Spre norocul meu, AZ Models au reeditat kit-ul Grand Phoenix, singura modificare fiind inlocuirea mastilor Eduard din vinil cu masti Eduard din banda de mascare galbena, net superioara.
Kitul contine cateva rame din plastic relativ moale, short-run, cateva pungute cu piesele din rasina (cockpit, compartimentele trenului de aterizare, roti, efuzor, alte mici piese), o foaie micuta dar suficienta de photoetch, mastile pentru cabina si roti, si foaia de decal-uri continand 2 variante.
O recenzie completa gasiti aici: http://kits.kitrevie...nreviewbg_1.htm (e pentru varianta Grand Phoenix, dupa cum ziceam)
Asamblarea si vopsirea cockpit-ului din rasina n-a prezentat probleme deosebite, panoul de instrumente este furnizat sub forma de PE + folie transparenta...
Cam asta a iesit:

Cockpit-ul este prins intre cele 2 jumatati care formeaza botul, si marginile interioare ale prizei de admisie...

Compartimentele franelor aerodinamice nu se potriveau stralucit, si oricum nu stau deschise la sol... Asa ca am pus direct franele aerodinamice in deschizaturile fuselajului (dupa ce am pilit destul de mult)

Am deschis niste evacuari, ca aratau cam ciudat doar figurate...

Pentru a fixa piesele din interiorul prizelor de aer, am creat niste santuri cu o scula de gravat:

Si asa arata dupa montaj si vopsire. Zona neagra am vopsit-o pentru a da impresia corecta cand se uita cineva in prizele de aer

Dupa mult chin, rugaminti, si aplicarea esentei de pila in multiple zone, am reusit sa inchid semifuselajele. Doar sus, astept sa se usuce bine-bine si trebuie sa repet operatiunea si pe burta.