Pagina 1 din 1
IAR 330 Socat
Postat 20 March 2008 - 09:28 PM
SOCAT-ul , dupa cum bine ştiţi este un IAR – 330 PUMA modernizat.
Acest lucru am încercat să fac şi eu atunci când am achiziţionat o machetă de SUPER PUMA la scara 1:100 de la ITALLERI . Probabil o să-mi spuneţi că ,în primul rând, SUPER PUMA este puţin mai lung decât PUMA si are coada (bechia) diferită .Aşa este, dar vă rog, acordaţi circumstanţe atenuante unui începător !
Aşadar , am început prin a vopsi macheta. Am folosit vopsele „Modell Master” şi „Revell”. Lansatoarele le-am confecţionat dintr-o mina de pix în care am introdus capete de scobitori.
Gondolele pentru lansatoarele de rachete sunt beţe de mătură .
Pentru sistemul obtronic am folosit un led pe care l-am tăiat şi l-am pilit(s-a potrivit perfect la dimensiuni)
Tuburile pitot sunt realizate din capse de birou si valneş de la o agrafă de birou.
Tunul de bord este un bold cu o bucăţică de valneş.
Antenele sunt realizate dintr-un carton preşpan şi capse de birou.
Pentru steme am folosit autocolant şi preducele adecvate.
Ce a ieşit,vă las să vedeţi...
Acest lucru am încercat să fac şi eu atunci când am achiziţionat o machetă de SUPER PUMA la scara 1:100 de la ITALLERI . Probabil o să-mi spuneţi că ,în primul rând, SUPER PUMA este puţin mai lung decât PUMA si are coada (bechia) diferită .Aşa este, dar vă rog, acordaţi circumstanţe atenuante unui începător !
Aşadar , am început prin a vopsi macheta. Am folosit vopsele „Modell Master” şi „Revell”. Lansatoarele le-am confecţionat dintr-o mina de pix în care am introdus capete de scobitori.
Gondolele pentru lansatoarele de rachete sunt beţe de mătură .
Pentru sistemul obtronic am folosit un led pe care l-am tăiat şi l-am pilit(s-a potrivit perfect la dimensiuni)
Tuburile pitot sunt realizate din capse de birou si valneş de la o agrafă de birou.
Tunul de bord este un bold cu o bucăţică de valneş.
Antenele sunt realizate dintr-un carton preşpan şi capse de birou.
Ce a ieşit,vă las să vedeţi...
Postat 21 March 2008 - 12:16 PM
Asta se cheama "What-if"
Eu sunt de parere ca poti construi orice iti face placere (asa fac eu, cel putin).
Italeri 1:100? Sau e 1:72?
Parca vad si emblema Bazei 90... Cum zici ca ai procedat?
![:wub:](http://www.cartula.ro/forum/public/style_emoticons/default/pardon.gif)
Eu sunt de parere ca poti construi orice iti face placere (asa fac eu, cel putin).
Italeri 1:100? Sau e 1:72?
anakinu, la 20 Mar 2008, 21:28, a spus:
Parca vad si emblema Bazei 90... Cum zici ca ai procedat?
Aceasta postare a fost editata de niki: 21 March 2008 - 12:17 PM
Postat 21 March 2008 - 11:38 PM
o intrebare as avea si eu: de ce ai vrut sa fie superpuma? adica, ai gasit elicopterul, l-ai luat si apoi te-ai gandit sa-l socatizezi sau ai vrut puma socat si ulterior ai cumparat superpuma ca sa-l faci? adica privit ca si exponat, e frumos, ca si lucratura arata bine, dar nu-l poti privi ca si o macheta pentru ca varianta 1:1 a lui nu exista.
scuze, sper sa nu te fi suparat interventia mea.
scuze, sper sa nu te fi suparat interventia mea.
Postat 22 March 2008 - 10:38 PM
anakinu, la 22 Mar 2008, 21:11, a spus:
Scuze Jester, sunt incepator, poate suntem colegi (?) dar imi place SOCAT-ul, si mi s-a parut cea mai la indemana metoda de a transforma ceva in altceva....
cu siguranta suntem colegi de breasla, nu voiam sa par ca te iau de sus, doar ziceam ca pentru a face un socat, de obicei folosesti puma, de accea te-am intrebat ce si cum.
inca o data imi cer scuze daca te-am suparat.
- ← Revell T-6G Texan / Harvard Mk.4 - 04639
- Aviatie
- Airfix Supermarine Spitfire Mk. Vc scara 1:72 - 02040 →
Arata acest topic
Pagina 1 din 1