Parerea mea este ca ar trebui mai intai facuta structura:
• editorial, articol(e) documentar(e)
• prezentari de produse, servicii, materiale, etc.
• sectiuni - aero/blindate/feroviare/auto/navo/figurine sau plastice/rasini/carton/scratch sau alta succesiune (ramane de vazut)
• kit review(s) - dupa disponibilitati
• tehnici, clenciuri, DIY, etc.
• corespondenta, mica publicitate, dreptul la replica, wish list, apeluri publice, s.a.m.d.
• altele
Dupa ce se ajunge la un acord in privinta asta, in functie de articolele primite sau propuse se pagineaza si astfel se stabileste numarul de pagini, pentru ca e cam nepractic sa pleci de la o suma mare in conditiile actuale. Ca ies 24, 36 sau 48 de pagini n'are nici o importanta atata timp cat au miez si aspect comercial ca doar asta e scopul, sa fie ceva legat si atractiv.
Eu unul n'am vazut reviste tiparite de afara decat in treacat, iar cele on-line trateaza exclusiv un domeniu (feroviar, aero - plastice la toate scarile, aero 1/48, scratch, etc). In cazul de fata e mai dificil deoarece modelismul la noi e intr'o situatie pe care nu o mai discut (pentru asta e editoralul, nu?) si trebuie acoperite multe subiecte, in fine, o sa fie ceva de munca si oameni de convins. Important e sa nu lasam povestea asta pe un colt de masa si sa asteptam sa vina harzobu' cu bunatati din cer, adica asa cum a spus Radu in threadul cu discutii aprinse, sa ne implicam. Daca pentru neparticiparea la intalniri lunare, trimestriale sau evenimente mai mult sau mai putin mediatizate exista scuze justificate (de exemplu imi doresc enorm sa pot participa la intalnirile forumului dar din motive foarte bine intemeiate nu pot), pentru un articol, niste poze si alte maruntisuri nu mai poate fi invocata lipsa timpului sau si mai penibil, dezinteresul. Adica sunt modelist, amator, imi place, dar n'am chef.
P.S. Daca nu exista redactori amatori atunci sunt
io, si sa nu va asteptati la pui fripti si povesti cu zane pentru ca sunt carpanos si cusurgiu, ca toti palavragii care n'au reusit sa termine o macheta in viata lor
Aceasta postare a fost editata de Vernier: 20 March 2008 - 11:02 PM