Acum, Blue-Max, eu ce sa-ti fac ? Daca ti-a placut si l-ai vrut ... il ai in ograda.
Modelul, din 2001, este cam ultimul facut mai acatarii si cu ceva mai multa atentie.
Dupa el a venit potopul.
Pentru ca motto-ul celor de-acolo este "Realismul in zbor ".
Din multe puncte de vedere cred ca Wespe este cam ultima si poate chiar singura
firma de modele din rasina care mai lucreaza in acest stil "arhaic".
Ziceai de numerotarea pieselor. Nu o fac - desi ar avea cum - pentru ca folosesc un
stil invechit de turnare - baghete cu acelasi tip de piesa care, dupa turnare, se rup
pentru a compune kit-ul. Astazi nimeni nu mai toarna asa - piesele sint puse pe
baghete si numerotate pentru a fi mai usor de recunoscut pe desenul de asamblare.
Desen care, la Wespe, a ramas acelasi de la inceputuri. In stil copil handicapat de 5 ani virsta,
cu piesele aruncate in mod ordonat, cu sau fara lipsuri si fara nici macar 2-3 cuvinte explicative.
Ca, nu-i asa, de ce-ar fi nevoie ?
Sper sa ai norocul sa ai toate piesele, am auzit pe multi plingindu-se de lipsuri sau piese defecte,
niciodata schimbate. Ca Costa.
Pina la coada si tragind linie, astazi Wespe inseamna "stilul minimalist" sau "lasa ca merge si asa,
cumpara fraierii !".
Cred, Blue-Max, ca daca te-ai fi oferit sa faci un kit report sau preview sau oricum i-ai fi zis, ai
fi obtinut o reducere la pret sau macar te-ar fi scutit de plata transportului. Dar ar fi trebuit sa-l
lauzi rau tare.
Am sa-ti semnalez o greseala de care-mi aduc aminte.
Este vorba de acoperis - este cu aprox. 1,5 mm mai mic decit latimea cabinei. se vede treaba ca
a intrat la apa in procesul tehnologic. Cred ca asta este explicatia lipsei unei foto a modelului - au
observat greseala la montaj, n-au vrut sa-i spuna jupinului ca sa nu le faCa Capul mare si au
propus sa fie folosita foto de la 1/35, ca-i mai frumoasa.
Norocul tau este ca am mai gasit niste piese din vremea cind ma batea gindul sa fac o varianta
S 65 germanizata. Asa ca-ti pot oferi, bineinteles daca vrei, piesele pentru cabina plus podeaua.
Nu te costa nimic, dar trebuie sa platesti transportul.
Asa ca : 10 IEuroi ca la Wespe plus urmatoarele taxe si impozite :
- taxa pe cutia in care am pastrat piesele
- taxa pe raftul pe care a stat cutia
- taxa pe dulapul in care este raftul pe care a stat cutia in care am pastrat piesele
- taxa pe curent electic continuu, alternativ si de le geamuri
- taxa pe cotizatie
- taxa pe mersul la posta, care se face pe jos
- taxa ca nu folosesc transportul in comun
- taxa ca scriu adresa pe pachet
- si inca alte multe, in total citeva sute la suta.
Iata si foto de la panoul frontal al cabinei :