M-am pricopsit de curand cu seturile A, B si C. Par interesante, mai ales pentru un incepator...le-a incercat cineva? Mi se pare ca sunt excelente pentru tufuire, sunt semiumede. Sunt interesat mai ales de setul C, nu sunt inca lamurit in ce parti ale unei nave sau vehicul blindat poti folosi orange rust, gun metal si silver. La ultimele doua nuante am gasit urmatoarea explicatie: for unpolished metal look si for polished metal look. La restul e ceva mai simplu...in sensul ca mud sau sand poti sa ai idee cam pe unde trebuie sa apara pe un blindat.
Pagina 1 din 1
Weathering Master Set Tamiya
Postat 24 March 2008 - 09:43 AM
Am setul, este foarte bun cu o mica observatie: in cazul pieselor mici e mai dificil de lucrat pe ele raminind uneori granule cam mari si arata nasol.
Acum la ce sa le folosesti...e greu sa bati ceva in cuie. E ca si cum ti-as spune ca, pentru a merge pe bicicleta trebuie sa apesi pe pedala cu 25 Newton in timp ce momnetul fortei aplicat la gihidon trebuie sa fie de 15 dyna/cm!
Te uiti atent in jur, ti minte si aplici pe macheta in orice combinatie care iti reda ceea ce ai vazut.
A aplica reteta metal pe senile, noroi pe la coltruri si rugina pe scule nu da nimic bun!
Eu de exemplu, am folosit gun metal pentru accentuarea liniilor de panou la avioane! Scrie pe undeva asta??????
Acum la ce sa le folosesti...e greu sa bati ceva in cuie. E ca si cum ti-as spune ca, pentru a merge pe bicicleta trebuie sa apesi pe pedala cu 25 Newton in timp ce momnetul fortei aplicat la gihidon trebuie sa fie de 15 dyna/cm!
Te uiti atent in jur, ti minte si aplici pe macheta in orice combinatie care iti reda ceea ce ai vazut.
A aplica reteta metal pe senile, noroi pe la coltruri si rugina pe scule nu da nimic bun!
Eu de exemplu, am folosit gun metal pentru accentuarea liniilor de panou la avioane! Scrie pe undeva asta??????
Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 24 March 2008 - 09:44 AM
Postat 24 March 2008 - 08:45 PM
Nu e vorba doar de blindate, ci si de nave sau submarine...ma gandesc ca exista o oarecare logica in aparitia acestor efecte (rugina, vopsea sarita, metal lustruit s.a.) in anumite zone si in functie de suprafata pe care apar. Imi inchipui ca sunt diferente intre coca unui submarin, bordajul unei nave sau turela unui tanc. Oricum, am inteles, ceva imaginatie si multa practica Multumesc mult.
Postat 24 March 2008 - 09:27 PM
Degrelle, la 24 Mar 2008, 20:45, a spus:
Nu e vorba doar de blindate, ci si de nave sau submarine...ma gandesc ca exista o oarecare logica in aparitia acestor efecte (rugina, vopsea sarita, metal lustruit s.a.) in anumite zone si in functie de suprafata pe care apar. Imi inchipui ca sunt diferente intre coca unui submarin, bordajul unei nave sau turela unui tanc. Oricum, am inteles, ceva imaginatie si multa practica Multumesc mult.
Seturile astea nu stiu cat sunt de"meseriase";eu nu folosesc.In schimb,pentru efectele amintite de tine am o trusa intreaga de creta pastel,colorata,de la galeria de arta(sau fondul plastic,sau altele asemenea).Exista o gama de culori,in special rugina,noroi "negru de fum exhaust"s.a cu nu-ti inchipui!Si unde mai pui ca-s si ieftine .Pentru otel folosesc grafit,nimic altceva decat creion 4B sau 6B,iar la suprafete mari,"hasurez"cu grafit-carbune de desen(tot 4B sau 6B)-efectul este garantat.Daca vrei o reteta pentru zone mai incarcate,dizolva pulberea de creta in putin alcool(da putiiin!!!) si da pe urma pe model;o sa-ti iasa la fix.Acuma lucrez la PII J(uita-te in topicul pe care l-am deschis)-nimic din ce vezi acolo nu prea are vopsea(nici email,nici acrylic)-totul este creta pastel!Poti imbina culorile cum vrei,si poti obtine nuante,mai ales cele militare,cu cea mai mare usurinta.Daca vrei sa-ti mai zic,intreaba-ma.
Arata acest topic
Pagina 1 din 1