Postat 11 March 2008 - 08:57 PM
in cazul alamei cred ca trebuie incercat un acid mai tarisor decat otetul,sau daca ramai la otet,le pastrezi la "macerat"mai mult timp(am vazut prin site-urile de pe afara niste mesteri lucrind la modul asta si aratau brici-tunurile,nu mesterii).Cat despre "prima"eu zic ca nu trebuia s-o"pedepsesti".In cazul meu,eu o mai pastrez IN VITRINA!!!-am facut-o(macheta!!!) cand aveam vreo 15-16 ani,din carton,dupa planurile din regretata Modellbau Heute si reprezenta un mic distrugator sovietic(nici nu mai stiu cum se chema).N-as arunca-o pt.nimic in lume,de fapt este un fel de istorie de'a mea de pe vremea cand "bateam usile"la clubul de modelism din oras.In principal,pana acu vreun an-un an jumate,m-am ocupat de avioane,da' mi-am terminat casa noua,m-am mutat si efectiv nu mai aveam unde sa tin machetele(ca mai am si blindate cum ai vazut)drept pentru care le-am donat lui varu meu(care mi-i si fin)alias AdiP(vreo 30-40 de bucati),unde eram sigur ca vor avea viata buna.Parte dintre ele mi-au ramas,iar dintre astea chiar prima,prima macheta de avion ce am asamblat-o,o pastrez la loc de cinste(un PZL-RWD 14 Czapla"pescarus")pe care am cumparat-o parca cu 14 lei prin 1980.Inutil s-o spun ca,in decursul "vietii" ei,macheta asta a suferit jdemii de"fracturi"dar am refacut-o de fiecare data si n-as da'o nici pe aur,crede-ma.Cand o privesc ma vad din nou un pusti ce fugea la magazinul de jucarii,cu cativa banuti ce apucam sa-i strang,si o intrebam pe "tanti"daca n-a primit ceva nou(Na drace ca m-apuca nostalgiile).