Forum Machete,Modelism,Hobby: Stalinetz S65 1/72 WESPE Models - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Stalinetz S65 1/72 WESPE Models ce avem in cutie

#1 Useril este offline   Blue-Max 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 2473
  • Inregistrat: 06-December 04

Postat 10 March 2008 - 08:35 PM

Daca gloria luptei terestre in WW2 e detinuta fara indoiala de tancuri si semisenilate, tractoarele de artilerie ocupa mai degraba un loc secundar in atentia modelistilor si a fabricantilor de kituri. Uitate, rar poti intalni in oferta cuiva cate un model ratacit.

De multa vreme mi-a atras atentia tractorul sovietic Stalinetz S65, o adevarata "uraciune" pe senile :shok:  din oferta compatriotilor nostri de la Wespe Models. Pe site-ul lor, care intre timp a devenit si shop on-line se poate cumpara kitul cu suma de 17 euro (~ 63,50 lei), pret ce include TVA-ul (voi afla eu ulterior), la care se adauga biensur expeditia.
Daca va inscrieti pe site, cu domiciliul bineinteles in Romanica si simulati o comanda, veti avea neplacuta surpriza, sa constatati ca expeditia pt. un kit la 1/72 este nici mai mult, nici mai putin decat .... 10 euro, la care se adauga un incredibil comision Paypal de 6 euro
Astfel ca veti obtine kitul pt. o suma de nimic de fix 33 euro !!  :fool:   :huh:   Halucinant nu ?! Numai la noi se poate intampla asa ceva !!
Normal ca le-am scris pe e-mail, semnalandu-le anomalia crasa !
Normal ca nu mi-au raspuns !
Normal ca nu m-am lasat ! :friends:
Si am obtinut pana la urma un raspuns in doi peri, destul de neprietenos, tipic relatiilor interetnice romano-romane !! Cu greu as spune, domnul care se semna Stefan Cirstea, mi-a explicat pana la urma ca : " Pretul este inclusiv tva,curs bnr,plata in avans,costuri de expeditie in functie de numarul de modele si adresa;transmiteti comanda si o sa primiti detaliile ".

In situatia asta, m-am linistit caci aveam deja kitul cumparat pe numai 40 lei de la magazinul lui Olaf:
http://www.machete.ro/product_info.php/man...roducts_id/1938

Dar sa purcedem mai departe si sa va povestesc ce am gasit in cutie ....

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: scan.jpg

#2 Useril este offline   Blue-Max 

• Membru senior

Postat 10 March 2008 - 08:43 PM

Cutie, care poate stiti e mica, din plastic transparent, draguta si abia capabila sa inghita toate piesele de rasina, ingramadite intr-o punguta cu inchidere etansa. Pe langa micul artwork prezentat mai sus, mai avem o hartie de dimensiuni ~ 13cm/19cm pliata multiplu, ca sa incapa in cutie, care contine pe ambele parti niste instructiuni relativ sumare si cam neclare de asamblare. Nici vorba de numerotarea pieselor, nici vorba de prezentarea lor pe foaia de instrcutiuni pt. identificare. Se dau doar asamblari partiale ale elementelor.
Am copiat si marit instructiunile pe un format A4, dupa care le-am scanat.
Iata vi le pun la dispozitie !

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Instructiuni_1_1.jpg
  • Imagine atasata: Instructiuni_2_2.jpg

#3 Useril este offline   Blue-Max 

• Membru senior

Postat 10 March 2008 - 08:50 PM

Nu pot spune ca sunt un experimentat machetist in asamblarea kiturilor de rasina. Totusi m-a surprins neplacut adausul masiv de balast la mai toate piesele si mai ales dificultatea de a sesiza fara dubiu, care e partea utila, deci piesa si ce trebuie indepartat.
Calitatea turnarii pieselor va las pe dvs. s-o apreciati din poze.

Calandrul, fata-spate, FARA inscriptiile "STALINETZ" ce se pot vedea pe artwork. O mica teapa acest artwork, care banuiesc e de la un model la scara 1/35  :friends:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Calandru_fata.JPG
  • Imagine atasata: Calandru_spate.JPG

#4 Useril este offline   Blue-Max 

• Membru senior

Postat 10 March 2008 - 08:54 PM

Ce vedeti in spatele calandrului e .... sasiul sau batiul tractorului, o piesa monobloc, turnata dintr-una, care intre cele doua tije, a avut un balast serios. Imi pare rau, ca nu am pozat piesa inainte de "degrosare".

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Sasiu_1.JPG
  • Imagine atasata: Sasiu_spate.JPG
  • Imagine atasata: Sasiu_spate_2.JPG

#5 Useril este offline   Blue-Max 

• Membru senior

Postat 10 March 2008 - 08:58 PM

O piesa curata, turnata tot dintr-una, care a avut microbavuri minime e blocul motor.
Elementul cilindric, atasat vertical la blocul motor, e o piesa separata, care apare in poze dupa lipire.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Motor_dreapta.JPG
  • Imagine atasata: Motor_dreapta_2.JPG
  • Imagine atasata: Motor_stanga_2.JPG
  • Imagine atasata: Motor_stanga.JPG

#6 Useril este offline   Blue-Max 

• Membru senior

Postat 10 March 2008 - 09:05 PM

Senilele cu adaosul, ramas doar la portiunile curbe ....

La portiunile drepte am inlaturat adaosul, folosind "fierastraul" din tais de lama de barberit, lovit in "buza" cu lama de cutter. Scula asta s-a adeverit ESENTIALA pt. indepartarea adaosurilor, cu consum minim de material pe lungimea de taiare. Daca as fi folosit lame taietoare clasice cu zimti, as fi pierdut material util din piese !!

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Senile_1.JPG
  • Imagine atasata: Senile_2.JPG

#7 Useril este offline   Blue-Max 

• Membru senior

Postat 10 March 2008 - 09:07 PM

Cabina si alte elemente colaterale ei ...
Dupa cum bine vedeti, avem acolo o mica canapea :friends:   pe care soferul sovietic statea cand conducea tractorul. Oare chiar asa sa fi fost ?!

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Elemente_cabina_1.JPG
  • Imagine atasata: Elemente_cabina_2.JPG

Aceasta postare a fost editata de Blue-Max: 10 March 2008 - 09:09 PM

#8 Useril este offline   SteelMaster 

• Membru senior
  • Postari: 2446
  • Inregistrat: 12-April 05

Postat 10 March 2008 - 09:11 PM

Deocamdata, fiind putin luat prin surpridere de acest interesant topic, doar un scurt
comentariu referitor la box-art.
Foto reprezinta modelul 1/35. "Pattern" folosit si in cazul altor modele 1/72.
Adica - "afara-i vopsit gardul, inauntru-i leopardul".
Sau, asa patesti si te tepuiesti cind te maninca-n ...
Si, mai ales, atunci cind n-ai ce face si iei ce gasesti.
Oricum revenim, subiectu-i suculent.

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_03_2008/post-78-1205176264.gif

#9 Useril este offline   Blue-Max 

• Membru senior

Postat 10 March 2008 - 09:13 PM

Iata elementele caii de rulare. Aici puteti admira piese inca nedeztelenite. Nu ma refer la rotile motrice, ci la piesa lunga, ce face legatura intre ele. Una e 80% debavurata, cealalta deloc.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Elemente_cale_rulare_1.JPG
  • Imagine atasata: Elemente_cale_rulare_2.JPG
  • Imagine atasata: Elemente_cale_rulare_3.JPG
  • Imagine atasata: Elemente_cale_rulare_4.JPG

#10 Useril este offline   Blue-Max 

• Membru senior

Postat 10 March 2008 - 09:18 PM

Urmeaza 3 elemente ce sustin blocul motor si unesc si rigidizeaza cele 2 brate ale batiului.
Plus un carlig de tractare pe fata.
Piese 99% debavurate .... V-ati fi speriat daca le vedeati cum aratau initial ...

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Elemente_sustinere_motor_1.JPG
  • Imagine atasata: Elemente_sustinere_motor_2.JPG

#11 Useril este offline   Blue-Max 

• Membru senior

Postat 10 March 2008 - 09:24 PM

In final, restul de piese diverse.
In stanga capota, apoi tot felul de manete de prin cabina, esapamente ce ies in sus prin capota, faruri fata si spate, ceva detalii de la calea de rulare.
Dumnezeu stie ce o mai fi pe acolo, poate si lipsesc unele, poate nu ?! Nu ai cum sa stii, din ce informatii ti se ofera din foile de instructiuni.

Personal nu regret ca l-am luat, caci il doream demult.
Si daca nu-l luam, nu stiam ce pierd !! :friends:

Va multumesc pt. atentie.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Diverse.JPG

Aceasta postare a fost editata de Blue-Max: 10 March 2008 - 09:25 PM

#12 Useril este offline   GRIZZLEA 

• Membru senior
  • Postari: 1496
  • Inregistrat: 02-August 05
  • Interests:The One True Scale.
    Scara 1:48.

Postat 11 March 2008 - 06:02 AM

Vezi postareaBlue-Max, la 10 Mar 2008, 21:24, a spus:

Personal nu regret ca l-am luat, caci il doream demult.
Si daca nu-l luam, nu stiam ce pierd !! :friends:

Fratioare, pai cand ti se pune pata lu' matale... vaz ca mergi pana-n panzele albe...
Offf... avand si io aventurile mele, cu unele asa-zise "kituri" Wespe... prea bine pricep drumul pe care l-ai parcurs pana aici, in acest proiect... dar "aventura" abia incepe, de acum inainte !
Acestea fiind zise, cu mult interes si luare-aminte voi privi la ce urmeaza.

Succes !

#13 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 11 March 2008 - 08:26 AM

Care va sa zica baietii astia de Wespe,cer pe Kakanetz-pardon-Stalinetz 1/72,in halul in care arata,cca.110 lei per total??!!Bine ca ne-ai avertizat frate sa nu calcam in...pacat si noi si sa stim ce avem de evitat(pe ce vor ei plata la euro/curs BNRpresupun;???)
succes cu"jucareaua"si sa ne mai arati cum si ce.
A si sa nu uit-faza cu canapeaua soferului-pai deh frate!avea si omu o treaba in intrecerea Kolhoznica,stiu eu?vreo fruntasa in intrecere sau d'astea asemenea-gen Ana Pauker :friends: (la varianta civila),iar la aia militara,vreo eroina ceva :fool:

Aceasta postare a fost editata de Longinus: 11 March 2008 - 08:31 AM

#14 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12661
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 11 March 2008 - 08:48 AM

Buna prezentare Blue-Max si interesant de urmarit si continuarea!

#15 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 11 March 2008 - 10:37 AM

Multumim pentru recenzia completa si profesionala BlueMax.
Chiar deunazi ma intreba cineva ce si cum despre "kiturile" astea de la Wespe.
Daca esti chiar interesat de un anumit model rar sau deloc reprezentat la alte firme, ar merge. Insa pretul nu se justifica deloc.
Ma gandesc ca pentru banii astia l-as face scratch daca ar fi nevoie. Insa asta e o replica scoasa in cateva sute de exemplare.
Nu inteleg politica firmei si m-am mai ciocnit de ea de cateva ori cand m-ar fi interesat anumite modele (nu facem decat pentru afara). Vorba lu' nea Marin: "Banii matale nu-s buni aicea taica" - Aoleu ! Pai hai mai incolo."
Adica Radub poate sa faca pentru romani de unde e si in limita posibilitatilor sa opereze si niste reduceri - avand in vedere ca el la randul lui plateste in stanga si-n dreapta, dar Republica Ploiesti nu se coboara la nivelul fripturistilor romani.

#16 Useril este offline   Blue-Max 

• Membru senior

Postat 11 March 2008 - 12:27 PM

Pt. cine chiar doreste kituri Wespe Models incercati la Olaf si la Alimentara lui Modelfan. Alte surse nu stiu.
Cu baietii din Ploiesti, chiar ca nu are rost sa va incurcati.

Pe masura ce mai asamblez "uraciunea", voi posta aici ....

#17 Useril este offline   SteelMaster 

• Membru senior

Postat 11 March 2008 - 03:47 PM

Acum, Blue-Max, eu ce sa-ti fac ? Daca ti-a placut si l-ai vrut ... il ai in ograda.
Modelul, din 2001, este cam ultimul facut mai acatarii si cu ceva mai multa atentie.
Dupa el a venit potopul.
Pentru ca motto-ul celor de-acolo este "Realismul in zbor ".

Din multe puncte de vedere cred ca Wespe este cam ultima si poate chiar singura
firma de modele din rasina care mai lucreaza in acest stil "arhaic".
Ziceai de numerotarea pieselor. Nu o fac - desi ar avea cum - pentru ca folosesc un
stil invechit de turnare - baghete cu acelasi tip de piesa care, dupa turnare, se rup
pentru a compune kit-ul. Astazi nimeni nu mai toarna asa - piesele sint puse pe
baghete si numerotate pentru a fi mai usor de recunoscut pe desenul de asamblare.
Desen care, la Wespe, a ramas acelasi de la inceputuri. In stil copil handicapat de 5 ani virsta,
cu piesele aruncate in mod ordonat, cu sau fara lipsuri si fara nici macar 2-3 cuvinte explicative.
Ca, nu-i asa, de ce-ar fi nevoie ?
Sper sa ai norocul sa ai toate piesele, am auzit pe multi plingindu-se de lipsuri sau piese defecte,
niciodata schimbate. Ca Costa.
Pina la coada si tragind linie, astazi Wespe inseamna "stilul minimalist" sau "lasa ca merge si asa,
cumpara fraierii !".
Cred, Blue-Max, ca daca te-ai fi oferit sa faci un kit report sau preview sau oricum i-ai fi zis, ai
fi obtinut o reducere la pret sau macar te-ar fi scutit de plata transportului. Dar ar fi trebuit sa-l
lauzi rau tare.

Am sa-ti semnalez o greseala de care-mi aduc aminte.
Este vorba de acoperis - este cu aprox. 1,5 mm mai mic decit latimea cabinei. se vede treaba ca
a intrat la apa in procesul tehnologic. Cred ca asta este explicatia lipsei unei foto a modelului - au
observat greseala la montaj, n-au vrut sa-i spuna jupinului ca sa nu le faCa Capul mare si au
propus sa fie folosita foto de la 1/35, ca-i mai frumoasa.

Norocul tau este ca am mai gasit niste piese din vremea cind ma batea gindul sa fac o varianta
S 65 germanizata. Asa ca-ti pot oferi, bineinteles daca vrei, piesele pentru cabina plus podeaua.
Nu te costa nimic, dar trebuie sa platesti transportul.
Asa ca : 10 IEuroi ca la Wespe plus urmatoarele taxe si impozite :
- taxa pe cutia in care am pastrat piesele
- taxa pe raftul pe care a stat cutia
- taxa pe dulapul in care este raftul pe care a stat cutia in care am pastrat piesele
- taxa pe curent electic continuu, alternativ si de le geamuri
- taxa pe cotizatie
- taxa pe mersul la posta, care se face pe jos
- taxa ca nu folosesc transportul in comun
- taxa ca scriu adresa pe pachet
- si inca alte multe, in total citeva sute la suta.

Iata si foto de la panoul frontal al cabinei :

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 1.jpg

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_03_2008/post-78-1205243218.gif

#18 Useril este offline   SteelMaster 

• Membru senior

Postat 11 March 2008 - 03:49 PM

Si aici este acoperisul.
Cu putina atentie se pot vedea urmele innaditurii facute pentru latirea acoperisului.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 2.jpg

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_03_2008/post-78-1205243268.gif

#19 Useril este offline   merkava 

• Nou venit
  • Postari: 2
  • Inregistrat: 17-March 08
  • Interests:camioane,blindate etc - fara avioane si vapoare

Postat 17 March 2008 - 10:43 PM

Ma bag si eu in discutie cu permisiunea dumneavoastra.
Sandu - pardon " Steel Master " are dreptate, modelul este vechi ,atunci am parasit noi " wespe " (nume pe care el l-a ales de altfel ) si de atunci totul s-a terminat . Modelele au inceput sa fie tot mai slabe calitativ, tehnologia de turnare a ramas pe loc ba chiar a involuat - nu mai avea cine sa o dezvolte.
De fapt " pionieri " in turnarea de kit-uri de rasina in Romania am fost noi doi prin 1997 cred ! Ma rog lucrurile au evoluat de atunci pe toate planurile! In privinta preturilor cam mari pentru Romania merita data o explicatie : 1 kg rasina costa 12 euro ; 1 kg cauciuc siliconic pentru matrite costa 17 euro. O matrita tine 20- 25 turnari inclusiv " ratarile ". Pierderile in general sunt mari, daca lucratorii sunt prost platiti sunt si mai mari ( de omul se razbuna cum poate sau este total dezinteresat ). Mai punem la socoteala manopera de pregatire a maritelor si turnare , curent , chirie atelier , taxe,taxe si iar taxe la stat, multe altele .... master aproximativ 250 - 500 euro - vedeti ce iese ! In general un model se vinde cit este " proaspat " 25 - 50 bucati pe an , apoi poate daca esti bun la comert cum este Stef de la Wespe , mai mult . Spuneti de ce nu vinde in tara , voi ce alegeti intre a vinde scump in alte tari si a vinde " ieftin pentru Romania " !Nu iau apararea celor de la Wespe chiar sunt concurentul si " sperietoarea "lor- dar asta este politica lor.
Am vrut doar sa stiti despre ce este vorba. Oricum cu cei doi fabricanti( in trecut au fost trei - ca asa e romanul se dezbina - in loc de unul tare mai multi si mai slabi ) ne aflam si noi printre putinele tari care au ceva de zis in domeniul modelismului - modele din rasina ! Chiar cu " stampila " de roman pe frunte ne-am facut loc printre primii - Steel Master poate confirma si nu este o lauda desarta - putem sta cu fruntea sus !!!!!
Atit deocamdata .
Pe curind, poate...........

#20 Userul este online   danusmaximus 

• Membru senior
  • Postari: 3289
  • Inregistrat: 01-September 06

Postat 17 March 2008 - 11:10 PM

Merkava,pardon, Dan Silvestru,nu gresesc,nu-i asa?, am trait sa o vad si pe asta,tu sa postezi aici.Ma bucur,ca dupa atitia ani,intai Sandu,si apoi tu-poate mai intri- v-ati hotarit sa ridicati valul de pe munca voastra,sa aratati ce stiti,si sa impartasiti din experienta voastra.Am avut onoarea sa va cunosc in urma cu mai bine de 20 ani,v-am admirat intotdeauna munca,inclusiv cea in rasina,si de aceea cred ca aveti ce invata noua generatie de modelisti.Transmitind mai departe,chiar si numai o parte din cunostintele voastre,veti ramine in memoria tuturor drept inteiemetori ai modelismului in rasina de la noi.

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul
0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi