Pagina 1 din 1
tancul usor T 26 sau un englez la Moscova
Postat 13 March 2008 - 08:39 AM
Construit de sovietici,T 26 reprezinta o copie a modelului"6 tons"Vickers E md.1930.Initial a fost produs in varianta cu 2 turele exact ca si "varul"englez,in anul 1931,inarmat fiind cu 2 mitraliere DT cal.7,62 mm,o greutate de 8 tone si un motor Armstrong Siddley.Ulterior productia a fost diversificata,astfel incat in 1932 apare modelul cu o singura turela inarmat cu un tun cal.37 mm si o mitraliera DT cal.7,62,intre 1933-1937 apare,cu turela modificata,modelul inarmat cu un tun cal.45 mm si una(eventual doua)mitraliere cal.7,62 mm.
Demn de mentionat ar mai fi modelul T 26 A produs in anii 1934-1935 si inarmat cu un tun de 76,2 mm si 2 mitraliere 7,62 mm.
Greutatea gata de lupta a sporit si ea de la 8 tone,in cazul modelului de inceput,pana la 10,5 tone
la modelele mai greu inarmate.
Dintre variantele lui T.26,tot aici ar trebui amintite si cele aruncator de flacari-OT26,OT130 si OT133.
Tancul a participat atat la razboiul sovieto-finlandez,cat si la cel de-al doilea R.M.si a fost,la randul sau,oferit la export,unul dintre cei mai importanti clienti fiind Turcia.
Modelul pe care-l expun este un T 26 cu tun de 4,5cm.asa cum arata in iarna dintre anii 1939-1940 Finlanda,kit Zvezda 1/35.
Kitul este corect realizat in scara si a fost preluat si de cei de la Italeri,aparind si in oferta lor,dar fara modificari.
Asamblat cu Revell Contacta si vopsit cu alb mat de la Model Master,modelul nu pune probleme,fiind in acelasi timp si o piesa care atrage atentia in vitrina-poate si datorita culorii albe.
Demn de mentionat ar mai fi modelul T 26 A produs in anii 1934-1935 si inarmat cu un tun de 76,2 mm si 2 mitraliere 7,62 mm.
Greutatea gata de lupta a sporit si ea de la 8 tone,in cazul modelului de inceput,pana la 10,5 tone
la modelele mai greu inarmate.
Dintre variantele lui T.26,tot aici ar trebui amintite si cele aruncator de flacari-OT26,OT130 si OT133.
Tancul a participat atat la razboiul sovieto-finlandez,cat si la cel de-al doilea R.M.si a fost,la randul sau,oferit la export,unul dintre cei mai importanti clienti fiind Turcia.
Modelul pe care-l expun este un T 26 cu tun de 4,5cm.asa cum arata in iarna dintre anii 1939-1940 Finlanda,kit Zvezda 1/35.
Kitul este corect realizat in scara si a fost preluat si de cei de la Italeri,aparind si in oferta lor,dar fara modificari.
Asamblat cu Revell Contacta si vopsit cu alb mat de la Model Master,modelul nu pune probleme,fiind in acelasi timp si o piesa care atrage atentia in vitrina-poate si datorita culorii albe.
Postat 14 March 2008 - 08:31 PM
Dragos_P, la 14 Mar 2008, 19:52, a spus:
Frumos.
Totusi daca este varianta cu antena, cred ca mai trebuia o piesa, numarul 7 din imagine:
Eu la BT-5 de la Zvezda am facut piesa respectiva dintr-o bucata de cadru intinsa deasupra lumanarii:
Totusi daca este varianta cu antena, cred ca mai trebuia o piesa, numarul 7 din imagine:
Eu la BT-5 de la Zvezda am facut piesa respectiva dintr-o bucata de cadru intinsa deasupra lumanarii:
Multumesc Dragos P.Ai dreptate,insa explicatiile din cutia de asamblare date de cei de la Zvezda nu cuprind piesa "antena"piesa 7 respectiv 2,motiv pentru care nu am reprodus-o nici eu(la drept vorbind n-am inteles cum anume se fixeaza in suport)Ca tehnica,intr-adevar "tragerea" unui fir peste flacara lumanarii mi se pare ca da cele mai bune(mai veridice)rezultate;am obtinut fire la fel de subtiri ca firul de par.Eu nu am BT5 insa il am pe BT7,tot de la Zvezda,si voi reveni cu el ceva mai tarziu.A!!! sa nu uit,mai am,dar neasamblat,-tot Zvezda- pe BA3 md.1934 cu aceasi turela.Apropos,poate imi dai sugestii cu privire la vopsire(eu ma gandeam tot la ceva de iarna,cu uzura de rigoare si vopsea kaki vizibila dedesupt,ce zici?).Crezi ca as obtine rezultate notabile cu alb acrilic peste kaki email,cu spalarea de rigoare,binenteles?
Postat 15 March 2008 - 08:46 PM
Postat 15 March 2008 - 10:49 PM
Longinus, la 15 Mar 2008, 22:36, a spus:
Cred ca e vorba de acesta:
http://www.worldwar2.ro/forum/index.php?sh...ost&p=59957
Postat 15 March 2008 - 10:59 PM
Dragos_P, la 15 Mar 2008, 22:49, a spus:
Longinus, la 15 Mar 2008, 22:36, a spus:
Cred ca e vorba de acesta:
http://www.worldwar2.ro/forum/index.php?sh...ost&p=59957
Captura de la rusi?Interesanta foto si mai ales o inmatriculare inedita.
Arata acest topic
Pagina 1 din 1