deplin
  • Postari: 15
  • Inregistrat: 06-May 08

Postat 12 May 2008 - 04:56 AM

Zilele acestea am terminat si eu un Pak 40 si tot uitandu-ma pe net dupa informatii v-am gasit pe voi si nu mica mia fost bucuria sa vad ca exista destui ca mine "dusi cu sorcova" :whistle: in sensul bun al cuvantului.
Am pus si eu una mica poza cu Pak-ul meu la care mai am de facut echipajul. Ce m-ar interesa: as vrea ca una din figurine sa urle ordinele la ceilalti, sa se vada ca vine urgia rusa peste ei, si vreau asta de la comandant. Credeti ca se poate, gasesc asa ceva undeva sau tre sa ma apuc eu de mesterit o figurina in acest sens.

Imagine postata

#49 Useril este offline   Cata 

• Simplul 'eu'

Postat 12 May 2008 - 09:37 AM

Salut Marius si bine ai venit printre noi! :pardon:
Pentru inceput pot spune ca arata foarte bine poza cu Pak-ul tau, insa trebuie sa ne faci mai multe poze color si sa ne explici si noua tehnicile pe care le-ai folosit cu zapada.
Despre echipajul de pak in postura pe care o vrei tu nu vei gasii direct din cutie aceste figurine si va trebuii sa faci o combinatie de Kituri mesterite de asa natura incat sa iasa ceea ce vrei. Dragon mai are un Pak cu parasutisti imbracati de iarna, poti sa iei Kit-ul, sa folosesti figurinele si sa mai paci un Pak. :whistle:
Asteptam noi poze cu lucrarea ta. Dupa roti ai tot un kit de Dragon si ai vrut un model Early cu roata plina si frana de gura alungita la ambele parti. Restul poate ne spui tu. :lol:

#50 Useril este offline   gmariusica 

• Membru deplin

Postat 12 May 2008 - 06:50 PM

Salutare. Omule ce sa zic... nu sunt chiar artist in ce priveste modelismul, o sa incarc ceva poze si o sa vedeti imediat o gramada de elemente neasezate 100% cum trebuie. Zic asta pentru ca am urmarit firul muncii tale la acest model, eu unul nu merg chiar asa mult pe finisarea detaliior ci mai mult pe atmosfera pe care o pot crea cu aceste modele. De aceia vreau ca una din figurine sa zbiere ca apucatul la ceilalti.
A! am vazut ca tu intai ai modelat si dupa l-ai vopsit eu am incerac sa vopsesc si sa dau cu creta mare parte din piese inainte de asamblare - binenteles ca am avut probleme cu lipiciul care nu ma facea priza asa cum trebuie dupa ce le vopseam. Nu stiu tu cum l-ai vopsit asa asamblat.
Echipajul este in kitul tunului 4 membrii dar niciunul nu urla :whistle: , am sa-i vopsesc in alb complet(am sa ma chinui sa vad daca pot sa le pun sub casca, in jurul capului, ca o cagula ceva, ca la frigul din Rusia...) si am sa incerc sa simulez murdaria de pe uniforma cu un gri inchis ceva...sa vad.

Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata

#51 Useril este offline   alaur 

• Membru senior
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 07-February 07

Postat 12 May 2008 - 07:47 PM

In primul rand : Bun venit Mariusica! :pardon: :lol:
In al 2-lea: poate era mai bine un topic separat ca sa nu-l bruiem pe Cata; scuze Cata ca mai contribui si eu! :fish:
In al 3-lea: nu ne spui si noua cate ceva despre zapada (materiale, tehnici de realizare, alea-alea...) ? :whistle:

#52 Useril este offline   gmariusica 

• Membru deplin

Postat 12 May 2008 - 08:37 PM

A! da zapada am uitat, caci ma intrebase si Cata de ea. Zapada nu este altceva decat creta rasa cu cutter-ul peste adapostul de lupta iar la tun am dat praful de creta imediat dupa al doilea strat de vopsea(pina sa se usuce complet). Acuma ma gandesc ca am cam exagerat cu creta, am senzatia ca tunul are prea multa "zapada" pe el si arata cam a tun uitat pe undeva in mijlocul padurilor din Rusia. Cred ca am sa incerc sa-l mai bibilesc eu un pic sa vedem ce iese.

PS.
Asa este trebuia un topic separat dar am zis ca nu merita din cauza ca modelul nu este chiar atat de bun plus ca era acelasi model de tun cu al lui Cata. Dar acuma intradevar ma gandesc ca incurcam omul aici si am sa fac alt topic nou.

Aceasta postare a fost editata de gmariusica: 12 May 2008 - 08:45 PM

#53 Useril este offline   tgr 

• Membru senior
  • Postari: 1493
  • Inregistrat: 14-April 07

Postat 12 May 2008 - 08:50 PM

SCUZE CATA pentru offtopic.
Am si eu o intrebare pentru marius:
Daca intorci diorama pe dos cade zapada? :whistle:

#54 Useril este offline   gmariusica 

• Membru deplin

Postat 12 May 2008 - 08:51 PM

Exact...

#55 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior
  • Postari: 2390
  • Inregistrat: 29-February 08
  • Interests:Anything that fly, crawl or float in WW 2

Postat 12 May 2008 - 09:15 PM

tgr, la 12 May 2008, 21:50, a spus:

SCUZE CATA pentru offtopic.
Am si eu o intrebare pentru marius:
Daca intorci diorama pe dos cade zapada? :pardon:

Exact asta voiam sa intreb si eu !!!
Mi-ai luat-o inainte mai frate Tgr ! :whistle:
Ptr. gmariusica : Nu te-ai gandit sa sigilezi cumva toata "zapada "? Poate ar merge cu lac fixativ,etc,etc
Frumoasa lucrare,insa dupa cata zapada e in zona,eu mai repede l-as face abandonat.Parerea mea.
Spor in continuare ,si acuze Cata ! :lol:

Aceasta postare a fost editata de AdiP: 12 May 2008 - 09:17 PM

#56 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Postari: 12661
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 13 May 2008 - 07:20 AM

Citeaza

binenteles ca am avut probleme cu lipiciul care nu ma facea priza asa cum trebuie dupa ce le vopseam
Pai treaba e simpla: indepartezi vopseaua din zonele de contact!

#57 Useril este offline   Cata 

• Simplul 'eu'

Postat 13 May 2008 - 10:10 AM

:whistle: Fratilor! Fara nuici o suparare de ce nu ati lasat Pak-ul de iarna aici?? Este acelasi cod, un autor diferit iar dar discutiile se pot purta, deoarece sunt pe aceeasi tema. Nu ma supar, nu ma deranjaza. Este pentru concurs, dar nu imi doresc sa castig ceva si mai mult imi doresc sa facem o baza completa a lui Pak 40 si cu bune si curele.
Prin urmare Gabi te rog sa faci mutarea aici. :pardon:

#58 Useril este offline   Cata 

• Simplul 'eu'

Postat 01 June 2008 - 11:55 AM

FlyBoy, la 30 Apr 2008, 23:58, a spus:

OK man! Il tot vedem de aproape 2 luni, cand ai de and sa il vopsesti?

Nu inainte de a da ultimul sfat de la constructie: Cei care vor opta pentru tablele de "etch" de la blindaj, dupa ce se vor chinuii din greu sa le faca sa stea fara sa vina una peste cealalta vor face si cei doi "pini" care ajutau la menevrarea lor. Eu le-am facut din stiren tras la cald si lipite cu noul Loctite Power Gel. (acela care-i fac reclama ca este eastic. Elastic nu am constatat ca este dar cu siguranta nu face vapori la uscare. :dribble: ) Un lucru interesat si satisfacator totusi este ca daca se lipesc cei doi "pini" teblele devin functionale.

Si cu asta am terminat capitolul constructie. Trecem la vopsit ca se apropie temenul limita!! :friends:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: qwert.JPG

Aceasta postare a fost editata de Cata: 01 June 2008 - 11:59 AM

#59 Useril este offline   Cata 

• Simplul 'eu'

Postat 09 June 2008 - 12:06 AM

Si prima vopsire... German Grey de la Tamya, dar mi se pare cam inchis....

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: gri_1.JPG
  • Imagine atasata: gri_2.JPG

#60 Useril este offline   Cata 

• Simplul 'eu'

Postat 14 June 2008 - 06:45 PM

Si la final.... Intrebarea este: Seamana??? :book:

Thumbnail atasat