Revista noastra
Postat 31 July 2008 - 07:35 AM
Prima arhiva cu fisiere .max
Fisiere atasate
-
Fisiere_MAX__1_.rar (668.98K)
Numar de descarcari: 149
Postat 31 July 2008 - 07:36 AM
Fisiere atasate
-
Fisiere_MAX__2_.rar (410.26K)
Numar de descarcari: 141
Postat 31 July 2008 - 07:37 AM
Fisiere atasate
-
Fisiere_JPG_si_TIFF.rar (272.63K)
Numar de descarcari: 145
Postat 31 July 2008 - 11:41 AM
eugen, la 31 Jul 2008, 08:35, a spus:
Ca sa fiu mai exact:
Ca sunt fisiere 3D Studio MAX m-am prins io... Chestia e ca sunt perfect paralel cu utilizarea programului (si nici nu-l am).
Aveam rugamintea sa randeze cineva obiectul si sa puna niste imagini. Sa vedem si noi ce si cum...
Postat 31 July 2008 - 12:49 PM
eugen, la 31 Jul 2008, 11:41, a spus:
Ca sunt fisiere 3D Studio MAX m-am prins io... Chestia e ca sunt perfect paralel cu utilizarea programului (si nici nu-l am).
Aveam rugamintea sa randeze cineva obiectul si sa puna niste imagini. Sa vedem si noi ce si cum...
In imaginea atasata sunt viewporturile obiectului. Folosind modelul acesta se pot desfasura piese pentru a fi construite ulterior din carton, tabla, plastic... la scara.
Postat 31 July 2008 - 12:56 PM
Fisiere atasate
-
sdkfz232.rar (623.35K)
Numar de descarcari: 124
Postat 31 July 2008 - 12:59 PM
Am impresia ca asta e obectu'
http://www.turbosquid.com/3d-models/3ds-ma...schwerer/398465
http://www.deespona....s/sdkfz232.html
Aceasta postare a fost editata de eugen: 31 July 2008 - 01:14 PM
Postat 06 August 2008 - 12:14 PM
Articolul a fost trimis pentru evaluare redactorului de specialitate (tomcat_ct)
Vezi: http://www.cartula.ro/forum/index.php?s=&a...ost&p=60477
Asteptam raspunsul...
Aceasta postare a fost editata de eugen: 06 August 2008 - 12:17 PM
Postat 06 August 2008 - 08:22 PM
Articolul a fost citit de redactorul de specialitate, si, intr-un timp deosebit de scurt am primit raspunsul sau.
A fost apreciat efortul depus pentru documentarea materialului, dar, cel putin in forma actuala, articolul a fost evaluat ca fiind relativ incomplet. Aprofundat, completat si cat mai bine documentat, se va dovedi de un real interes.
Nu putem sa nu remarcam, cu reala dezamagire, ca nu este dublat si de realizarea unei machete, pe masura complexitatii si generozitatii subiectului abordat. In masura in care, pana la data aparitiei revistei, materialul in cauza va fi revizuit - si eventual insotit de o macheta - speram ca il vom putea include in planul editorial.
P.S. Articolul a fost trimis, pentru evaluare suplimentara, si lui 1-0-9.
Aceasta postare a fost editata de eugen: 06 August 2008 - 09:03 PM
Postat 06 August 2008 - 09:40 PM
Multumesc mult de raspuns. Dupa cum am spus, articolul nu e gata, dupa ce voi termina macheta voi putea scrie si partea cu macheta/kitul. Referitor la ceea ce este acum, dupa cum se vede, deocamdata este doar istoria (impartita in doua: MiG 21 si MiG 21 LanceR) urmand sa mai fie inca unu sau doua capitole cu "making-of" . Am considerat ca nu trebuie sa pun accentul pe istoria MiG-ului 21 , dar daca voi spuneti ca e incomplet voi incerca sa mai adaug. Sursa mea principala imi oferea aprox. numai ceea ce am scris. Si ca veni vorba, am sa dau aici si sursele, ca nu e nici un secret: Pentru istoria MiG-ului 21 m-am documentat din "Avioane si Elicoptere - caracteristici si performante de zbor, Editura Tehnica, Gheorghe Zaroiu" si putin din Wikipedia, iar pentru LanceR am folosit informatiile gasite pe net in decursul timpului completandu-le cu cele din prospectul kit-ului Parcmodels. Cum spuneam, dupa ce termin macheta va fi gata si restul articolului, asta fiind varianta "bruta". Nu mai am mult, dar fiind vopsirea proasta incerc diverse trucuri(vopsea sarita, vopsea afumata, jegarire cu umbra arsa) pentru a atrage atentia in alt loc.
Numa` bine!
P.S. Pe aceasta cale trebuie sa-mi cer scuze de la Eugen pe care l-am stresat si care a avut amabilitatea sa se ocupe de mine cu toate ca e in concediu.
Postat 06 August 2008 - 10:02 PM
Accentele puse - sau nu - pe anumite aspecte ale subiectului abordat, raman la latitudinea autorului.
Referitor la sursele bibliografice folosite, sustin parerea redactorului care a recomandat - citez - "Aprofundarea, completarea si o cat mai buna documentare".
Folosirea unei singure surse principale de documentare (Avioane si Elicoptere - caracteristici si performante de zbor, Editura Tehnica, Gheorghe Zaroiu, Anul ??) nu este de natura sa confere un plus de "greutate" materialului trimis spre publicare.
Asteptam cu interes varianta revizuita si adaugita.
P.S. Stress-ul nu este stress atunci cand...
Aceasta postare a fost editata de eugen: 06 August 2008 - 10:26 PM
Postat 17 September 2008 - 09:27 AM
Editorialul patetic si populist al unei reviste nascuta moarta.
Septembrie Galben
Plecaciune Mare Boier Alexie. Tu, Singurul, care mi-ai respectat fara carctire toate poruncile.
Plecaciune Mare Vistiernic Olaf, pentru nobilul Tau dar.
Plecaciune Mare Sfetnic Crios, pentru inteleptele Tale sfaturi.
Plecaciune Marite Alguhan, maretia n-are granite.
Plecaciune Boier Dumitale DragosP, oastea 232 m-a ajutat la restriste.
Plecaciune Ostean Messerschmitt, sabia Ta nu s-a frant in van.
Plecaciune Boieri Dumneavoastra, numiti sau nenumiti - va stiti Domniile Voastre - pentru nobila Voastra intentie de a va alatura Maretei Cauze.
Iertaciune Celor pe care, in nemernicia mea si pacatos fiind, i-am aruncat, cu sau fara voie, in neagra, dar nu vesnica uitare.
Plecaciune Tuturor si iertaciune Boieri Dumneavoastra.
Focul Ghenei ma va mistui ca V-am inselat asteptarile.
Va urma, poate, Octombrie Rosu. Si dupa aia, 17 Nentori. Ma mai gandesc...
Aceasta postare a fost editata de eugen: 17 September 2008 - 09:44 AM
Postat 17 September 2008 - 07:38 PM
bob123, la 31 Jul 2008, 12:56, a spus:
In principiu da. ModelArt si Digital Navy folosesc AutoCad cu un plug-in special numit Surfmaster 1.0 asta stiu sigur.
In cazul GPM nu stiu. Modelik , CFM , si altii cumpara modelul de la diversi designeri , putine modele le apartin lor cu adevarat. In cazul lui Halinski si DCM am o banuiala dar nu sunt sigur ca folosesc Rhino.
Exista multe programe pentru crearea modelelor din carton unele moka ( Sketch-up , Metaseq , Blender , etc) sau pe bani ( Studio 3D Max, Rhino , AutoCad, etc)
bob123, la 31 Jul 2008, 12:49, a spus:
Ehe , nu tot ce zboara se mananca. Nu orice model 3D poate fi desfasurat ca apoi sa se poata reconstrui din diverse materiale. Daca a fost proiectat pentru efectul vizual sansele sa fie si construibil sunt insa foarte mici.
Aceasta postare a fost editata de DragosP: 17 September 2008 - 07:39 PM